EFKAN ALA, İSTİHDAM MÜJDESİ VERDİ

çişleri eski Bakanı, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala Aşkale'de düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara ve darbe teşebbüslerine değinen Efkan Ala, Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek istediler ama arkamızda bu

EFKAN ALA, İSTİHDAM MÜJDESİ VERDİ

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Erzurum'da gezilerini sürdüren İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Aşkale'deydi. İlçe girişinde Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Ala, Beraberinde AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile birlikte İlk olarak AK Parti Aşkale İlçe teşkilatını ziyaret etti.

ALA, YENİ TÜRKİYE'Yİ SANDIKTAN ÇIKAN YÖNETECEK”
Efkan Ala, daha sonra parti binası önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Türkiye'nin Ak Parti ile millete hizmet yolunda ilk dönemi tamamladığını belirten Efkan Ala, ikinci dönem için yeniden milletin güvenine talip olduklarını söyledi. Konuşmasında muhalefete ve paralel yapıya yüklenen Ala: Ne yaparsanız yapın devleti sandıktan çıkan yönetecek, sandıktan çıkana da Aşkaleli karar verecek. 2002'de bir yönetim devralındı. Bir koalisyon vardı. 90'lı yılların banka hortumlamaları, krizleri ve rezaletlerini hep birlikte yaşadık biliyoruz. 3 parti iktidarda koalisyon. İMF elimize bir reçete tutturmuş şimdi bu reçetenin hedefi kemer sıkma denilirdi. Peki, siz 2002'den beri iktidardan kemer sıkma diye bir şey duydunuz mu? Bizler ülkeyi o günlerden kurtardık Allah'a şükür. Ama bunu istemeyenler var. Türkiye'yi yeniden o eski günlere geri götürmek isteyenler var. Ama bu yüce millet onlara izin vermedi vermeyecekte.”

TÜRKİYE'Yİ SURİYE'YE ÇEVİRMEK İSTEDİLER,ELİMİZİN TERSİYLE BERTARAF ETTİK”
17-25 Aralık darbe teşebbüsleri ile Türkiye'yi Suriye'ye Irak'a çevirmeye çalıştıklarını dile getiren Ala sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek istediler, ama elimizin tersiyle vurarak bertaraf ettik. MIT tırlarını durdurarak Türkiye'yi dünyaya terörist ilan etmeye çalıştılar. Bu tırların durdurulması ihanettir. Bakın nerede terör varsa biz onun karsısındayız. Bunun gibi daha birçok saldırıyla bütün projelerimizi sabote etmeye çalıştılar. Bütün amacımız güçlü bir Türkiye. Bütün gayemiz bu. Eskiden Kırıkkale'de bir tabanca yapabiliyorduk. Şimdi milli helikopterimiz ATAK'ın uçuşunu izledik. Milli firkateynimizi denize indirdik. Bunu izleyen ülkeler hemen orada sipariş için sıraya girdiler. Kayık bile yapamayan bir Türkiye'den kendi savaş gemimizi yapan bir Türkiye olduk. Eskiden bazı ülkeler eski tanklarını bize hibe ediyorlardı. Ama şimdi milli tankımız Altay'ı yaptık. İşte Türkiye'nin geldiği nokta. Şu anda 1,5 dolar milyar dolar civarında ihracatını yapıyoruz. Milli savunma sanayimiz yüzde 10'nun altındaydı. Şimdi yüzde 55. Hedefimiz yüzde 75. Şimdi millete hizmet yolunda ikinci dönem başlıyor.”

EFKAN ALA'DAN İSTİHDAM MÜJDESİ
Konuşmasında Aşkale ve Erzurum'da yapılan yatırımlara değinen Ala, bölgedeki en büyük sorunlardan biri olan istihdam sıkıntısını bu yatırımlarla gidererek, kenti göç veren değil göç alan bir konuma getireceklerini söyledi.
Ala, daha sonra Aşkale Kaymakamlığı'nca düzenlenen doğalgaz açılışına katıldı. Törenin ardından Aşkale Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar'ı, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran'ı makamında ziyaret eden Ala, esnaf ziyaretiyle ilçedeki temaslarını tamamladı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false