Demokrasiyi tehdit kimsenin haddi değil

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, bazı illerde sandıkların bir merkezde toplanması kararına HDP´nin tepkisi ile ilgili olarak, ?Demokrasiyi tehdit etmek kimsenin haddi değildir? dedi.

Demokrasiyi tehdit kimsenin haddi değil

 

1 Kasım seçimlerinde AK Parti tarafından Bursa´dan milletvekili adayı olan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ala, dün,  Bursa İl Dernekleri Federasyonu, Dağ-Der, Muş-Der Federasyonu ile Samsun Dernekler Federasyonu´nu ziyaret etti. Öğle namazını Ulucami´de kılan Ala, buraya giderken vatandaş ve esnafla sohbet etti.

Ziyaretlerde konuşan Ala, ülkede başta terör gibi ciddi sorunların olduğunu belirterek, ´Türkiye ne zaman gerçekten dünyada hızlı bir kalkınma sürecine girse, o zaman uyumuş hücreler bile harekete geçiriliyor ve hiç izahı mümkün olmayan saldırılar başlıyor. Gerek politik, gerek terörist saldırılar. Birkaç tanesi birden faaliyete geçebiliyor. Ama ben şunu söylüyorum. Eski Türkiye´de söylendiği gibi sürekli dışarıda olan biteni suçlamamızın bize bir faydası yok, bilelim bunu. Ama kendi problemimizi de kendimiz çözeceğiz. Biz birlikte olursak, biz politikaları birlikte oluşturursak, arkasında birlikte durursak, eleştirileri ciddi bir şekilde dikkate alırsak, biz çok problemler çözdük. Bunları da çözeriz, yolumuza devam ederiz´ dedi.

KARARI HÜKÜMET VERMİYOR

Daha sonra bir gazetecinin, Seçim Kurulu´nun Yüksekova´da bazı sandıkların belirli merkezde toplanmasına kararına HDP´li yetkililerin tepki gösterdiğini hatırlatması üzerine Ala, şunları söyledi:

´Türkiye; seçimleri huzur içerisinde ve gelişmiş ülkeler standardında yapma geleneği tescil edilmiş bir ülkedir. Bu konuda hiç bir tereddüt yok. Çok seçim yaptık. İkincisi seçimlerde hangi sandığın nerede kurulacağına dair kararı hükümetler vermiyor. Orada ilçe seçim kurulları, il seçim kurulları veriyor. Son nihai kararı da YSK veriyor. Bunların başkanları da yargıçlardır. Yani hakimlerin oluşturduğu bağımsız kurullar karar veriyor. Bunların içerisinde diğer siyasi partilerin de üyeleri var. Orada hangi yerde, nerede kurarlarsa, vatandaşlarımızın huzur içerisinde ve herhangi bir baskıya maruz kalmadan, hür iradelerini sandığa yansıtabileceklerine karar kim verecek? Seçim kurulları. Onlarda hakimler. Anayasanın zorunlu kıldığı husus da budur. Seçimlerde bunun için yapılır. Seçimi biz ne için yaparız? Vatandaşın hür iradesi, kendi istediği biçimde sandığa yansısın. Burada bir tereddüt var mı? Yok. O zaman vatandaşı tehdit edenler, ´şuraya, buraya oy vereceksiniz´ diye zor kullananlar, bir kere yaptıkları işin demokrasiye kast etmek olduğunu bilmeliler. Bu seçim terörüdür.´

KAYNAK: bursadameydan.com


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli