Davutoğlu: 4 partiye çağrı yapıyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu Suruç´ta meydana gelen saldırısı sonrası açıklamada bulundu. Davutoğlu; "4 partinin her lideri bir araya gelene kadar her gün deklorasyon çağrısı yapacağım" dedi.

Davutoğlu: 4 partiye çağrı yapıyorum

Başbakan Davutoğlu´nun konuşmasından satırbaşları;

-"Bayram sevincini yaşayamaz hale geldik. 11.50 civarında basın açıklaması yapan gruba karşı saldırı gerçekleşti. 30 vatandaşımız hayatını kaybetti. 104 yaralımız var. 31 taburcu edildi. 43´ü hastanede. 10´u ameliyat halinde. 9´u ise yoğun bakımda tedavi altında."

Saldırı Türkiye demokrasisine karşıdır

" Her türlü soruşturma başlatıldı. Bu olayın açıkça oluşu terör saldırısı ve canlı bomba. Lanetlediğimiz terör olayı ile karşı karşıyayız. Suruç´ta, Adıyaman´da olan saldırı ve Türkiye dönük sobataj saldırısı ne olursa olsun hepsinin hedefi Türkiye´yedir. Türkiye´nin huzuruna, güvenine, demokrasisine saldırıdır. Saldırıyı şu gruba yönelik olarak görmüyorum. Saldırı hepimize karşı gerçekleşmiştir. Ayrıca saldırının zamanı tam da bayram sonrasına denk gelmesi de saldırının bütün bir ülkeye karşı olduğunun göstergesidir. Kim nereden yaparsa yapsın, tüm terör örgütlerine karşı birlikte tutum sergilemenin tam zamanıdır."

4 partiye çağrıda bulunuyorum

"Olayın olduğu anda partimi ve devletimi suçlayan kişilere de sesleniyorum. Bütün parti liderlerine gün bugündür diyorum. Hangi terör örgütü Türkiye´yi hedef almışsa işte meydan bu meydandır. Siyaset, hikmet bugünlerde belli olur. Olumlu bir cevap almamız halinde terör örgütlerine karşı deklorasyonu imzalayacağız. Ümit ederim ki bu çağrımız karşılıksız kalmaz. 4 partinin her lideri bir araya gelene kadar her gün bu çağrıyı yapacağım. Ortak bir tavırda olduğumuzu görsünler."

Gün dayanışma günüdür

" Kritik günlerde rahmetli başsavcımızın şehit edildiği günkü çağrımı yapıyorum. Medyamızın hep birlikte ortak sorumluluk içinde olmalıyız. Terör örgütlerinin panik havasına katkıda bulunulmaması görevleridir. Gün dayanışma günüdür."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı