Erdoğan: ?PKK, YPG, ASALA ve paralel yapı yan yana´

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD´de Brookings Enstitüsü´nün önünde, PKK, YPG, ASALA ve paralel yapı temsilcilerinin yan yana olduğunu gördüğünü söyledi.

Erdoğan: ?PKK, YPG, ASALA ve paralel yapı yan yana´

 

 

ABD temaslarını tamamlayanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye´de döndü. İstanbul Devlet Konuk Evi´nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

?PKK, YPG, ASALA VE PARALEL YAPI TEMSİLCİLERİNİN YAN YANA OLDUĞUNU GÖRDÜM?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü´nde yapacağı konuşma öncesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, ?Bu konferans öncesinde yaşadığım tablo manidardı. Ülkemde bazı şeyleri boşuna anlatmıyoruz. Bunu Brookings Enstitüsü´nün önünde bizzat görmenin de bahtiyarlığını duydum. PKK terör örgütü temsilcileri ile YPG temsilcileri ile ASALA´yı, onun yanında ülkemden kaçıp Amerika´da yaşayan paralel devleT yapılanması temsilcilerin hepsinin yan yana olduğun gördüm. Bu bir ispattı, bu bir delildi. Bu paralel devlet yapılanmasına gönül veren saf temiz kardeşlerime sesleniyorum. Kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun. Ülkemizdeki terör örgütünü Amerika´daki ayaklarının paralel devlet yapılanması ile nasıl iç içe olduğunu bilmezin gerekiyor? ifadelerini kullandı.

?O DA GAZETECİ, BİZİMKİLER DE GAZETECİ?

Maryland´da bir Azeri gazetecinin kendisine soru sorması sırasında da oldukça duygulandığını anlatan Erdoğan, ?Maryland´da bir olay daha yaşadım. Azeri bir gazetecinin yanıma yaklaşarak Ermenistan Azerbaycan sınırındaki çatışmalar neticesinde ölen 12 kardeşimizle ilgili sorduğu soruya cevabını verirken gözlerinden akan yaşları gördüğümde orada duygulanmamak mümkün değildi. O da gazeteci, bizimkiler de gazeteci. Buradaki medya mensuplarını tenzih ediyorum. Gazetecilik bu ülkenin Cumhurbaşkanına küfretmek değildir, ailesine küfretmek değildir. Orada gördüğüm o tablo ders niteliğinde bir tablodur? diye konuştu.

?ERMENİSTAN ATEŞİ KESERSE, AZERBAYCAN DA ATEŞKESE HAZIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan ile Azerbaycan arasında bir ateşkes ilan edilip edilmediğinin sorulması üzerine ise ?Ben olayı duyduğum anda İlham Aliyev kardeşimi aradım. Kendilerine başsağlığı dileklerimizi ilettik. Çatışmalar devam ediyordu. Ateşkes ile alakalı az önce aldığım bilgi eğer Ermenistan tarafı ateşi keserse Azerbaycan da ateşkese hazır olduğunu açıkladı. Olayın aslı bu? yanıtını verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli