Erzurum 5. Kariyer Günleri Ve İstihdam Fuarı

Erzurum 5. Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı ile Erzurum Valiliği, Yakutiye Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESMEK Şube Müdürlüğü´nce düzenlenen yılsonu sergisinin açılışı yapıldı.

Erzurum 5. Kariyer Günleri Ve İstihdam Fuarı

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Havuzbaşı Kent meydanında yapılan açılış törenine Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İş-Kur Müdürü Ahmet Ötügen, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, TÜİK Müdürü Ahmet Gür, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çicekli ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum işsizlik oranının yüzde 6 dolaylarında olduğunu söyleyen Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, ?İşsizlik oranımız yurt genelinde yüzde 9 dolaylarında dalgalanma göstermektedir. Erzurum bu anlamada yüzde 6 gibi bir orana sahip ve Türkiye ortalamasının altındadır.

Bu rakam Erzurum için gayet iyidir. Ama bizler bu oranın düşmesini ümit ediyoruz? dedi.İş-Kur hakkında bilgiler veren İş-Kur Genel Müdürlüğü Fon ve Aktüelya Daire Başkanı Ahmet Toroman, ?İş-kur uluslar istihdam politikasının uygulayıcısı olarak aktif iş yüklü programları ile iş gücü niteliğinin arttırılması, işsizlik sigortasının ve iş yerlerinin yürütülmesi ve işsizliğin azalmasına yardımcı olan bir kurumdur.

Bu görevler iş-kur´un iş gücü piyasasına ne kadar önemli değerlerde baktığını gösterir. İş-kur esas olarak bu görevlerden istihdamı korumak ve arttırmak ve bireyin aile içindeki konumunun sosyal haklarını ve geleceğe dair hayatlarını doğrudan etkileyen işsizliği azalmaktır? diye konuştu.Türkiye de İşsizlik üzerinde titizlikle çalışıldığını vurgulayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ?İşsizlik Türkiye de üzerinde titizlikle durulan bir konudur. Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum´da da düzenlenen kariyer günleri ve istihdam fuarı şehrimizin gücünü ve piyasanın nabzını tutmaktadır. Çalışma hayatında karşılaşılan sorunların bizzat yakından ilgilendiği bu fuarda kentimizin istihdam analizi de yapılmaktadır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma hayatının tüm aktörleri ile iletişim içinde olup bölgesel tabanda istihdam politikası geliştirmek adına yatırımcılarla bir araya gelmekteyiz? şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı