?Erzurum, doğu´nun lokomotif gücüdür?

?Erzurum, doğu´nun lokomotif gücüdür?

?Erzurum, doğu´nun lokomotif gücüdür?

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ da, Erzurum´un dev yatırımlarla değişim ve dönüşümü bütün katmanlarında yaşadığını vurguladı. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Akdağ, şu değerlendirmeyi yaptı: ?Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi´nde kalkınmanın ve huzurun lokomotifi olan bir kenttir. Doğu Anadolu Bölgesi, AK Parti hükümetleriyle birlikte çok ciddi yatırımlar aldı. Doğu Anadolu Bölgesi´nin kalkınmasını gerçekleştirirken şehirleşme gerçekten çok önemlidir. Şehirleşme medeniyetimiz için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Yıllar boyunca çarpık kentleşme dediğimiz olgu maalesef şehirlerimizin adeta toptan bir elden geçirilmesini gerekli kılıyor. Şimdi Erzurum´da bunu yapıyoruz. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, zamanında İstanbul´da yaptığı belediye başkanlığıyla ayrıca milletvekili olarak Ankara´da yaptığı çalışmalarla ve ekibiyle birlikte şehrimize büyük bir tecrübeyi getirmiş oldu. Alt belediyelerimizle de büyük bir uyum içerisinde hem şehir merkezimiz hem de ilçelerimizde her geçen gün yepyeni bir çehreyi birlikte görüyoruz. Önümüzdeki dönem bu açıdan büyük bir hamle dönemi olacak. Şehrimizi çocuklarımız ve gençlerimizle huzur içerisinde yaşanan modern bir şehir haline getiriyoruz. Mevcut projede de Halkbank´ın projeye iştiraki bizim için çok önemli. Çünkü itibarı yüksek olan bir devlet kurumunun Erzurum´da bu yatırıma ortak olması aslında Erzurum´da başka ortaklıklarında önünü açacak bir girişimdir.?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, "Türkiye´ye akıl öğretmeye çalışanlar kendi ülkelerinde, Avrupa´nın çeşitli ülkelerinde bir terör eylemi olduğu zaman alarma geçiyorlar gereken bütün tedbirleri alıyorlar" dedi.

Akdağ, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Erkonut tarafından Yakutiye ilçesinde projelendirilen Şehristan İstanbulkapı Konut Projesi´nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Hakkari´de 8 askerin şahit haberini büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Şehitler için aileleri ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunan Akdağ, "Sekiz vatan yavrusu daha bayrağımız, vatanımız, inançlarımız, birlik, beraberlik, dirlik ve huzurumuz için Hakk´a yürüdüler, şehadet şerbetini içtiler" diye konuştu.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama gelin görün ki bu hainlere, zalimlere karşı yürütülen mücadele bir taraftan devam ederken, çok yakın bir zamanda Avrupa´dan hiç beklemediğimiz, hiç yakıştırmadığımız bir ses yükseldi. Son yapılan anlaşmalarla ilgili olarak biraz da vize anlaşmasıyla irtibatlandırılan bir biçimde Terörle Mücadele Yasası´nın yumuşatılması gibi bir kavramı ortaya attılar. Buradan Erzurum´dan çok net biçimde ifade ediyorum. Bu ifadelerle Türkiye´ye akıl öğretmeye çalışanlar, kendi ülkelerinde, Avrupa´nın çeşitli ülkelerinde bir terör eylemi olduğu zaman alarma geçiyorlar, gereken bütün tedbirleri alıyorlar. İlgili ülkelerin aldığı tedbirlere karşı da bu tedbirlerin makul olmadığına dair hiçbir ifadeleri olmuyor."

"KİM NE DERSE DESİN MÜCADELEMİZ EN KARARLI BİÇİMDE DEVAM EDECEK"

Akdağ, Türkiye´nin terör örgütüyle 30 yıldır mücadele ettiğini, bu mücadelede birçok vatan evladının şehit olarak vatan toprağına düştüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yani bunlara böyle hariçten gazel okumak kolay geliyor ama bu ülkede bizim yüreğimiz yanıyor. Elbette mücadeleyi en kararlı bir şekilde yürüteceğiz. Elbette bu mücadelede omuz omuza duracağız, birlikte olacağız. Bütün partiler bu mücadelede omuz omuza durmalı ama gelin görün ki Türkiye´de maalesef terör örgütüyle omuz omuza durmayı bir maharet bilen, bunu kendilerinin siyasi anlayışı haline getiren partiler de var. Bu mübarek topraklarda bütün tarihi boyunca göğsünü ülkemize karşı saldırılara karşı siper etmiş Erzurum´dan bir kere daha gür bir sesle haykırıyorum, kim ne derse desin, bu hainlerle mücadelemiz en kararlı bir biçimde, olması gerektiği biçimde devam edecek."

"BİRİLERİNİN KEYFİ İÇİN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINA İHANET EDEMEYİZ"

Bu mücadelede hiçbir şey karşılığında taviz vermelerinin söz konusu olmadığını, bunu bütün Avrupa ülkelerinin bilmesi anlaması gerektiğini vurgulayan Akdağ, "Birilerinin keyfi için aziz şehitlerimizin hatırasına Allah korusun ihanet edemeyiz. Bunu hem milletimiz hem yarın mahşerde Cenab-ı Hakk bize soracak. Allah´ın izniyle 79 milyon Türk milleti hep birlikte bu meseleye karşı duracağız, gönüllerimizi ve kuvvetimizi birleştireceğiz" diye konuştu.

ERZURUMGAZETESİ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli