Erdoğan: Her An Her Şey Olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, `paralel yapıyla` mücadelede önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Her An Her Şey Olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Paralel Yapı`yla mücadelede hukuki süreç) Şu anda da bu süreç hızla devam ediyor. Her an her şey olabilir. Çünkü emniyetin, yargının takipleri var. Dolayısıyla bu çıkacak neticeler de milletimizi daha da ferahlatacaktır. Buraya bir şeye özellikle dikkat ediyoruz. Yeter ki buralarda hukuktan taviz vermeyin, her şeyinizi hukuk içinde sürdürün. Çünkü hukukun üstünlüğü bizim için önem arz ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV televizyonundaki canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

HEPSİ KAÇIYOR

Erdoğan,  Paralel Yapı`yla mücadeleyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Yargıda olan bir süreç ama hassasiyetle devam ediyor. Bilinen bir şey var ki sadece KPSS değil, bütün sınavlarda buna benzer olayların olduğu çok açık ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili olarak da olayın kimlerden, nasıl, hangi süre içinde elde edildiği veya dağıtıldığı. Çünkü bir ailede bakıyorsunuz, karı-koca aynı puanı alabiliyorlar. Ya da birincisinden giriyor çok farklı bir şey, ama daha sonra çok yüksek puanlar alabiliyorlar. Yargı süreci içinde. Çok ciddi olarak ele alınmış durumda. Başbakanlığım döneminde de bir ifade kullanmıştım. `Bunların inlerine gireceğiz` diye. Şu anda bu işi bu yönüyle başarmış vaziyetteyiz. İnlerine girildi. Bir kısmı kaçıp yurtdışına gidiyor. Bölge imamları var, kurum imamları var. Hepsi şu anda kaçıyor. Kimi Avrupa`nın değişik yerlerinde, kimi Orta Asya`da, kimi Pensilvanya`da. Hepsi kaçıyor. Tamam da, nereye kadar kaçacaklar? Biz de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bunların takipçisiyiz. Bunlar insanımızın, ülkemizin geleceğini çaldılar ve bunu acımasızca yaptılar. Ve bu süreç içinde `biz bunu ne kadar minimize edersek, o kadar ülkemizin, milletimizin ve insanımızın karı var` diye düşünüyoruz. Şuanda da bu süreç hızla devam ediyor. Her an her şey olabilir. Çünkü emniyetin, yargının takipleri var. Dolayısıyla bu çıkacak neticeler de milletimizi daha da ferahlatacaktır. Buraya bir şey özellikle dikkat ediyoruz. Yeter ki buralarda hukuktan taviz vermeyin, her şeyinizi hukuk içinde sürdürün. Çünkü hukukun üstünlüğü bizim için önem arz ediyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar, `Yavuz hırsız, ev sahibini bastırırmış` kabilinden mantıkla, anlayışla, hükümeti ve cumhurbaşkanlığını zan altına sokmaya çalışacaktır. Bunları da biliyoruz" ifadesini kullandı.

YARGIYI FELÇ ETMİŞLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargıya güven konusunda yapılması gerekenler var mı?" sorusuna ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süreç farklı bir süreç. Bir defa bunlar gerçekten yargıyı felç etmişler. Hükümetimiz dönemi muhakkak ki bizim de az çok eksiklerimiz olmuş olabilir. Bütün bunların içinde görünen bir gerçek var ki, bunlar hukuk tanımaz bir sürecin maalesef başlatılmasına neden oldular. Bu süreç içinde bu gelişmeler gerçekten hukukta yeni yeni bazı adımların atılmasının da gereğini ortaya koyuyor. Yani şimdi yasaların düzenlenmesi veya yeni bir anayasa dememizin altına zaten bu yatıyor. Anayasal noktada sıkıntı olmamış olsa, böyle bir adım atmaya gerek yok. Yeni bir anayasa kurulacak ki, yasaların tazmininde de farklılıklar ortaya çıksın. Bunlara gelince, bunların durumu farklı. Bunlar da iki önemli müessese var. Bir ağabeyler, iki imamlar. İmamlar öndedir, ağabeyler yakın markajdadır. Bunlarla beraber sürüyor bu iş. Oradaki diyelim ki `daire başkanına sorayım` demiyor. `Ağabeye sorayım ya da imama da sorayım` diyor. İmam zaten oranın tamamının sorumlusu. Hele hele bir oradaki teşkilatlanmayı da istedikleri gibi yaptıysalar, mesele yok zaten. Tabi bütün bunlarla beraber vatandaşla olan ilişkilerle her türlü suistimal maalesef ortaya çıktı. Şimdi bunlar dağıtıldı diyebilirim. Buna doğru gidiliyor. Hukukta taşlar yerli yerine yavaş yavaş oturuyor diyebilirim."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli