"Dünya harekete geçmeli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk iftarını şehit aileleri ve gazilerle birlikte yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu dönemde darbecilerin yanında yer alanların hiçbirisinin özgürlük, demokrasi, adalet sözlerini ağızlarına alma hakları olmayacaktır" ifa

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk iftarını şehit aileleri ve gazilerle birlikte yaptı. Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda gerçekleşen iftar programında konuşan Erdoğan, "Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz için ne yapsak az. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız onlara bir şükran ifadesi" dedi. Mısır´da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi´ye verilen idam cezasını bir kez daha kınayan ve dünyaya çağrıda bulunan Erdoğan, "Bu dönemde darbecilerin yanında yer alanların hiçbirisinin özgürlük, demokrasi, adalet sözlerini ağızlarına alma hakları olmayacaktır" ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

HALEF SELEF GELENEĞİ : İlk iftar sofrasını şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize, yakınlarına tahsis etmemizin sebebi daha önce de halef selef olduğumuz Abdullah Gül Bey döneminde ilk iftarın böyle başlaması geleneğini devam ettirelim istedik.

HERKESİN HARCI DEĞİL : Şehit aileleri hüzünlüdür ama bir taraftan da mutludur. Şehit eşi, annesi babası olmak herkesin karı değildir. 34 ülkede 78 şehitliği olan bir milletiz. Farklı bir milletiz. Eğer vatansak şehitlerimizin gazilerimizin sayesinde. Bu zincir bu halka devam edecektir ki bu vatan geleceğe yürümüş olsun. İlahi mesaj şehitler için, "Onlara ölü demeyiniz onlar diridir ama siz bilemezsiniz." Bu mesajı da sürekli alan bir milletiz.

GÖREVİMİZ : İftarımızı paylaştığımız şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendileri için yapılan hizmetleri biliyorlar. İnanıyorum ki bu konuda hükümetimiz hassasiyetini kaybetmemiştir. Bunlar sadece bizim gecikmeli de olsa yerine getirdiğimiz görevlerimizdir. Bunların aynı zamanda da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bunlar bizim için bir lütuf değildir, gecikmeli de olsa yerine getirdiğimiz görevlerimizdir. Bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Terörle mücadeledeki gazilerimizin şehitlerimizin ailelerinin durumlarını biliyoruz.

YAPILANLAR ŞÜKRAN İFADESİ : Şehitlerimizin bu millete emaneti olan yakınları ile gazilerimize ne yapsak azdır. Gereğini yaptık gibi bir iddia içinde değiliz. Bundan sonra yapılacak olanları da bir şükran ifadesi olarak görüyorum. Bizim inancımızda şehitlik ve gazilik iki güzelden biri olarak kabul edilir. Bugün burada iki güzelden birine mazhar olmuşların yakınları ile diğerine mazhar olmuşların kendileri ile burada olmaktan duyduğumuz gururu ifade etmek istiyorum.

MURSİ ÇAĞRISI : Özellikle Mısır´ın darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Mursi´ye verilen idam cezasını şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum. Tüm dünyayı harekete geçmeye çağırıyorum. Bu dönemde darbecilerin yanında yer alanların bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacak. Biz bu açık haksızlık karşısında yer almayı sürdüreceğiz."

Kaynak: TAKVİM GAZETESİ


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli