Davutoğlu: Tarih hayır diyenleri yazacak

Başbakan Davutoğlu, devlet adamı ahlakının gereğini yapan Tuğrul Türkeş´e teşekkür etti. Davutoğlu, 7 Haziran´dan itibaren takındığı tutum nedeniyle Bahçeli´yi eleştirerek, ?Tarih, millet beka mücadelesi verirken ?Hayır, hayır, hayır´ diyenleri de yazacak

Davutoğlu: Tarih hayır diyenleri yazacak

 

AK Parti Genel Merkezi´ndeki ?AKİM 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni"ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçici seçim hükümeti kurulması aşamasında CHP ve MHP´nin tavrını eleştirdi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

Geçici Bakanlar Kurulu oluşturmak için görevi alınca hem Bahçeli hem de Kılıçdaroğlu ´Bizi aramayın, telefonlarımız kapalı, görüşmeyiz´ dediler. Biz siyasi nezaketi biliriz. Aslında onların telefonları, kapıları değil, onların gönülleri kapalı. ´Konuşalım´, ´Hayır, konuşmayız´. ´Müzakere edelim´, ´Hayır, olmaz´. Anayasa açık bir şekilde hükümet kurulması talimatını veriyor.

VEKİLLERİNE GÜVENMEDİLER

Oyun şuydu, AK Parti bir başka partiyle baş başa kalacak ve seçim boyu bunu istismar edecekler. Seçim kampanyasıyla bunu istismar edecekler. ´Başbakan´ın teklifine evet diyenler onursuzdur, ahlaksız bir siyasete alet olurlar´ gibi kendi milletvekillerine baskı yaparak onların iradelerine ipotek koymaya çalışanlar, TBMM´nin onuruyla oynamışlardır.

CHP ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜ

 

Milletten onay alıp bu Meclis´e girmiş olan her milletvekili, siyaseten bize en karşı duruşa sahip olsa dahi onurludur ve bizim saygımızı hak eder. Ama onlar böyle davranmadılar, kendi milletvekillerine dahi güvenmediler, baskı oluşturdular. Güneş Motel gibi çirkin benzetmeler yaptılar. Güneş Motel, CHP zihniyetinin ürünüdür. Hiçbir zaman biz bu oyunların içinde olmadık.

TÜRKEŞ´E TEŞEKKÜR

Bütün bu baskılara karşı, Anayasa´nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş´e bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün olumlu cevabını aldıktan sonra görüştüğümde kendisine de ifade ettim, böyle dönemler, ağır sorumluluk alma ahlakına, devlet ahlakına sahip olanları da olmayanları da ortaya koyar.

Terörle mücadele ediyoruz, Türkiye etrafından ateş çemberi olan bir ülke olarak son 30 yılın belki de en kritik güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya. Böyle bir dönemde eğer bir kişi kendisine yapılan bakanlık teklifini reddediyorsa, bu ağır sorumluluktan ´kaçıyor´ demektir. Sayın Bahçeli bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken ´Hayır, hayır, hayır´ diyenleri de yazacak.

İŞBİRLİĞİ BEKLERDİM

7 Haziran´dan bu yana yaşananları herkes izliyor. Meşruiyet çizgisinden tek bir an sapmadık. Sayın Bahçeli´den hayırlı işlerde işbirliği beklerdim de böylesi sürekli ´hayır´ demesini beklemezdim. Gelin beraber hayırlı bir yola çıkalım dedik ama bundan kastettiğimiz şerrin karşılığı olarak hayırlı bir yoldu. O ise her yola ´hayır´ dedi. Tarih, Mehmetçik kahramanca mücadele ederken bir bakanlık görevinin gereğini dahi yapmaktan kaçanları da kaçmakla yetinmeyip Mehmetçiğin kanları üzerinden siyaset yapanları da, suistimal edenleri de yazacak.

Siyasi ahlaksızlığın en çarpıcı örneği

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ?Sayın Kılıçdaroğlu´na bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bir CHP milletvekilinin irfan, ahlak sahibi bir genç hanımefendiye dönük çirkin iftirası konusunda sessiz kalıyorlar. Cumhurbaşkanımızın kızı Sayın Sümeyye Erdoğan´a dönük yürütülen bu alçakça kampanya her şeyden önce siyasi ahlaksızlığın en çarpıcı örneğidir" ifadesini kullandı. Bu duruma kadın hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşları sözcülerinin sessiz kaldığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, ?Nasıl bir kara bulut çökmüş ki vicdanların üzerine böyle ağır bir hakaret yapıldığında sessiz kalınır. Sayın Kılıçdaroğlu, bu milletvekilinin haddini siz bildirin. Ama siz bildirmezseniz biz had bildirmeyi de biliriz" dedi. 

Tükenmeyen enerji

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevinde bir yılı dolan Davutoğlu, 27 Ağustos´tan bu yana yoğun bir mesai harcadı. AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevinde bir yılı dolan Ahmet Davutoğlu, 27 Ağustos tarihinden bu yana, yurtiçi ve yurtdışında yoğun bir mesai harcadı. Yurtiçindeki bütün illeri, yurtdışında 19 ülkeyi ziyaret eden Davutoğlu´nun katettiği 205 bin kilometre, dünya çevresinin 5 katından fazla. Davutoğlu ayrıca, 449 programda toplamda 6 bin 682 dakika konuştu. Başbakan Davutoğlu´nun, son bir yılında, yurtdışı ziyaretini yarıda kesmesine neden olan Türkiye´nin Musul Başkonsolosluğu personelinin terör örgütü DAEŞ´ten kurtarılması ile Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu´nun yerinin değiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen kritik operasyonlar yapıldı. Görevi sırasında birçok müjdeyi kamuoyuyla paylaşan Davutoğlu, Farklı konularda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yurdun farklı bölgelerinde 28 kez biraraya geldi.

Ayakta alkışlandı

Davutoğlu´nun ödülünü verdiği 2 milyonuncu başvuru sahibi Siirt´ten Sevinç Karataş´ın oğlu Mehmet Resul Karataş, ?Kürt´üm, buradan sesleniyorum, Selahatin Demirtaş benim temsilcim olamaz" dedi. Karataş, bu sözlerinden dolayı törene katılan partililer tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Karataş, Genelkurmay Başkanlığı´na da seslenmek istediğini belirterek, ?Türk Silahlı Kuvvetleri´ne alınmak istiyorum" dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli