EFKAN ALA; SİYASET; MİLLETE HİZMET ETME YÖNTEMİ VE BİÇİMİDİR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyasetin millete hizmet etme yöntemi ve biçimi olduğunu belirterek, ?Siyaset, milleten oy alıp terörist faaliyette bulunanlara destek anlamına gelecek hareket ya da söz kullanmayı varlığı itibariyle reddeden bir uğraştır" dedi.

EFKAN ALA; SİYASET; MİLLETE HİZMET ETME YÖNTEMİ VE BİÇİMİDİR

 

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyasetin millete hizmet etme yöntemi ve biçimi olduğunu belirterek, ?Siyaset, milleten oy alıp terörist faaliyette bulunanlara destek anlamına gelecek hareket ya da söz kullanmayı varlığı itibariyle reddeden bir uğraştır" dedi.

BAKANLAR VAN´DA

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Van´da Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu´ya taziye ziyaretinde bulunan bakanlar, ardından Van Valiliği´ni ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Ala, Van´ın AK Parti iktidarlarında her zaman ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyerek, yaptıkları hizmetlerin önüne engel çıkarmak isteyenlerin hep olduğunu kaydetti.

GÖNÜL BİRLİĞİ

Van´ın terörle anılmaması ve şanına layık şekilde geleceğini inşa etmesi için Vanlılar´la gönül birliği içinde hareket ettiklerini ifade eden Ala, "Önümüze engel çıkarmak isteyenlere karşı hep birlikte durduğumuz zaman çok ciddi şeyler başardığımızın en önemli somut örneği Van´dır. Burada büyük bir deprem oldu. Ama gönül birliği yapınca neler başarılabildiğini herkes gördü. Dünyada örnek bir başarı elde edildi. Kim vatandaştan oy alıyorsa, vatandaştan aldığı yetkiyi hizmete dönüştürme çabası içinde olmalıdır. O çaba içinde olmadan siyaset yapmak anlamsızdır, mümkün de değildir. Terörün topyekun Türkiye´nin gündeminden çıkmasını istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Kamu düzeni sağlanacak ve milletimiz bu düzen içinde gelişmesini sağlayacak. İnsanlar çocuklarının üniversitede okumasını, meslek sahibi olmasını istiyor. Kimsenin, ailelerin, annelerin, babaların çocuklarını alıp onları terörist yapmak gibi bir ihanet içinde olmaması lazım. Bunu destekleyen bir siyasi dil kullanılamaz" dedi.

HİZMET ODAKLI SİYASET

Bakan Ala, siyasetin millete hizmet etme yöntemi ve biçimi olduğunu dile getirerek, "Siyaset, milleten oy alıp terörist faaliyette bulunanlara destek anlamına gelecek hareket ya da söz kullanmayı varlığı itibariyle reddeden bir uğraştır. Vatandaşa hizmet etmek isteyenlerin önüne çukur kazmak, onları terör yöntemleriyle, saldırılarla, şiddetle engellemeye çalışmak, vatandaşların iradesine, kimliğine vicdanına saldırıdır" ifadelerini kullandı.

DEMOKRATİK OLGUNLUK

Türkiye´nin bütün meselelerini siyasi platformlarda konuşacak demokratik olgunluğa sahip bir ülke olduğunu söyleyen Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önceden bir sürü yasak vardı. Kültürel haklar önünde engeller vardı. Bunların hepsini kaldırdık. Oy alıp meclise gelenler milletin sorunlarını çözmek için Meclis´te olacaklar. Bütün bu zorlukların, sıkıntıların birlikte aşılacağına eminiz. Bugüne kadar çok engel çıkaranlar oldu. Onların hepsi tarihteki yerini aldı. Bu terörde, millet elbirliği yaptığı sürece, yüreklerimiz birlikte attığı sürece üstesinden gelinecektir. Türkiye, 2023 hedeflerine uygun şekilde yoluna devam edecektir. Vatandaşlarımız bize destek verdiği sürece Van yine kendi şanına layık şekilde tüm alanlarda merkez konuma gelecektir."

Milletten oy alanların bunu hizmete dönüştürmesi gerektiğini söyleyen Bakan Ala, hükümetin belediyelere aktardığı kaynakların hizmette kullanılması gerektiğini vurguladı.

BELEDİYELERE AKTARILAN KAYNAKLAR

Ala, "Van Büyükşehir Belediyesi´ne 2015 yılında 386 milyon lira para aktarmışız. Erzurum´a 381, Denizli´ye 347, Muğla´ya 338, Eskişehir´e 329, Malatya´ya 276, Sakarya´ya 266, Trabzon´a 249 milyon para göndermişiz. Biz Vanlı kardeşlerime hizmet edilsin diye bu parayı gönderiyoruz. Onun için bunun sokakta kaldırım, park bahçe olarak vatandaşın hizmetine sunulması lazım. Birbirimizden farkımız yok. Hiçbir kesinti yapmadan daha da fazlasını gönderiyoruz. O zaman bunun hizmet olarak dönmesi gerekiyor. Bunun yolunu kesmek isteyen teröre karşı hepimizin karşı durması lazım. Bütün millet olarak gereğini yapacağız ve yapıyoruz. Milletimizin de bunu bilmesi ve takip etmesi gerekiyor" diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

17.04.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:26
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli