Emniyetteki Görüşme Trafiği Deşifre Oldu

Fethullah Gülen´in sağ kolu Sinan Dursun´un 17-25 Aralık sürecinde Paralel yapıdan şüpheli emniyet müdürleriyle telefon trafiği deşifre oldu.

Emniyetteki Görüşme Trafiği Deşifre Oldu

 

Dursun´un Gülen´in talimatıyla Ramazan Akyürek, Zeki Bulut ve Osman Kaplan gibi isimlerle telefonla sık sık görüştüğü belirlendi.

Fethullah Gülen´in sağ kolu Sinan Dursun´un 17-25 Aralık girişiminin sıcak günlerinde Paralel Yapı soruşturmalarında şüpheli olan çok sayıda polis müdürü ile irtibatı olduğu belirlendi.

Dursun´un kullandığı 157120..... no´lu hattın telefon trafiğini gösteren HTS dökümlerini inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar, ilginç verilere ulaştı.

Kayıtlara göre Dursun´un 17-25 Aralık girişiminin sıcak günlerinde kritik görevlerdeki çok sayıda polis müdürü ile telefonla irtibat kurdu. Daha önce eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ile telefon trafiği deşifre olan ve 17-23 Aralık 2013´te 2 kez, 4 Ocak 2014´te 4 kez görüşen Dursun´un Hrant Dink soruşturması kapsamında tutuklu olan Ramazan Akyürek ve böcek davasında yargılanan eski Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut ile de irtibatı belirlendi.

Akyürek´in farklı bir isme kayıtlı telefondan Dursun ile 2, Bulut´un ise 17 görüşmesi belirlendi. 5 Kasım-10 Aralık arasına denk gelen görüşmeler sırasında Bulut, Denizli Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu.

ARAMADIĞI MÜDÜR YOK

Dursun´un eski Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Cevat Bayri ile 2, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Kaplan ile 2, eski Yozgat İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Demiröz ile 1, eski Atatürk Havalimanı Şube Müdürü Ufuk Balcı ile 1, eski Burdur Özel Güvenlik Şube Müdürü Yunus Muharrem Çetinkaya ile 17 Aralık günü 1, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut İltica Daire Başkan Yardımcısı Sinan Tuna ile 4, eski Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf Azkan ile ise 3 kez görüştüğü tespit edildi.

TALİMAT GÜLEN´DEN

Böcek davası sanıkları Serhad Demir ve Ahmet Türer ile de irtibatı belirlenen Sinan Dursun´un bu görüşmeler çerçevesinde 17-25 Aralık girişiminde etkili olduğunu değerlendiren savcılık, polis müdürleri ile yapılan görüşmeleri Fethullah Gülen´in talimatı ile gerçekleştirdiğini belirledi.

Dursun´un 2001´de ABD vatandaşı bir kadın ile evlendiği biliniyor.

HAMZA TOSUN HÂLÂ KAÇAK

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında Sinan Dursun ile yaptığı görüşmeler sebebiyle tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkmış, Tosun hakkındaki tutuklamaya dönük yakalama kararını duyunca telefonunu kapatarak sırra kadem basmıştı.

Sabah


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli