Erkekleri evlilikten soğutan teferruatlar

Erkekleri evlilikten soğutan teferruatlar

Erkekleri evlilikten soğutan teferruatlar

 

 

Söz Yüzüğü + Tektaş
Evleneceğiniz insanı bulduğunuza eminsiniz! Ve artık işe koyulma vakti geldi. Öncelikle teklif için bir yüzük almalısınız. Zamanınız varsa kuyumculardan pırlantanın tarihini bile öğrenebilirsiniz. Kesim biçiminden tutun, parmağa değen kısmının insana verdiği enerjiye kadar bir ton zırvalama dinlersiniz.

Evlenme Teklifi
İlginç bir teklifle şaşırtmak isteyen damat adayı kıvranıp durur. Ve en önemlisi sonucu büyük oranda tahayyül etmeniz gerekir.

Tanışma-İsteme-Söz
Bu etkinlikleri aynı günde bitirebilen damat adayı şanslıdır. Çünkü tanışma ayrı bir gün, isteme ayrı bir gün, söz de ayrı bir gün olabilir. Çiçek, çikolata ve yüzüğünü alır gidersin. Bu ilk buluşmada heyecan dolu serüvenin ilk adımı atılır. Stres dolu, kıvrandıran konuşmalar gerçekleşir. Kız verilince ortalık karışır. Yaş, ırk, meshep ayrımı yapmadan önüne gelenin elini öpersin.

Tuzlu kahve
Sonra meşhur tuzlu kahve gelir. "Gelenektendir" diyerek damat adayı yapılan bu zulüm´ü hoş görür, sineye çeker, mideye indirir. Yüzükler takılır (Makas kesmez), fotoğraflar alkışlar olay biter.

Nişan Alışverişi - Nişan Bohçası
Damada saçma gelen ne varsa bu alışverişte alınır. İstanbul´da ki çoğu kişi için tek yer Eminönü´dür. Net olarak 1 gün sürer. Gelin için nişanlık bakmak ise 1-2 hafta sürebilir. Maliyet değişkendir. Ve Eminönü´nde aracı park edecek en yakın yer bile 1 km yi geçebilir. Neredeyse her şeyi damat taşır. Sabrınızın zorlanmaya başladığı ilk zamanlardandır.

Çeyiz Almak
Alışverişlerde alınan şeyleri kendi evinize götürme olayıdır. Bu çok basit nakliye işlemi bile törenle gerçekleşir. Çeyiz için gerekli bedel ödenir ve alıp dönersin. Bir de bunun sergi olayı var ki ona hiç girmiyorum. Çünkü damatlık bir durum yok.

Nişan
Bir organizasyon yapılacaksa en azından yer bakmak vs.. işlerle uğraşmazsınız. Top kız tarafındadır. Sadece nişan töreninde bulunmanız ve ilk kalabalık sınavına hazır olmanız yeterli.

Düğün Alışverişi
Nişan alışverişinde, "kalanı da düğün alışverişinde alırız" denilen kısımdır. Yine bir karmaşa içine girilir.

Düğün Mekanı Bakmak
Nikahla olayı kapatan damat adayları, damatlar cemiyetinin üstadlarıdır. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Düğün yapanlar için sıkıntıların sonu gelmez. Mekan bakarken o kadar çok yer taranır ve bilgi sahibi olunur ki kendi kendinize "Ben bu işe girsem mi?" dediniz çok olur.

Ev Araştırması
Halihazırda bir ev yoksa en ızdıraplı kısım budur. Çünkü işletmenin kurulacağı yerdir. Emlakçılık mesleğine ısınabilir ve bu işe de atılma eğilimine girebilirsiniz. 

Davetiye
Çok basit ve kolay gibi görünen bir ayrıntı diye düşünmeyin. Genellikle gelin ilgilendiği halde size yine sıkıntı basar. Nişan attırabilir. Sakin olun. Bu olsun mu? Bu? Ya da bu? Bu nasıl? Aaa bu da iyiymiş dimi? Ama sen hepsine güzel diyorsun!


Balayı Mekanı Araştırma
Tatil siteleri, sizin tatil mekanı aramanız için kurulmamıştır. Diyelim ki bir seçenek hoşunuza gitti ve ayrıntısına tıkladığınızda aslında o gördüğünüz seçeneğin başka seçenekler bir araya geldiğinde oluşan bir seçenek olduğunu görürsünüz. Her şey dahile nasıl bir hizmet eklenebilir de ultra her şey dahil olabilir diye düşünürsünüz. En güzeli bir ofise gidip "bak arkadaşım" ile başlayan cümleyi kurmanızdır.

Resmi Nikah
Evet o topuklunun parmağınızı ezdiği tören. Üstad damatların tek sefer de bitirdiği tören. Düğün mekanında da yapılabilir ama nikah salonunda da ayrıca yapıldığı olur. Neden? Çünkü ne kadar prosedür varsa yerinde yapılmalı ve size durmadan bir iş çıkmalı.

İmam Nikahı
Bunun zamanı kişilere kalsa da genelde nikah yada düğünden sonra yapılır. "Mehir" diye bir kavramla karşılaşırsınız. Vadeli borçlanma diyebiliriz.

Düğün Fotoğrafı
Nişanda çekilenin gelinlikle olanıdır. Düğün hatırası nedeniyle biraz mantığa yatkındır.

Kına Gecesi
Evlenene kadar bir erkek için kına gecesi kadın etkinliğidir. Ama evlenen kişi siz olduğunuzda mecburi intikaliniz gerekir. Başınızda dönerler gelini ağlatmaya çalışırlar. Siz gülersiniz. Eşiniz Osmanlı döneminde gibi giyindiği halde siz kendi çağınızda takılırsınız.

Düğün ve Mutlu Son
Bunaltan takı töreninde gülümsemekten yüzünüz ağrır. Garsonlar sizi parçalayabilir. Ama finale yaklaşmanın sevinci ile o 3 4 saati eğlenerek kutlayabilirsiniz.

HABER10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı