Erdoğan: Alçaklığa alet olanlar hesap verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara´da Birlik Vakfı´nın iftar programında, Kobani´deki gelişmeleri değerlendirerek, "Bu alçaklığa alet olanlar eninde sonunda hesabını verecekler bunu böyle bilsinler." dedi.

Erdoğan: Alçaklığa alet olanlar hesap verecek

ERZURUM HABER 25: İşte Erdoğan´ın açıklamalarından satır başları;

Siyasetin temeli ahlaktır doğruluktur. Kamu menfaatini kişisel hırsları üzerine koyabilmektir. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye bu konuda kıtlık yaşıyor.

´´O KADAR İLERİ GİTTİLER Kİ...´´

DAEŞ terör örgütünün yaptığı olay ile bunu tekrar acı bir şekilde tecrübe ettik. Geçen yıl aynı bahane ile 50 insanımızın hayatını kaybetmesine vesile olmasına neden olan siyasi parti o kadar ileri gitti ki yaşadığı ülkeyi terörist ülke ilan etmeye çalışan bir partinin Türkiye partisi olmak gibi bir iddiası olabilir mi? Bunlara gereken cevabı demokrasi içinde verebilmeliyiz.

´´KENDİ ÜLKELERİNE YABANCILAŞTIKLARINI GÖRÜYORUZ´´

Saldırganların Türkiye üzerinden geçtiğini iddia edebilecek kadar kendi ülkelerine yabancılaştıklarını görüyoruz. Bilhassa medya mecraları kullanılarak çok ciddi bir karalama kampanyasının icra edildiğini görüyoruz.

12 yıl önce sizler iktidardaydınız. O zaman 45 milyon dolarlık yardım 4 buçuk milyar dolara çıktı. Aradaki fark bu. Birileri soydu, soğana çevirdi biz geldik bereketlendirdik. Son beş ayda Kobani´ye 2 bin tır insani yardımlar gönderdik. Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götürürken engel çıkaran paralel yapıya siz karşı çıktınız mı? Şimdi tweet atıyorsunuz. O tweetler bumerang gibi size döner.

´´ALÇAKLIKTIR NAMERTLİKTİR´´

Pişkince devletten kendi asılsız iddialarını kanıtlamalarını bekliyorlar. Kalleşçe namertçe alçakca saldıranların İslamla, Müslümanlıkla, dinimizle hiç bir ortak noktaları yoktur olamaz. DAEŞ ile Türkiye´yi aynı parantez içine almak alçaklıktır namertliktir.

Son 5 ayda Kobani´ye 2 bin TIR´a yakın yardım malzemesi gönderdik. Kobani´deki saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah´tan rahmet diliyorum.

´´ENİNDE SONUNDA HESABINI VERECEKLER´´

Suriye´nin Kuzeyi´nde yeni bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. (Bu sözlerin ardından salonda alkış tufanı koptu) Şunu unutmayın; yel kayadan bir şey götürmez. Ama bu alçaklığa alet olanlar eninde sonunda hesabını verecekler bunu böyle bilsinler.

Bizim yaptığımız yardımlar karşısında, diğer ülkeler karşımıza çıktıkları zaman ´´Bu işi sizler gibi yapan yok´´ diyorlar ama hani para hani destek dediğimiz zaman para pul yok.

HABER 10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı