Erdoğan, AK Parti´nin kuruluş hikayesini yıllar sonra ilk kez anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde HUDER heyetine yaptığı konuşmada, AK Parti´nin kuruluş hikayesini yıllar sonra ilk kez anlattı.

Erdoğan, AK Parti´nin kuruluş hikayesini yıllar sonra ilk kez anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HUDER Heyetini kabul etti. Erdoğan "Cezaevinden yeni çıkmışım dedim ki partimizi kurarken bir kamuoyu araştırması yapalım bilimsel olsun ve 42 bin denek üzerinde bir kamuoyu araştırması yaptık. Orada hem parti adını sorduk. Kurucuların arasında kimler olsun logo olarak nasıl bir amblem ve buna benzer sorular. Orada bir soru çok önemliydi bir parti kurmaya ihtiyaç var mı? Oradan aldığımız cevaplarla partimizi kurduk." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasından satırbaşları;

Suriye´deki adaletsizliğin bedeli 370 bin kaybedilmiş candır.

"SENİN HAKKINDA İYİ DÜŞÜNMEZLER DİYORLAR"
Dünya 5´ten büyüktür. Bu 5 ülkede bir tane Müslüman ülke yok. Böyle adalet olabilir mi? 3 tanesi Avrupa ülkesi. Ben Rusya´yı da Avrupa ülkesi sayıyorum. Biri Amerika diğeri de Çin. Ama böyle konuşma senin hakkında iyi düşünmezler diyorlar. Bunu bu fakir söylemeyecekse o söylemeyecekse bu söylemeyecekse kim söyleyecek.

İNLERİNE GİRDİK, GİRMEYE DEVAM EDİYORUZ"
İmam denilen kişilerin emrine giren hakim ve savcılar adalete büyük zarar verdi. Bunlardan bazıları kaçtı, bazıları hesap veriyor. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Hesap verecekler. İnlerine girdik girmeye devam ediyoruz. Yargı içinde paralel yapı terör örgütü içinde ne kadar kişi varsa bunun hesabını verecektir. Yargının içinde hala bu yapının mensupları var. Hani sen savcıydın haklıydın niye kaçtın? Kaçma gel kendini savun.

"BUNLARIN BİRBİRİNDEN FARKI YOKTUR"
27 Mayıs´ta Yassıada, 12 Eylül´de Mamak´ta yargılama yapanlarla 28 Şubat´ta darbecilerin karşısında ´hazır ol´da duranlarla 17-25 Aralık´ta gerçek yüzlerini ortaya koyanların hiçbir farkı yoktur. Hatta bu yapı, milletimizin kutsal değerlerini istismar etmesi sebebiyle diğerlerinden çok daha sinsi, çok daha tehlikeli, çok daha tahripkardır.

YILLAR SONRA İLK KEZ AÇIKLADI
Cezaevinden yeni çıkmışım dedim ki partimizi kurarken bir kamuoyu araştırması yapalım bilimsel olsun ve 42 bin denek üzerinde bir kamuoyu araştırması yaptık. Orada hem parti adını sorduk. Kurucuların arasında kimler olsun logo olarak nasıl bir amblem ve buna benzer sorular. Orada bir soru çok önemliydi bir parti kurmaya ihtiyaç var mı? Oradan aldığımız cevaplarla partimizi kurduk. Adalet ve Kalkınma oradan geldi. Kurucu isimleri oradan geldi ve bir havuz oluştu onunla adım attık. Orada milli irade vardı. En geniş anlamda milli iradenin tecessüs ettiği böyle bir yapı 16 ayda bizi iktidara getirdi. Bizim zaten asıl olan anlayışımız nedir en geniş manada ´İşlerinize istişare ediniz´ bunu yaptığınızda mahçup olmazsınız mağlup da olmazsınız. Bunu yaptık ne mahçup ne mağlup olduk. Bu süreç içinde de alınan neticeler ortada. Hazreti Mevlana adaleti çok enteresan bir nimeti yerine koymak olarak ifade ediyor zulmü ise konmaması gereken yere koymakla ifade ediyor. Elbette bir mesajın ki bu mesaj çok önemli en büyük muhatabı adaleti tesis etmekle yükümlü sizlersiniz hukuk insanları. Bu çok önemli. Biz emri haktan almalıyız. Haktan başka hiç bir yerden asla! İradesine ipotek koyduranlardan adalet beklemeyiniz. Hakka teslim olan kula kul olmayan zaten hiç bir şeyden çekinmez ve atacağı adımı vereceği kararı savunacağı davayı da buna göre savunur. Ülkemizin yakın tarihinde adalet konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadığımız çalkantılı dönemler geçirdiğimiz bir gerçektir.

TAKVİM


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli