DOĞU ANADOLU ERZURUM KİTAP FUARI AÇILIYOR

Doğu Anadolu ErzurumKitap Fuarı, 8-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında TÜYAP Erzurum - Recep Tayyip Erdoğan FuarMerkezi´nde düzenlenecek.

DOĞU ANADOLU ERZURUM KİTAP FUARI AÇILIYOR

 

 

Kuruluşumuz TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından, Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin değerli katkıları ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle ilk kez gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, 8-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında TÜYAP Erzurum - Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi´nde düzenlenecektir.

Doğu Anadolu´da ilk kez gerçekleştirilen TÜYAP Kitap Fuarı´na ev sahipliği yapacak olan Erzurum, altı gün süresince Türkiye´nin önde gelen yayınevleri ve yazarlarını ağırlayacak.

Kitap fuarı kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 40 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 200 yazarın konuk olacağı bir program hazırlandı.

Aralarında Ercan Kesal, Ayla Kutlu, Canan Tan, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Mine Söğüt, Atilla Dorsay, Uğur Koşar, İsmail Saymaz, Nil Sakman, Şükrü Erbaş, Kemal Hamamcıoğlu, Füsun Çetinel, Yavuz Bahadıroğlu, Beyza Akyüz, Tolga Gümüşay, Nurullah Genç, Ercan Karakaş, Burcu Bahar, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Tekin Sönmez´in bulunduğu çok sayıda yazar, şair ve akademisyen Erzurumlu okurlarla buluşacak.

Çocuk ve Genç Etkinlikleri Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı´nda özellikle hafta içi günlerde farklı yaş gruplarına yönelik okuma ve yazarlarla söyleşilerin yanı sıra atölye çalışmaları yer alacaktır.

Bu kapsamda 9 Mayıs Çarşamba günü Tolga Gümüşay, Burcu Bahar ve Beyza Akyüz; 11 Mayıs Cuma günü Füsun Çetinel söyleşilerde yer alacak. Genç okurlar ise genç kuşak yazarlar Zeynep Sey, Koray Yersüren ve Emre Gül ile 11 Mayıs 2018 Cuma günü düzenlenecek söyleşide buluşacaklar.

?Kurtuluş Savaşı ve Atatürk? Fotoğraf Sergisi Erzurum Kitap Fuarı, Demkar Yayınevi tarafından hazırlanan bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

Araştırmacı yazar Atilla Oral´ın arşivinde bulunan, az bilinen ve çoğu yayımlanmamış olan Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarından oluşan sergi, fuar boyunca ziyarete açık olacak.

Ziyaret Saatleri Kitap Fuarı her gün 10.00-20.30 saatleri arasında, kapanış günü ise -13 Mayıs Pazar- saat 19.30´a kadar ziyaret edilebilir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli