Doğu Anadolu`ya 21 milyar lira destek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DAP Eylem Planı`nı açıkladı. Proje kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi`ne 4 yıl içerisinde 21 milyar liralık yatırım yapılacak.

Doğu Anadolu`ya 21 milyar lira destek

Doğu Anadolu Bölgesini ekonomik, sosyolojik, tarımsal, bilişim ve istihdam alanı konusunda canlandıracak olan Doğu Anadolu Projesi`nin (DAP) Eylem Planı`nın ayrıntılarını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz açıkladı.  Bakan Yılmaz, tanıtım toplantısında DAP'ın vatandaşın refahına vesile olacağını söylerken,  Doğu Anadolu Projesi (DAP) Eylem Planı'nın, tarım, turizm, ulaştırma, lojistik ve ticaret alanlarında önemli potansiyele sahip olan bölgede ekonomik büyümeye, istihdam artışına, sosyal gelişmeye ve vatandaşların refahına vesile olacağını bildirdi.   

Kalkınmış bir Ülke  

Bölgesel gelişmeye dair ulusal vizyonlarının, Sosyo-ekonomik ve mekansal olarak bütünleşmiş, rekabet gücü ve refah düzeyi yüksek 
bölgeleriyle daha dengeli ve topyekün kalkınmış bir Türkiye” olduğunun altını çizen Yılmaz, Yeni bölgesel gelişme politikamız gelişmişlik farklarının azaltılması hedefini muhafaza ediyor. Bunun yanında her bir bölgemizin rekabet gücünü ayrı ayrı artırmayı da benimsiyor. 2023 hedeflerine yürürken kapsayıcı bir kalkınma anlayışıyla tüm bölgelerimizin potansiyelini harekete geçirmek temel politikalarımızdan birisidir” diye konuştu. 

Gelir düzeyi artacak 

Projenin amacının potansiyeli ortaya çıkarmak olduğunu söyleyen Yılmaz, Gelir düzeyi düşük bölgelerimizin şartlarını iyileştirerek, onları kalkınma sürecimize ve rekabet gücümüze katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Bu amaçla bölgelerimizin sahip oldukları olanakları ve mevcut potansiyellerini harekete geçirmek üzere bölgelerimize özgü, farklı nitelikte politikalar geliştiriyoruz.  Hükümetimiz, bölgesel politikaların, merkezi ve yerel birimlerin koordinasyonuyla oluşturulması ve uygulanabilmesi için yeni kurumsal yapıların ve araçların devreye sokulması gerekliliğini görmüştür. Bölge kalkınma ajanslarımız bu alandaki yeni kurumsal yapılarımızdır” dedi.  

Laf yerine eylem gerekli  

Yılmaz: Hepsinden önemlisi, laf değil eylem ortaya koymakta, vaat değil somut projeler içermekte, hesaba ve kitaba dayanmaktadır. Her bir eylem programı en ince detayına kadar çalışılarak bütçe ve kaynak ihtiyaçları belirlenmiş ve ayrılmıştır. Uygulamayı da gerek yerinde gerek merkezde sıkı biçimde takip etmek suretiyle GAP'ta örneğini yaparak gösterdiğimiz; etkili, verimli, netice alan yaklaşımımızı burada da tekrarlayacağız. DAP bölgemiz ile ilgili planlama çalışmalarının geçmişi vardır ve bu kapsamda çeşitli projeler de uygulanmıştır. DAP Eylem Planı bölge için ayakları yere basan ilk eylem planıdır.”

güneş


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı