Erzurum Kurban pazarında hareketlilik yok

Kurban Bayramına kısa bir süre kala kurban pazarlarında hareketlilik başladı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar pazarlara gidiyor.

Erzurum Kurban pazarında hareketlilik yok

 

 

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebi ile Aziziye İlçesinde kurulan Kurban Pazarında kimi vatandaş umduğu fiyata kurbanlığını bulurken kimisi de fiyatlar yüksek olduğu için kurbanlık alamıyor. Aziziye İlçesinde kurban pazarını şu günlerde onlarca vatandaş ziyaret ediyor. Pazarda Erzurum´un ilçelerinden ve doğu illerinden getirilen kurbanlıklar sahiplerini bekliyor. Pazara gelen besiciler satışların beklentinin altında olduğunu ancak bayrama birkaç gün kala satışların yükselmesini ümit ettiklerini belirtiyorlar.

EN UCUZ KURBANLIK 6 BİN LİRA

En ucuz düvenin 6 bin lira olduğu pazarda, en pahalı tosunun fiyatı 13 bin lirayı buluyor. Araba fiyatına kurbanlık satan bazı besiciler tosunlarını araba ile de takas edebileceklerini belirtiyorlar. Kabala hesabı ile satış yapan besicilerin de olduğu kurban pazarında, canlı kilo hesabı satışta yapılıyor. Büyükbaş düvenin canlı kilo fiyatı 17-18 lira iken büyükbaş dananın canlı kilo fiyatı ise 19-20 lira civarında değişiklik gösteriyor.  Kurbanlık pazarına satmak için Güney ilçelerinden geldiğini söyleyen bir vatandaş, toplam 120 tane büyükbaş hayvanı satışa sunduklarını belirtti. "Her yıl olduğu gibi bu yılda pazara büyükbaş kurbanlıklarımızı getirdik. 120 tane hayvanımızın içerisinden henüz 10 tanesini satabildik. Vatandaş fiyatları yüksek bulduğu için kurbanlık almıyor. Hedefimiz getirdiğimiz hayvanları satıp ilçemize geri dönmek" dedi.

HER BÜTÇEYE UYGUN KURBANLIK VAR

Kurbanlık büyükbaş fiyatları geçtiğimiz yıla göre biraz pahalı. Yapılan zamlarla büyükbaş hayvanların fiyatı geçtiğimiz yıla göre ortalama bin lira yükseldi. Fiyatların yüksek olması sebebiyle vatandaşlar genel olarak 6-8 bin lira arasında olan kurbanlıklara bakıyorlar. Bu yüzden uygun fiyatlı kurbanlıkları pazara getirdiğini ifade eden besiciler, her bütçeye uygun seçenek sunabildiklerini belirttiler. "Erzurum´daki pazara Kars´tan geldim. Her yıl yetiştirmiş olduğum hayvanları satabilmek için Erzurum´daki pazara geliyorum. Vatandaşlar uygun fiyatlı kurbanlıkları satın alıyorlar. O yüzden 6 bin liradan 9 bin liraya kadar olan hayvanlarımı getirdim. Satışlar şuan durgun olsa da önümüzdeki günlerde canlanacağını düşünüyoruz" sözlerine yer verdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli