ERZURUM BÜYÜKŞEHİR TAMAM, SIRA İLÇELERDE!

Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Pasinler, Çat, Aşkale, Tortum, Oltu, Hınıs, Uzundere, Horasan, Olur, Şenkaya, Tekman, Narman, Karayazı, Köprüköy ve Karaçoban´da Hangi Aday Şanslı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR TAMAM, SIRA İLÇELERDE!

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut başkan Mehmet Sekmen´i açıklamasının ardından gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken, siyaset arenasında da heyecan her geçen gün artıyor. Kimi partiler özenle seçtikleri belediye başkan adaylarını tek tek açıklarken, kimi partiler ise halkın karşısına çıkartacakları adayı belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Kuşkusuz bu süreçte en çok merak edilen partilerin başında gelen AK Parti´de 40 ilin belediye başkan adayları belirlenmiş ve hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkan adaylarının ismi netleştirilmişti. Özellikle AK Parti´nin kalesi konumunda bulunan Erzurum´da Büyükşehir Başkan Adayının ikinci kez Mehmet Sekmen´le devam kararının açıklanmasından sonra belirsizliklerini koruyan ilçe belediyelerinde aday adayları gönül verdikleri partiden başkan adayı olabilmek için büyük bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor.

YAKUTİYE´DE HEYECAN DORUKTA

Erzurum´un merkez İlçesi olan Yakutiye´de Belediye Başkan Adaylığı için Abdullah Keleşoğlu, Abdurrahim Bulut, Ahmet Dal, Cemal Korkmaz, Derya Gedik, Ebubekir Üstün Gülakar, Emre Yaylalı, Erol Korkut, Ercan Buğra Dumludağ, Eyüp Tavlaşoğlu, Fevzi Polat, Hüseyin Bekmez, Hüseyin Koçan, İlhan Tohumcu, Mehmet Celal Sarı, Murat Canyurt, Muhammet Arslan, Osman Nuri Aktoprak, Serkan Yaşar ve Ufuk Deveci olmak üzere tam 20 isim başvurdu. Bu isimler birbiri arasında oldukça güzel bir rekabet için çalışmalar yürütürken, yeni dönemde başkan adayının mevcut Belediye Başkanı Ali Korkut mu yoksa bu isimler içinden mi olacağı merak ediliyor. Tüm bu isimlerin yanında ise Aday Adaylık başvurusu Yakutiye´den değil Palandöken İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuran bir ismin Yakutiye Belediye Başkan Adaylığına yakın olduğu konuşuluyor. 

PALANDÖKEN´DE KORKMAZ, AYGÜN VE ÇİL ÖN PLANA ÇIKIYOR

Erzurum´un bir diğer merkez İlçesi Palandöken´de Belediye Başkan Adaylığı için; Zeki YİĞİT, Tekin PINAR, Bekir KORKMAZ, Ebubekir ÖZÜDOĞRU, Ahmet AKÇAY, Eray AYDIN, G. Levent ÇELEBİ, M. Latif MASKAN, Mustafa AYGÜN, Yakup DOĞAN, Mete KOPTAGiT, H. İbrahim GÖKÇAN, Ali ANLAR, İsrafil ATAR, Cem ÇİL, M. Hatip SEVEN, Ayşe GÜRCAN, Erhan TOPÇU ve Melek KELEŞOĞLU olmak üzere 19 isim müracaat yaptı. Mevcut Başkan Orhan Bulutlar´ın değişeceği kanaatinde olan AK Partili yetkililer yapılan müracaatlar içinde ise deneyimi ve tecrübesiyle kuşkusuz önemli bir siyasi kişilik olan Bekir Korkmaz´a büyük şans verirken, Mustafa Aygün ve Cem Çil isimlerinin belediye başkan adaylığına yakın olduğu iddia ediliyor.

AZİZİYE´DE MUHAMMED CEVDET ORHAN DEVAM SESLERİ YÜKSELİYOR

Erzurum´un bir diğer merkez İlçesi Aziziye´de Belediye Başkan Adaylığı için; Adnan Bozan, Elimdar Aydemir, Kemal Özarslan, M.Fatih İpek, Kadir Deligöz, Ümit Efe, Vahdettin Yaylalı, Yavuz Ateş ve Zafer Taş olmak üzere 9 isim müracaat yaptı. Mevcut Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´ın Aday olması yüksek ihtimal olarak bekleniyor.

PASİNLER´DE REKABET YÜKSEK

Erzurum´un merkez ilçelerinin ardından önemli bir ilçesi olan Pasinler´de de başkanlık yarışı bir hayli yüksek tempoda geçiyor. Pasinler 2019 mahalli seçimlerinde 27 başvuruyla en fazla Belediye Başkan Aday Adayı başvurusu alarak rekor kırdı. Mevcut Başkan Ünsal Sertoğlu´nun da Aday olup olmayacağının hayli konuşulduğu ilçe´de, İlker Özkara, Şeref Doğan ve İlhami Atasever isimlerinin Belediye Başkan Adaylığı için öne çıkan isimler olduğu belirtiliyor. 

TORTUM´DA BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Yine Pasinler´den sonra en fazla Aday Adayı bolluğu yaşanan ilçelerimizden Tortum´da da 19 Aday Adayı Tortum Belediye Başkanlığı için başvuru yaptı. Merkeze yakınlığıyla Erzurum´un yine bir diğer önemli ilçesi konumunda bulunan Tortum´da mevcut başkan Hasan Çakmak´ın 3 döneme takılması sonucu yeniden Aday olamayacağı bilinirken, 2014 seçimlerinde Bağımsız Aday olan ve çok az bir farkla seçimi kaybeden Muammer Yiğider´in AK Parti´den Aday Adaylık başvurusu yapması dikkatleri her ne kadar da üzerine toplasa da iki dönemdir İlçe başkanlığı görevini yürüten Ömer Hancı´nın da Tortum Belediye Başkan Adaylığı için ismi öne çıkıyor. 

HORASAN´DA ABDULKADİR AYDIN YERİNİ KORUYACAK GİBİ DURUYOR

Horasan Belediye Başkanlığı için 11 kişi başvuru yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden seçimlere girerek ezici bir oy farkıyla seçimleri kazanan Abdulkadir Aydın, seçimlerden sonra AK Parti´ye geçmişti. Horasan´da sevilen ve beğenilen çalışmalarıyla takdir toplayan mevcut başkan Abdulkadir Aydın yerini koruyacak gibi gözüküyor.

AŞKALE´DE BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Aşkale´de bu seçimlerde yine aday adayı bolluğu yaşanan ilçelerimiz arasında bulunuyor. Aşkale Belediye Başkanlığı için19 kişi başvuru yaptı. 2014 seçimlerinde AK Parti´den seçimleri kazanan Enver Başaran´ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından göreve vekaleten getirilen yardımcısı Şenol Polat´ın ismi öne çıkarken, Eski Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ve Yavuz Çomaklı isimlerinin de Aşkale Belediye Başkan Adaylığı için isimlerinin öde olduğu konuşuluyor.

ÇAT´TA SESSİZ BEKLEYİŞ

2014 Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Arif Hikmet Kılıç´a kaptırdığı Belediye´yi geri almak isteyen AK Parti en çokta Çat´ı almak için uğraşıyor. AK Parti´de Çat Belediye Başkanlığı için 22 kişi başvuru yaptı. 22 kişi üzerinde ince eleyip sıkı dokuyan AK Parti teşkilatı en fazla oyu getirecek adayını arıyor. Sağlam kaynaklardan edinilen bilgilere göre Çat Belediye Başkan Adaylığı için Reis Tanas ve Özkan Yıldırım isimlerinin daha şanslı olduğu yönünde bilgiler var.

KÖPRÜKÖY´DE MEVCUT BAŞKAN OSMAN BELLİ ÖNE ÇIKIYOR

2 Dönemdir Belediye başkanlığı görevini yürüten Osman Belli´nin yeniden Aday olacağı iddia ediliyor.

HINIS´TA NEFESLER TUTULDU

2014 Seçimlerinde HDP´ye küçük bir oy farkıyla kaptırılan Hınıs Belediye Başkanlığı için 15 kişi Belediye Başkan Adaylığı için başvurdu. seçimlerden sonra kayyum atanan İlçede ilçe sakinleri kayyum´un çalışmalarından hayli memnun. Büyükşehir Belediyesinin de özen gösterdiği ve yatırımlarını artırdığı Hınıs´ta bu seçimlerde AK Parti bayrağını Belediye´ye asmak istiyor. 15 Aday adayı arasında hummalı çalışma yapan AK Parti teşkilatları yine en fazla oyu alabilecek Adayını arıyor. İlçede ise Kasım Yürekseven ismi Belediye Başkan Adaylığına en yakın isim olarak konuşuluyor.

KARAÇOBAN´DA SEDAT GÜMÜŞ SESLERİ

Karaçoban ilçemizde 2014 seçimlerinde HDP´ye kaptırılan Belediyelerimiz arasındaydı. AK Parti bu seçimlerde Güney ilçelerine büyük bir önem veriyor. Karaçoban Belediye Başkan Adaylığı için 6 Aday başvuru yaptı. Adaylar arasında öne çıkan isim ise Sedat Gümüş

BIRAK PALANDÖKEN´İ KARAYAZI´YA GEL DİYORLAR

HDP´li başkanın görevden alınarak kayyuma atanması sonrası İlçede rahat bir nefes alan Karaçoban halkı, bu seçimlerde tercihini AK Parti´den yana kullanacağı sesleri yükseliyor. 7 kişinin Karayazı Belediye başkanlığı için başvuru yaptığı bilinirken, Karayazı halkı Palandöken İlçesinden Belediye Başkanlığına Aday Adaylık başvurusu yapan Latif Maskan´ın Palandöken´i bırakıp Karayazı´dan Aday olmasını istiyor.

OLTU´DA KÜRŞAT ŞAHİN ŞANSLI

Erzurum´un en önemli ilçelerinden olan Oltu´da mevcut Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek´in 3 döneme takılması sonucu Aday Adaylarının sayısını geçen seçimlere nazaran biraz daha artırdı. Oltu Belediye Başkan Adaylığı için 16 kişi başvuru yaptı. Yapılan müracaatlar içinde Ankara bağlamında yıllarca Milletvekili danışmanlığı görevi yapan ve İlçe´ye deneyimi ve tecrübesiyle katkı sağlayacak ve ittifak noktasında AK Parti´li ve MHP´li milletvekillerine yakınlığıyla bilinen Kürşat Şahin´in öne çıktığı konuşuluyor.

UZUNDERE SAKİNLİĞİNİ KORUMAK İSTİYOR

Türkiye´nin 11´inci Sakin Şehri Uzundere´de Belediye Başkanlığı için 12 kişi başvuru yaptı. Mevcut Başkan Halis Özsoy´un 3. döneme takılması sebebiyle Aday olmayacağı ilçede yeni seçilecek Başkanın Uzundere´nin yaşanılabilirliğini ve sakinliğini koruyacak bir aday olması yönünde istek var. Ak parti teşkilatları ise Erzurum´un Tortum Şellalesini içerisinde barındıran ve Turizm için büyük önem arz eden Uzundere İlçesinde gösterecekleri Adayın Erzurum ve Uuzundere için aynı hassasiyette olacak kişiden yana kullanacakları biliniyor. Uzundere Belediye Başkan Adaylığı için genç bir isim olan Serdar Ertek´in ismi öne çıkıyor.

TEKMAN´I GERİ İSTİYORUZ

2014 Seçimlerinde HDP´ye kaptırılan Tekman Belediye Başkanlığını bu seçimlerde geri istiyoruz diyen AK Parti´de Tekman Belediye Başkanlığı için 8 kişi başvuru yaptı. AK Parti Erzurum Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Sayın Zehra Taşkesenlioğlu´nun da ilçesi olan Tekman´da bu seçimlerde kazanılması yüksek ihtimalde olan ilçeler arasında. seçimlerden sonra Kayyum atanan ilçe de vatandaşların huzur ve refaha kavuştuğu gözlenirken AK Parti belediyeciliği ile Tekman´ın gerçek bir Belediyecilik hizmetine yeniden kavuşması için 8 aday arasında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Tekman Belediye Başkan Adaylığı için Abdullah Sönmez´in isminin açıklanacağı iddia ediliyor.

NARMAN´DA BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Narman Belediye Başkan Adaylığı için 8 kişi başvuru yaptı. Mevcut Başkan Yücel Ahmet İşleyen´in Narman Belediye başkanlığına mı yoksa Palandöken Belediye Başkanlığına mı Aday olacağı konuşulurken, Narman Belediye Başkan Adaylığı için de Eski Şekerli Belediye Başkanı Ferkan Akbulut´un ismi öne çıkıyor. 

ŞENKAYA´DA ZOR YARIŞ

Erzurum´un şehir merkezine en uzak ilçesi olarak öne çıkan Şenkaya´da Mevcut başkan Görbil Özcan´ın 3. döneme takılması sonucu yeniden aday gösterilmeyeceği biliniyor. 9 Kişinin Şenkaya Belediye başkanlığı için başvuru yaptığı AK Parti´de mevcut başkan Görbil Özcan, yardımcısı Yavuz Bedir´in Aday gösterilmesi için çalışmalar sürdürürken, Erzurum Valiliğinde yıllarca Özel Kalem Müdürlüğü yapmış bürokrasiyi bilen ve tanıyan bir isim olan İlyas Demir´in de Aday Adayı olduğu şenkaya´da AK Parti teşkilatları da zor bir seçim yapacak gibi görülüyor. Şenkaya Belediye başkan yardımcılığı görevini uzun yıllar sürdüren Yavuz Bedir´in adaylığa daha yakın bir isim olduğu da iddia ediliyor.

OLUR TAHSİN OKTAY´LA DEVAM GİBİ

Muhteşem doğa güzellikleriyle bilinen şirin ilçemiz Olur´da AK Parti´den Belediye Başkan Adaylığı için 9 kişi başvuru yaptı. Olur Belediye Başkan Adaylığı için Mevcut başkan Tahsin Oktay´ın yeniden Aday gösterileceği bekleniyor. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli