Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Ramazan Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Mısır, Libya ve Somali başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor.? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Ramazan Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda vatandaşların bayramını kutladı. Erdoğan, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Dünyanın pek çok yerinde Müslümanların bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı girdiğini belirten Erdoğan, ?Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Mısır, Libya ve Somali başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor. İnşallah, bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur? dedi.

Bu fedakarlığı göze almalıyız

Erdoğan, bayramın dünyada ve bölge de çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde idrak edildiğine dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti: ?Demokrasi, insan hakları, inançlara saygı gibi değerler, dünyanın pek çok yerinde adeta ayaklar altına alınıyor. Bu değerlere sahip çıkması gereken uluslararası kurumlar ve ülkeler, sergiledikleri çifte standartlı tutumla, kendi varlıklarını sorgulanır hale getirdiler. Filistin´de yıllardır süren zulme ve haksızlıklara, Irak´ta yüz binlerce insanın, Suriye´de son 4 yılda 300 binin üzerinde masumun ölümüne seyirci kalan Batı, kendi çıkarlarını korumak uğruna tüm dünyaya telkin ettiği ilkelere sırtını dönüyor. İşte böyle bir ortamda Türkiye, tarihinden, kültüründen, vicdanından aldığı güç ve sorumlulukla, hakkı, hakikati ve insani değerleri savunma konusunda tutarlı bir çizgi izlemenin çabası içinde. Bu duruşun elbette bize bir maliyeti var. Ama tarihe ve ecdada karşı sorumluluğumuz, millet olarak bu fedakârlığı göze almamızı zorunlu kılıyor.?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli