Doğudaki seçimleri bir de böyle okuyun

Türkiye 7 Haziran`da sandık başına gitti. Çözüm süreci, seçim barajı ve başkanlık tartışmasıyla girilen seçimde, HDP ve PKK doğuda korku siyaseti uyguladı. Doğuda seçmenin üzerinde oluşan baskının gölgesinde yapılan seçimde, sonuçlar HDP ve PKK`nın istedi

Doğudaki seçimleri bir de böyle okuyun

Yenişafak Gazetesinde yer alan habere göre; Partiler 7 Haziran seçimleri için adaylarını açıkladıktan sonra PKK ve HDP seçimleri gölgelemek için elinden geleni yaptı. Haber7`de yer alan haberde, seçimden önce doğuda oynanan oyunlar tekrar hatırlatıldı.

İlk olarak Ağrı`da 25 PKK`lı terörist HDP şenliğine ağır silahlarla gelip halkı HDP`ye oy vermesi için tehdit etti. Asker ile çatışmaya girdi ve 5 asker yaralandı.

Olayın üzerinden birkaç gün geçmeden Silvan`da muhafazakar Kürtlerin ve medreselerin yoğun olduğu köylerde PKK`lılar yollara döşedikleri mayınları patlattı. Silvan`da yapılan baraj inşaatına bombalı saldırı düzenlendi. PKK tüm gücüyle kırsalda halkı tehdit etmeye devam ederken HDP`nin de teşkilatları boş durmadı.

HDP`li olmayan evler işaretlendi, Sandık bilgileri toplandı, ev ev tespitler yapıldı. Halka tehdit mektupları gönderildi.

Bölgeden aday gösterilen AK Partili isimler olup biteni seçimden önce haber7`ye anlatmıştı.

Mardin 1. sıra adayı Orhan Miroğlu

Ölüm listelerini getirip önümüze koyuyorlar. Özellikle AK Parti`ye oy verme ihtimali olan veya verme eğilimi olan kişilere yönelik ciddi bir tehdit var. Bunu bilinçli yapıyorlar.Mektuplar yazıyorlar, gece gelip köyleri toplayıp anlatıyorlar. `HDP barajı aşamazsa iç savaş çıkar, ona göre ayağınızı denk alın` diyorlar.

Diyarbakır 2. sıra adayı Ensarioğlu

Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları ile bölgede JİTEM bitirildi, olağanüstü hal kaldırıldı. Ama şuanda HDP JİTEM`in çok ötesine geçti. Şimdi duyumlar alıyoruzHDP`liler ev ev dolaşıp T.C kimlik numaralarına kadar seçmenin bilgisini topluyorlar. Böyle olunca halk korkuyor. `Yani neden benim T.C numaramı alıyorlar` diyor.

Sandık başkanı öldüresiye dövüldü

Partilerin müşahitlerini ve sandık başkanlarını ölümle tehdit ederek görev yaptırmayan HDP`liler, herkese açık oy kullandırarak tüm oyları HDP`ye attırdı. Bunun en çarpıcı örneği Van`da yaşandı. Van`da sandık başkanlığını üstlenen köy öğretmeni, okul bahçesinde öldüresiye dövüldü.

Merdiven altında HDP`ye toplu oy kullanıldı

Mardin`in Nusaybin ilçesinde fotoğraflanan bu kare HDP`nin oy hırsızlığını ortaya koydu.

Fotoğrafta oy pusulalarını kucağına alan bir kişinin yanındakilerinin de yönlendirmesiyle HDP`ye toplu şekilde evet mührünü baktığı görülüyor.

"Böyle seçim olmaz"

"Bir kere `milli irade tecelli etti`, `sandıktan halk iradesi` çıktı gibi ifadelere kendimi çok zorlasam da katılmam mümkün değil" dedi.

Doğu`da seçmen iradesi yok sayıldı. Silahların ve baskıların gölgesinde bir seçim yaşadık. Türkiye bugün koalisyonu konuşuyorsa bu, Doğu ve Güneydoğu`da, PKK/HDP`nin kurduğu olağanüstü koşulların bir sonucudur. Bu `olağanüstü hal` değişip normalleşmedikçe, PKK silahlı güçlerini sınırlarımızın dışına çekmedikçe, her hafta bir seçim yapsanız, sonuç değişmeyecektir.

YENİŞAFAK


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli