Efkan Ala Horasan ve köprüköy`de halka hitap etti

Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Köprüköy ve Horasan ilçelerinde vatandaşlara seslendi. Ala, Her ile üniversite açtık. Erzurum'da 3. Üniversite geliyor. Türkiye'de 3. Havalimanı ve 3. Köprü. Bunlar bizi Dünya'nın merkezine taşıyacak.” dedi.

Efkan Ala Horasan ve köprüköy`de halka hitap etti

İçişleri eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, seçim çalışmaları kapsamında Köprüköy ve Horasan ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Ala'ya Ak Parti Erzurum Milletvekili adayları Abdurrahim Fırat, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri de eşlik etti.

Efkan Ala, mitinglerde ‘Güçlü Türkiye' vurgusu yaptı. Ala, Her ile üniversite açtık. Erzurum'a 3. üniversite geliyor. İstanbul'da 3. Havalimanı ve 3. Köprü. Bunlar bizi Avrupa'nın merkezine taşıyacak. Bu projeleri başlattığımız ay gezi olaylarını başlattılar. Gelin kapı kapı dolaşarak kardeşlerimize ülkemize yönelik kurulan tuzakları anlatalım.” dedi.

TÜRKİYE İÇİNE DÜŞTÜĞÜ BATAKTAN AK PARTİ İLE KURTULDU”

Vatandaşlara ülkeyi bugüne kadar hep birlikte yönettiklerini, 7 Haziran'dan sonra daha büyük bir güçle yönetmeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: Koalisyon dönemleri zihinlere kazandı ve ülke düştüğü bataktan Ak Parti ile kurtuldu. Köprüköy bizimle oldukça Allah'ın izniyle biz hiç kimse karşısında baş eğmeyiz. İşte bunu görünce milletimiz sandıktan kimi çıkarırsa bu memleketi o yönetecek diyoruz. O zaman hengâme kopuyor. Neden bunu yapıyorlar? Çünkü Biz birlikte memleketi yönetince 2002de koalisyon vardı biliyorsunuz. O koalisyonda İMF kapısına muhtaç olmuş bir Türkiye'den bugün IMF'ye borç verebilecek bir Türkiye geliyor da ondan. Onlar da 5 yıllığına aldıkları iktidarı 3,5 yılda bırakıp kaçtılar. Yani beceremediler, ülkeyi yönetemediler. Peki, biz ne yaptık? O günden beri kişi başına düşen gelirleri 2500 dolarlardan aldık, 10.000lere çıkardık.”

YENİ TÜRKİYE'Yİ YENİ ANAYASA İLE KURACAĞIZ”

Ülkenin milli savunma ve milli ekonomi politikalarında geldiği noktayı anlatan Ala: Savunma sanayi deyince aklımıza bir tabanca gelirdi. Şimdi kendi helikopterimizi uçğaımızı, tankımızı tüfeğimizi üretiyoruz ve bunu satabiliyoruz. Ben Erzurum'da okudum. Okuluma giderken Biraz biz arabayı iterdik, biraz araba bizi götürürdü. Yol değil perişanlıktı. Biraz sonra bir çamura daha girerdi bir daha çıkamazdı. Biz köylerimizin yolunu suyunu Allah'ın izniyle yaptık. Sizler Belediye başkanımız, milletvekillerimiz, hep birlikte bunları yapıp geçeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde yerel yönetim problemi de kalmayacak hepsini halledeceğiz. Yolları, hastaneleri yapıyoruz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Bizans'ı dize getirdik. Çanakkale'de birlikte savaştık. Yeni Türkiye'yi, yeni anayasayı da biz kuracağız. Şimdi ittifaklar kuruyorlar. İçeride, dışarıda. Soykırım iftirasıyla bizim birlikte kurduğumuz devlete iftira atıyorlar. Bizim tarihimizde insanlık var, onur var. Sen soykırım arıyorsan kendi tarihine bak” diye konuştu.

‘ÇÖZÜM SÜRECİNDE ANNELER AĞLAMASIN'

2023 hedeflerine de değinen Ala, Türkiye'nin en gelişmiş 10 ülke içerisine girmesi için çalıştıklarını ifade etti. Ala: Değerlerimizin üstünden 28 Şubat'ta tank geçirdiler. Ama biz Allahın izniyle dimdik durarak hep birlikte din ve vicdan özgürlüğünün önündeki yasakları kaldırıp çöpe attık. Bin yıl sürecek dediklerini bir gecede Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla çöpe attık. Çünkü siz yanımızdasınız. Türkiye'yi en gelişmiş 10 devlet arasına sokacağız. Erzurum'da merkez olacak. Biz sizin bedava süt dağıtacağız deyip de parayla su bulamadığınız günleri gördük. İnsanlarımız hastanelerde mağdur kaldı. Şimdi geldiğimiz yer de yeterli değil. 2023'e biz taşıtacağız bu ülkeyi” diyerek refah günlerin yakın olduğunu işaret etti.

Ala mitingde Ak Parti'ye geçen 3 meclis üyesine de teşekkür ettikten sonra, beraberindeki heyet ile birlikte Köprüköy ilçesindeki Canlı Hayvan Pazarı'nın açılışını gerçekleştirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı