Erdoğan Ak Parti´nin seçim beyannamesini açıkladı!

AK Parti´nin hazırladığını seçin beyannamesi açıklandı. 360 sayfadan oluşan beyannamede ´Güçlü Türkiye, Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis´ vurgusu yer alıyor.

Erdoğan Ak Parti´nin seçim beyannamesini açıkladı!

 

 

Erdoğan Ak Parti seçim beyannamesini açıkladı. Açıklanan beyannamede 360 sayfa ve 16 başlık bulunuyor. Beyannamede ekonomi, sağlık, teknoloji gibi bir çok önemli konu yer alıyor. İlk bölümde yeni yönetim modeli anlatılırken; güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü millet vurgusu var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti´nin Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı´nda konuştu. Seçim beyannamesini açıkladı.

Erdoğan´ın açıklamaları şöyle:

Siz değerli milletvekili adaylarını sevgi ile selamlıyorum. Milletimin her bir ferdini en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm dünyanın dört bir yanındaki gönlü, kalbi bizimle olan kardeşlerimi sevgi ile selamlıyorum. Ayakların altına cennetin serildiği analarımızı, yarimiz olan, eşimiz olan, kardeşimiz olan kadınlarımızı selamlıyorum. Geleceğimizin teminatı olarak ördüğümüz, siyasetten, eğitime önlerini açtığımız gençlerimizi selamlıyorum.

"DİJİTAL TÜRKİYE´NİN ZAMANI GELDİ"

Tüm dünyada baş döndürücü bir dönüşüm yaşanıyor. Teknolojik dönüşüm yaşanırken, kültürel alanda bir değişim görülüyor. Değişim sürecinde geri kalanlar eskisinden daha fazla bedeller ödüyor. Biz dünyada oluşan şekilleri analiz ederek bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyor, dijital Türkiye´nin zamanının geldiğine inanıyoruz. 2023 vizyonmuzu ortaya koymuştuk, yeni yönetim sistemi ile bunu daha da güçlendirerek, küresel dünyada daha söz sahibi olduğumuz bir hale çevireceğiz.

"KÜRESEL DÜZEYDE ÜLKEMİZİ BİR GÜÇ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Ekonomimizi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Küresel düzeyde ülkemizi bir güç haline getireceğiz. Yenilikcilik ve farklılık yapısına dayalı ülkemizi geliştireceğiz. En büyük servetimiz dinamik nüfusumuzu en iyi şekilde değerlendireceğiz.

"KADIN GİRİŞİMCİLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Birlikte yürüyeceğimiz gençlerimizle yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın aktif katılım sürecinde desteklemeye devam edeceğiz. Kadın girişimciliğini güçlendirirken, kadınların iş gücüne katılımını yüzde 40´ın üzerine çıkaracağız. Alt alta gelir grubunda olan ülkemizi üst orta gelir grubuna yükselttik. Ekonominin nimetlerini daha adaletli bir şekilde tüm toplumsal kesimlere dağıtacağız.

GELİRİ DAHA ADİL PAYLAŞACAĞIZ

Alt orta gelir grubunda olan ülkemizi üst orta gelir grubuna yükselttik. Ekonominin nimetlerini daha adaletli bir şekilde tüm toplumsal kesimlere dağıtacağız. Gelirini daha adil palaşan, hakkaniyeti salamış bir ülke haline geleceğiz. Demokratik standartları yüksek bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz. Milli gelirden, araştırma ve geliştirmeye ayırdığımız bütçeyi yüzde 2´ye çıkararacağız.

ÖZEL SEKTÖRÜN ROLÜNÜ YÜKSELTECEĞİZ

Bilginin üretiminde katma değer oluşturacak şekilde kullanımında özel sektörün rolünü yükselteceğiz. Oluşturacağımız özgün projelerle küresel ölçekte tanınan çok sayıda girişimcisi ve markası olan bir ülke haline dönüşeceğiz. Kurumsal kaliteyi artırmış bir Türkiye hedefliyoruz. Mega projelerimizi hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Ülkemizi, her alanda yerli ve milli üretimde söz sahibi olan güçlü bir ülke haline dönüştüreceğiz.

AKILLI VE YEŞİL PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Özellikle savunma sanayinde tükiye sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak önemli ihracatçıları arasında yer alacaktır. Ülkemizde vazgeçilmez olan gıda ve enerji alanında en üst düzey tedbiri hayata geçireceğiz. Bu bağlamda akıllı ve yeşil şehir projelerimizle şehirlerimizi daha yaşanır bir hale getireceğiz. Gelecekleri nesillere iftihar edecekleri kimliği olan şehirler bırakacağız. Eğitim kültür ve sanatta yenilikçi ürünlerle tüm insanlık için yeni yeni atılım yapmaya devam edeceğiz.

YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Yargının tarafsız ve bağımsızlığı da önem verdiğimiz bir başka husustur. 15 Temmuz sonrası yargıdaki darbe ve vesayet kalıntılarını ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Demokrasi ile kalkınmayı birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük. AK Parti iktidara geldiğinden beri standartlarını sürekli yükselten partidir. Önümüzdeki engeller ne olursa olsun hak ve özgürlüklerden taviz vermedik.

CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ TANIYACAĞIZ

Hak ve özgürlükler konusunda yaptıklarımnızı saysak önümüze çok uzun bir liste çıkar. Devletin adli düzeninin temel haklar baz alınacak şekilde düzenlenmesini sağlayacağız. Yasaklarla ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Biz iktidara yürürken milletimize şunu söyledik; 3Y demiştik. Yeni dönemde de bununla mücadeleyi sürdüreceğiz.

SAĞLIK HİZMETLERİ ARTACAK

Sağlık hizmetlerinin artırılmasına devam ettireceğiz. Aile hekimliğini daha da yaygınlaştıracağız. Şehir hastanelerimiz meyvelerini vermeye başladı. Ülkemize kazandıracağımız 40 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimiz standartı bir üst seviyeye yükseltecektir. Sağlığın her alanında milletimize daha iyi hizmet vermek için çalışacağız. Sağlık sektöründe de yerlileşme oranını yükselteceğiz.

CARİ AÇIĞI KALICI BİR ŞEKİLDE AZALTACAĞIZ

İstikrarlı ve güçlü ekonomi 5. başlığımızdır. Yeni dönemde de güven ve istikrarı sağlamaya çalışacağız. Mali disiplinden en küçük taviz vermeyeceğiz. Yüksek büyüme ekonomimizin lokomotifidir. Yüksek katma değerli sektörlerin ekonomideki payını artırarak ekonomideki gücümüzü artıracağız. Sermaye piyasalarımızı yeni alanlarla geliştirerek, daha etkin kullanımı sağlayacağız. Epeyce gerilettiğimiz, son dönemde bir parça yukarı hareketlenen enflasyon sorununu ortadan kaldırmakta kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti dijital dönüşümünü tamamlamış olarak 100 yılına girecek. Cari açığı kalıcı bir şekilde azaltacağız.

SAVUNMA SANAYİ

Savunma sanayiİnde güçlü olmadan hedeflerimize ulaşamacağımız görülmektedir. Silahlı ve silahsız insansız hava araçları konsundaki konu bize moral vermiştir. Afrin´de, Cerablus´ta ve iç güvenlikte bunu yaşıyoruz. Teşvik sistemini bunları kapsayacak kadar genişletiyoruz. Altay milli tankı seri üretim aşamasına geldi. İnsansız savaş uçakları konusunda Ar-Ge çalışmaları başlatacağız.

Hava savunma sistemleri projelerinde önemli mesafeler kat ettik. Uzay ajansımızı bu yıl kuruyoruz. Doğalgaz kullanmayan ilimiz ve büyük ilçemiz kalmayacak. Yerli kömürü elektrik üretiminde değerlendireceğiz. Bor başta olmak üzere, ülkemizin sahip olduğu ham maddeleri etkin şekilde kullanma çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

DIŞ POLİTİKA: BOŞUNA ONE MINUTE DEMEDİK

Dış politikada hakkaniyet eksenli davranışımızı sürdüreceğiz. Bölgemizin demokrasi ve insan haklarına saygılı istikrarlı yönetimlere kavuşması için çalışmayı sürdüreceğiz. BM başta olmak üzere uluslararası platformlarda mazlumların sesi olduk, olmaya devam edeceğiz. Boşuna one minute demedik, boşuna dünya 5´ten büyüktür demedik. Bunlar dış politikamızın eksenini oluşturdu. Stratejik bir hedef olarak gördüğümüz AB üyeliği için kazan-kazan esasına göre süreci sürdürmeye gayret edeceğiz. Rusya ile iyi ilişkileri geliştirmeye devam edeceğiz.

Ukrayna´nın toprak bütünlüğünü savunmaya çalışacağız. Kıbrıs´ta adil çözüm için mücadeleyi sürdüreceğiz. Kuzey Afrika ve ortadoğu ülkeleri ile ilişkilerimizi geliştireceğiz. Filistin halkı kendi özgür vatanlarına kavuşana kadar çaba göstermeye devam edeceğiz. Irak´ta kalıcı istikrar çabalarını destekleyeceğiz. Suriye´nin kuzeyi teröristlerden temizlenecek, oranın halkı oraya dönecek. Dünyanın geleceği olarak gördüğümüz Afrika´da daha etkin yer almak için çalışmaları sürdüreceğiz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bosna Hersek´te kardeşlerimizle nasıl bütünleştiğimiz televizyonlardan izlediniz. Terör örgütlerini ayırt etmeden mücadele edeceğiz.

İŞTE 360 SAYFALIK BEYANNAME - TIKLA GÖR


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı