Devlet Kadrolarında Ülkücülere Yer Verilsin!

MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK, TBMM Genel kurulunda yapmış olduğu konuşmada ?Yıllardır pırıl pırıl milliyetçi, ülkücü, vatansever kadrolar; bürokrasiden dışlanmış, eziyet ve suçlamalara maruz kalmışlardır. Devletten beklentimiz, yıllardır devlet kad

Devlet Kadrolarında Ülkücülere Yer Verilsin!

 

 

 MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK, TBMM Genel kurulunda yapmış olduğu konuşmada darbe girişimini kınayarak, Bu milletin vergisiyle alınan tankla, topla, uçakla kendi halkını bombalayan teröristleri Türk milleti de Türk tarihi de affetmeyecektir dedi.

Mersin Milletvekili ŞİMŞEK ? Yaşanan bu darbe girişiminin üç tane kırılma noktası olduğunu görmekteyiz. Bunlardan bir tanesi ve bize göre en önemlisi, uçakların alçak uçuş yaptığı sırada ve darbe haberinin alındığı ilk dakikalarda, darbelerden ve işkencelerden en büyük zararı görmüş bir siyasi hareketin lideri Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, genel merkezimize gelmiş, partinin ışıklarını açmış, kurmaylarıyla toplantı yapmış ve Sayın Başbakanı arayarak Hükûmetin ve Başbakanın arkasında olduğunu belirtmiştir ve darbecilerin umudunu kırmıştır.  

İkincisi ise, 1´inci Ordu Komutanının Sayın Cumhurbaşkanını İstanbul´a davet etmesidir. Üçüncü ve en önemli kırılma noktası, Başbakanın ve Sayın Cumhurbaşkanının demokrasiye sahip çıkan bütün siyasi partileri ve vatandaşlarımızı sokağa davet ederek demokrasiye sahip çıkılmasını istemesidir? dedi.

MHP Milletvekili Baki ŞİMŞEK; Türk halkının topyekûn demokrasiye sahip çıktığını belirterek sözlerine ?Darbe girişimi neticesinde Genelkurmay Özel Harekâta baskın sırasında komutanından aldığı emri, "Cuntacıları oraya sokmayın." emrini uygulayan Niğdeli kahraman Astsubayımız Ömer Halisdemir´le birlikte, tankların önüne yatan, kendi hayatlarını feda eden şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz.? şeklinde devam etti.

Baki ŞİMŞEK Türk milliyetçilerinin bugüne kadar mevzuubahis vatan olduğu zaman hiçbir şeyi sorgulamadıklarını, 12 Eylül öncesinde her kesimin Türkiye´yi İnsan Hakları Mahkemesine ve dış ülkelere şikâyet ettiği dönemlerde en büyük mağduriyeti yaşayan, en büyük işkenceleri çeken ülkücülerin, Türkiye Cumhuriyeti devletini hiçbir yere şikâyet etmediklerini ifade ederek ?Yıllardır pırıl pırıl milliyetçi, ülkücü, vatansever kadrolar; bürokrasiden dışlanmış, eziyet ve suçlamalara maruz kalmışlardır.

Devletten beklentimiz, yıllardır devlet kadrolarından tasfiye edilen Türk milliyetçilerinin hak ettiği görevlere yeniden getirilmesi, itibarlarının yeniden iade edilmesidir. Tabii, buradan, darbecilerin tamamının en ağır şekilde cezalandırılmasını da talep ediyoruz. ?dedi.

Sadece vatana, millete hizmet için komutanlarının verdiği talimatlara uyan, bugün gözaltında olan ve tutuklanan iki üç aylık askerlerin, erlerin tamamının da birebir suç işlememişlerse bunların mağdur edilmemelerini ve tahliye edilmeleri gerektiğini belirten ŞİMŞEK sözlerine şöyle devam etti.

?Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, öncelikli ve ilk olarak askerî ve sivil bürokrasi ve toplu görevden alınmalar yapılırken kesinlikle sağlam delil ve belgelere dayanılmasını bekliyoruz. Bu sorgulamalar yapılıyorken masumların hakkını gasbetmek, suçsuz, günahsız insanları mağdur etmek en az terör örgütünün zalimliği kadar tehlikelidir.

Darbe girişimi sebebiyle, hacca gidemeyen memurların sıkıntılarını da dile getiren ŞİMŞEK ? Devlet memuru olup hacca gitmek isteyenler için şu anda belirsizlik devam etmektedir. Bunun bir an önce netleştirilmesini ve hacla ilgili yaşanan bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini, Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyoruz.?dedi.

Gazete2023


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false