Davutoğlu: Şeref hesabı yapacaksak meydan okuyorum

Davutoğlu: Şeref hesabı yapacaksak meydan okuyorum

Davutoğlu: Şeref hesabı yapacaksak meydan okuyorum
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti`nin Isparta`daki seçim mitinginde, Devlet Bahçeli`nin Aydın`da sarf ettiği sözlere çok sert yanıt verdi. Davutoğlu, "Bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Meydan okuyorum, Türkiye`nin her meydanına gitsinler, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar." dedi.

 

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP Eş Başkanı `Kudüs Yahudilerindir dediğinde siz Bahçeli`den bir şey duydunuz mu? Bize saldırırken kurt, millet menfaatini, imanını savunmaya çalışırken kuzu. Kılıçdaroğlu, `Türkmenleri göndereceğim` derken, Bayır Bucak Türkmenlerini, Bahçeli`de çıt yok. Madem ki er meydanı, hesaplaşalım. Şeref hesabı yapalım, eğer şeref hesabı yapacaksak, hikmetle yapalım." diyerek meydan okudu.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin Aydın`daki seçim mitinginde "şerefsiz" ifadesini kullanmasını çok sert eleştirdi. AK Parti`nin Isparta`daki seçim mitinginde konuşan Davutoğlu, vatandaşların MHP lideri Bahçeli`ye tepki göstermesi üzerine yuhalamamalarını tembih ederek "Bizim siyasi kültürümüzde tahkir etmek yoktur. Ancak Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor. Madem ki er meydanı hesaplaşalım, şeref hesabı yapalım" dedi.

 

`ŞEREF HESABI YAPACAKSAK...`

"Bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Sesleniyorum Bahçeli`ye bize "şerefsiz" diye seslendiği için. Hakkari`deki al bayrak benim şerefimdir. Diyarbakır`daki al bayrak benim şerefimdir, o şerefi biz ayakta tutuyoruz. Hadi milli şeref peşindeyse, meydan okuyorum, Türkiye`nin her meydanına gitsinler, halkla kucaklasınlar, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar." diyen Davutoğlu, "Hem gidemeyecekler, sonra da vatan toprağına çıkamayıp gelip Batı`da milliyetçilik taslayacaklar. Biz öğretiriz herkese milli beraberliği." sözleriyle Bahçeli`ye sert mesajlar verdi.

 

İşte Davutoğlu`nun konuşmalarından o satırlar:

Geçen günlerde Bitlis`teydim. Bediüzzaman`ın doğduğu Bitlis`ten, Bediüzzaman`ı bağrına basan Isparta`ya selam getirdim. Bu topraklarda CHP zulmünün ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Tek parti zulmünü en iyi siz bilirsiniz. Çünkü Isparta, hem o tek partinin iman ve inanç düşmanı politikaları sebebiyle Barla`ya, bu güzel diyara gelen Bediüzzaman`a sahip çıkmıştır hem de Senirkent olayında, Ocak 1947`de tek parti zulmüne karşı dimdik ayakta durmuştur. Bediüzzaman`ı Isparta`ya süren zihniyet, aynı zihniyet diyor ki `Diyaneti kaldıralım`. Bu CHP zihniyeti, Türkiye`de ne kadar müspet değer varsa, Isparta`nın gül gibi kokladığı ne kadar güzel değer varsa hepsine savaş açan tek parti zihniyeti. Ama Isparta ona karşı her zaman şehit Başbakanımız Adnan Menderes`in arkasında durdu.

 

`TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAYACAKLAR`
Bediüzzaman Said Nursi`nin, Adnan Menderes`e yazdığı mektupta "Bu millet kendi ihtiyarıyla hiçbir zaman bir daha CHP`yi iktidara getirmeyecektir" dediğini aktaran Davutoğlu, o günden bu yana CHP`nin milli irade ile hiçbir zaman iktidar olamadığını ve olamayacağını söyledi. 27 Mayıs ihtilalinden sonra kısa bir süre oldular. 1974`de koalisyon. Ama tek başına iktidar olamadılar, olamayacaklar. Ne kadar acıdır ki Bedüizzamanı istismar ederek büyüyen bir paralel yapı, ona atfen, onunun ismiyle saf ve samimi Müslümanları kandıran bir paralel yapı. Ki o yapıya katkıda bulanan saf Müslümanları, saf kardeşlerimizi ayırt ediyorum. Isparta sen mührü seçim pusulasına öyle bir vuracaksın ki cümle alem dinleyecek. Şimdi ne kadar acıdır ki bu paralel çete, Bedüizzaman`ın o çileleri üzerinden istismarla güç devşiren bu paralel çete dönüp diyor ki `CHP de olsa, HDP de olsa, MHP de olsa AK Parti`nin dışında kim varsa ona oy verin`. Bedüizzaman`a zulmeden CHP`ye oy vermek, Allah aşkına, Isparta`ya yakışır mı? Siz ki tefekkür diyarısınız, siz ki iman, hikmet diyarısınız. Siz neyi nasıl destekleyeceğinizi en iyi şekilde bilirsiniz.

 

Nasıl CHP zihniyeti Türkiye`nin batısında tek parti zihniyetini sürdürüyorsa, Diyanete, imana, irfana savaş açan bir zihniyeti sürdürüyorsa, HDP de doğuda aynı zihniyeti sürdürüyor. O da `Diyanet kalksın` diyor. "

"HDP`NİN EŞ BAŞKANI, AYNI ZAMANDA CHP`NİN EŞ BAŞKANI..."

HDP`nin Eş Başkanı, aynı zamanda CHP`nin eş başkanı, aynılar sonuçta "Kudüs Yahudilerindir" dediğinde siz Bahçeli`den bir şey duydunuz mu?

 

"ŞEREF HESABI..."

Kılıçdaroğlu Türkmenleri göndereceğim dediğinde Bahçeli`den ses yok. Kimden ses var, sadece AK Parti`den var. Madem ki er meydanı, hesaplaşalım, şeref hesabı yapalım. Eğer şeref hesabı yapacaksak hikmetle yapalım. Yurt dışındaki her bir ecdat yadigarı bizimdir. Orhun Anıtları`nı kim restore etti? Orhun Anıtları`nı Ankara`da konuşmak kolay, Orhun Anıtları`nı oraya giden yolu yaptı mı? Onlar konuşur AK Parti yapar.haber10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli