Cumhurbaşkanı Erdoğan sığınağa inmedi, seccade istedi

Abdülkadir Selvi, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi gecesi Atatürk Havalimanı´na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın "sığınağa inelim" teklifine ne cevap verdiğini ve o gece yaşananları yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sığınağa inmedi, seccade istedi

 

 

Abdülkadir Selvi, Hürriyet Gazetesi´ndeki köşesinde 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yaşadıklarını, aldığı kararları ve krizi yönetme şeklini, O´nun yanında olanların tanıklıklarından hareket ederek yazdı. 

Selvi yazısına bu yazıyı neden yazdığını anlatarak başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ABD gezisine katılmak üzere gittiği Devlet Konukevi kapısında 15 Temmuz gecesi Erdoğan´ın ´Şeref Salonun Kapısındaki" açıklamasını hatırlayan yazar, içeriye girdiğinde o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yanında bulunan isimlerle 15 Temmuz´da yaşananları konuşuyor. 

Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Marmaris´ten helikopterle hareket ederek İstanbul´a inişini anlattığı yazısında kamuoyunun yakından bildiği noktaları birincil kaynaklardan aktarıyor. Uçağın inişinin ardından yaşananları ise ilk defa paylaşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın uçağı piste indiğinde iki savaş uçağının Devlet Konukevi´nin üzerinde alçak uçuş yaptığını ve Şeref Salonu´nun camlarının patladığını anlatan Selvi; 

"Cumhurbaşkanı içeri girince biri orta salonda diğeri yan tarafta cam kırıklarından yaralanan iki kişinin, bir de korkudan bayılan bir kadının yanına gidiyor. Onları sakinleştirmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı´nın ailesi ise pisti gören bir odaya alınıyor. İki savaş uçağı konukevinin üzerinde uçmaya başlıyor" diyor.

Cumhurbakanı Erdoğan´ın Şeref Salonu´nu nasıl bir karargah olarak kullandığını anlatan Selvi havalimanı görevlilerinin Cumhurbaşkanı´na "sizi sığına indirelim" teklifini tereddütsüz redddettiğini ise şöyle aktarıyor.

"Havaalanı görevlileri Cumhurbaşkanı´na, ?Efendim, sizi sığınağa indirelim? teklifinde bulunuyor. Erdoğan, hiç tereddüt etmeden teklifi reddediyor. ?O zaman ailenizi sığınağa alalım? diyorlar. Bunu da aile kabul etmiyor. Büyük orta salona geçiyorlar. Cumhurbaşkanı bu kez orayı karargâha çeviriyor" 

Daha sonra 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar´ın havalimanına geldiğini ve orada Genelkurmay Başkan Vekilliğine atandığını anlatan Selvi, Cumhurbaşkanı´na teklif edilen ikinci denemeyi de anlatıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kalkışmayla ilgili bilgiler aldığı ve talimatlar verdiğini aktaran Selvi yazısını şöyle noktalıyor:

"Bu arada sabah namazının vakti giriyor. Cumhurbaşkanı´nı sığınağa indirmek için ikinci bir deneme yapılıyor. ?Sizi karşı binanın mescidine götürelim. Namazı orada kılın. Oranın altında daha büyük bir sığınak var. Ailenizle sizi oraya alalım? diyorlar. Erdoğan ikinci teklifi de reddediyor. Sığınağa inmiyor. Bir seccade getiriliyor, namazını o salonda kılıyor"


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı