Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Eylül`ü işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Eylül`ü işaret etti

Erdoğan yurtdşındaki Paralel Yapı`ya bağlı okulların kapatılmasına ilişkin, `sürecin sonuna yaklaşıldığı` masajı verdi: Şimdi biz Maarif Vakfı'nı kuruyoruz. Vakıf kurulduğu andan itibaren. MEB Maarif vakfı herhangi bir ülkenin eğitim bakanlığıyla ilişkiye girip orada işleri ele alacaklar" dedi.

PARALEL'LE MÜCADELE 1 EYLÜL'DEN SONRA DAHA DA HIZLANACAK

Arnavutluktaki paralel yapılanmayı da konuştuk. Cumhurbaşkanı ile de Başbakan ile de konuştuk. Olumlu yaklaştılar. Paralel Yapı'nın Balkanlar'daki merkezi Arnavutluk. Temaslarımızın ardından, Paralel Yapı'nın yurtdışındaki bazı okulları kapanmaya başladı. 1 Eylül'den itibaren hızlanacak. Orada okuyan çocuklar var açıkta kalmaması lazım. Maalesef o ülkelerin devlet erkanının çocukları da var o okullarda. Mülkiyet meselesi dahil, tüm konular ilgili ülkenin eğitim bakanlığıyla konuşulacak. Gerekiyorsa mülkiyet devr alınacak ya da bu hususta destek vereceğiz. Diyelim öğretmenleri Maarif Vakfı gönderecekse, o ülke de diğer masrafları üstlenecek. Destek gerekiyorsa da destek vereceğiz.”

BALKANLARDA DA ÜST AKIL VAR

Benim Balkanlarda bir şey çok dikkatimi çekiyor. Orada da bir üst akıl var. Malum Bosna Hersek'i baklava dilimine ayırdılar. 8 ayda bir, dönüşümlü olarak bir dönem başkanı Bosna Hersek'e komuta ediyor. Allah rahmet etsin vefatından bir gün önce Aliya'yı (İzzetbegoviç) hastanede ziyaret etmiştim. Bir yurtdışı ziyaretinden dönüyordum. Durumunun ağır olduğunu duyunca ani bir kararla Saraybosna'ya iniş yaptık. Arkadaşları uçakta bırakıp, hastaneye kendisini ziyarete gittim. Kendisiyle biraz hasbihalde bulunduk. Bana, ‘Ben aslında Dayton'ı kabul etmezdim. Ama öyle bir noktadaydık ki dayanma gücümüz kalmamıştı. Kabul etmek zorunda kaldım” demişti. Demek ki aslında Dayton kabul edilebilir bir anlaşma değildi. Çünkü ortada adil bir durum yok. Üst aklın böl parçala yönet yöntemi buralarda da devrede.”

ARNAVUTLUK MÜFTÜSÜ PARALEL YAPI'NIN ADAMI

Size ilginç bir şey anlatayım. Malum yapıdan biri zamanında Diyanet İşleri Başkanımıza gelmiş. Paralelin ileri gelenlerinden, şu anda kaçak olan biri... Demiş ki, ‘Normalde biz cami işleriyle uğraşmayız ama, Arnavutluk bir istisna. Burada müftlüğü biz halledeceğiz'... Tabi Mehmet hoca da (Görmez) şaşırmış. ‘Bu benim görevim' demiş, bana böyle bir şeyi hangi cüretle teklif ediyorsunuz' diye itiraz etmiş... O zaman ki Arnavutluk yönetimi de, malum yapının telkini neticesinde, Arnavutluk'taki Diyanet İşleri Başkanlığı görevini, Boğaziçi Psikoloji mezunu birine vermiş. Halen de aynı görevi yapıyor ama Balkanlardaki müftüler tarafından kabul görmüyor.”

BAKIRBUCAK TÜRKMENLERİ ÖNEMLİ

Suriye'de Tavrımız belli. Uçuşa yasak bölge güvenli bölge ve eğit donat. ABD sadece eğit donat'a yanaştı. Özellikle Bayırbucak Türkmenleri noktasında buna önem veriyoruz. Buradaki takvimi onların ve bizim görevlendirdiğimiz generaller yürütüyor. Camp David'den sonra nelerle gelirler bilmiyorum.”

MUHALEFETİN VAATLERİNİN İÇİ BOŞ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan CHP, MHP ve HDP`nin bol vaadli siçim progpagandalarını şöyle değerlendirdi: Bu vaatlerin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, bana göre içi boş. Bunların baktığı hazinenin içinde ne var? Şu var. Bu nasıl olsa bizi bir yere kadar götürebilir? Nereden ne gelecek farkında değiller. Yap işlet devlet işine girdiğimizde bir çok kişi karşı çıktı. Bir şeyler üretemezseniz yapamazsınız. Havalimanı, üçüncü köprü vs. Bunlar böyle şeyleri düşünmüyorlar. Mesela (ben Kanalistanbul`u kaldıracağım) diyor. Bu doğru bir yaklaşım tarzı değil ki.

DEMOKRASİ ADASI

Mesela biz Yassıada`ya `Özgürlük ve Demokrasi Adası` dedik. TOBB'a dedik ki `gel yap`. Şu kadar yıl işlet sonra devret dedik. Ahmet Bey temelini attı. Burada uluslararası tercih noktası olacak Demokrasi Adası. Mesela şehir hastanelerini yaptıracağız. Yapan firmadan biz kiralayacağız. Yatırım maliyetimiz olmayacak. Firmaya yaptırıp biz kira vereceğiz. Mesela 20 yılığına kiraladık 20 yıl sonra uzatabiliriz. Biz bunları yatırımcıya yaptırıp bu maliyetten kurutuluyoruz. İş bilenin kılıç kuşananın.

Star


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı