Erzurum Büyükşehir Belediyesine Borcu Olanlar, SON GÜN 30 HAZİRAN

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ kamuoyunda torba yasa olarak bilinen bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7020 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte vatandaşlara borç yapılandırma çağrısında bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesine Borcu Olanlar, SON GÜN 30 HAZİRAN

 

Borcu olan vatandaşlara önemli fırsatlar sunan yasa kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne ödenmesi gereken ilan reklam vergisi, ücret ve gelirlerin (idari para cezaları ile kira gelirleri hariç) gecikme zamları ve faizlerinde Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılacak.


Yapılandırma yapan vatandaşlara borç tutarlarını ikişer aylık dönemler halinde ödenmek üzere 6, 9, 12, 18 ay taksitlendirme yapma imkânı sunan yasa ile ayrıca borç tutarını peşin ödemek isteyenlere %50 indirim uygulanacak.

Peki Hangi Alacaklar Kanun Kapsamında? 

Özellikle belediyelere ödenmesi gereken borçlar konusunda vatandaşlara ö

nemli bir fırsat sunan 7020 sayılı Kanun ile vadesi geldiği hâlde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan tüm borçlar için güncelleme yapılacak.  
 
213 sayılı kanun kapsamına giren alacaklar yani, 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde ise bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarından,  yine 2017 yılına ilişkin olarak 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarından kesinleşmiş borcu olanlar için yürürlüğe giren kanun büyük bir kolaylık sağlayacak.
 
Borcu olan birçok vatandaşın dört gözle beklediği kanun ile ayrıca 6183 sayılı kanun kapsamına giren alacaklar, belediyelerin ücret alacakları, belediyelerin su, atık su ve katı atık ücreti alacakları, büyükşehir belediyelerinin katı atık ücreti alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su borçları olan tüm vatandaşlar faydalanacak.
 
Ne Zamana Kadar Ve Nerelere Başvurmak Gerekiyor?
 
Yürürlüğe giren kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Haziran mesai bitimine kadar Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı´na ve ilçe merkezlerinde ilgili Koordinasyon Şube Müdürlüğü Birimlerine şahsen müracaat yapılması gerekiyor.

Posta yoluyla başvuru yapacakların ise taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi hâlinde postaya verildiği tarih, adi posta ile gönderilmesi hâlinde ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne kayıtlarına intikal ettiği tarihin başvuru tarihi olarak geçerli olacağını dikkate alması gerekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false