Ejder3200 yazın da merkez olacak

Ejder3200 markasıyla bilinirliliği her geçen gün artan kış turizm merkezi Palandöken yaz aylarında da eğlencenin merkezi olacak.

Ejder3200 yazın da merkez olacak

 

 

Ejder3200 markasıyla bilinirliliği her geçen gün artan kış turizm merkezi Palandöken yaz aylarında da eğlencenin merkezi olacak. 
 
Büyükşehir Belediyesi, ATV´den Go Kart´a, yamaç paraşütünden bungee jumpinge kadar tüm ekstrem sporlar için hazırlıklarını tamamladı.
 
Özelleştirme İdaresi´nden devraldıktan sonra Palandöken ve Konaklı´nın adeta çehresini değiştiren Büyükşehir Belediyesi, turizmi yılın 12 ayına yayabilmek için önemli bir adım attı. Tartışmasız bir potansiyele sahip olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi´nin yanında ekstrem sporlar için de alt yapı çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ATV motorları ve Go Kart pistiyle her yaştan insanı Palandöken´e çekmeyi hedefliyor. Kış aylarında otopark olarak kullanılan alanı Go Kart pistine dönüştürmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, pisti ay sonu itibariyle faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi. Ekstrem meraklıları için de ATV motorlarıyla turlar düzenleneceğini kaydeden Keskin, araçların alındığını ve belirlenen bir rota üzerinde Palandöken´in keşfe çıkılacağını dile getirdi.
 
Tüm projeler hazır
 
Yüksek irtifa kamp merkezine gelen sporcular için de koşu ve yürüyüş parkur düzenlemesi yaptıklarını ifade eden Keskin, "Tüm bunlarla birlikte dağ bisikleti için de bir rota belirliyoruz. Ayrıca yamaç paraşütü ve bungee jumping projelerimiz de hazır. Bunları hayata geçirmek için Kalkınma Bakanlığı başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çünkü projelerimizin maliyeti yaklaşık 20 milyon lirayı buluyor. Bu anlamda alacağımız destekle hem yaz hem de kış döneminde insanları cezbedecek türden projelere imza atacağız" dedi.
 
Bungalov evler yapılıyor
 
Bu arada özellikle Palandöken´de yatak sayısını artırmak için üçer kişilik bungalov tipi evlerin inşası sürüyor. Kış sezonunda hafta sonları Palandöken´deki otellerin yüzde 90-95 doluluk oranlarına ulaştığını anımsatan Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, bir nebze de olsa bungalov evleriyle bu alana katkı sağlayacaklarını dile getirdi. Palandöken ve Konaklı´nın yeni otel yatırımlarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Keskin şunları söyledi. "Büyükşehir Belediyesi olarak hemen her platformda Palandöken´e yeni otel yapılması için davetlerde bulunuyor, girişimcilerle birebir görüşerek her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Belediye olarak belki kısa zamanda bir otel yapamayız ama bungalov tipi evlerle yerli ve yabancı turistlere bir alternatif sunabiliriz. Eminim ki önümüzdeki sezon bu evler büyük ilgi görecek ve ilerleyen süreçte yenilerini de ekleyeceğiz."

Anahtar Kelimeler: Ejder3200 yazın merkez olacak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı