Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse sırtımızı yere getiremez

Başbakan Davutoğlu´nun Antalya´daki toplu açılış törenindeki hitabının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu. Erdoğan, "Ahlakımızı ve inancımızı kaybetmediğimiz sürece Allah´ın izniyle kimse sırtımızı yere getiremez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse sırtımızı yere getiremez

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya´nın Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde Başbakan Davutoğlu´nun ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye eski Türkiye değil. Çünkü biz bir kapıyı kapatan Allah´ın başka bir kapıyı açacağına inanıyoruz. Ahlakımızı ve inancımızı kaybetmediğimiz sürece Allah´ın izniyle kimse sırtımızı yere getiremez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasından satır başları:

Antalya bir dünya şehridir. Öyle ki dünyanın tüm güzelliklerini Antalya´da görmek mümkündür. Bugün burada 840 milyon yatırım bedeli olan bir çok eseri hizmete açıyoruz.

Bunların başında raylı sistem geliyor. Antalya´mızın uzun zamandır beklediği bir sistemdir. Ama bundan önceki yönetim yatırımları durdurma gayreti içine girmişti.

Bu raylı sistem adeta rekor bir sürede tamamlandı. Bir diğer önemli yatırım G20 ve EXPO vesilesiyle şehrimize kazandırılan bağlantı yollarıdır.

Antalya´yı yeniden bir şantiye haline gördüm Büyükşehir başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Bütün bunlar modern şehircilik anlayışının ne olduğunu ve bunları kimin başarabileceğini anlamak için çok önemli. 

Antalya değişim ve dönüşümü bizim iktidarımız döneminde yakaladı. İnşallah EXPO 2016 Antalya, ülkemizin ve şehirimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır.

"HAYALLERİ BİLE ULAŞAMAZ"

EXPO 2016´ya 8 milyon ziyaretçi gelecek. EXPO Türkiye´nin dünyaya tanıtımında farkli bir nokta olacak. Bizim iktidarımız döneminde icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

Rabia´mızda tek millet tek bayrak, tek vatan tek devlet var. Böyle yürüdük, böyle yürüyoruz ve böyle yürüyeceğiz.

"TÜRKİYE ER GEÇ OLİMPİYATLARI DA DÜNYA KUPASI´NI DA ALACAKTIR"

Türkiye er geç olimpiyatları da dünya kupasını da alacaktır. Bugün olmasa yarın. Alamamızın sebebi yeterlilik değil, siyasidir. Antalya bu konuda ilk adımı attı G-20 ile. EXPO ile şehrimize girecek para 1,8 milyar TL´dir. Geçtiğimiz 13 yıldaki hizmetlerle Antalya´nın çehresi değişti, Antalya çağ atlamıştır.

"BOĞULAN SADECE MÜLTECİLER DEĞİL TÜM İNSANLIK"

Bugün bizler burada Antalya´da bir araya gelirken Akdeniz´in önemli bir bölümü ekonomik, siyasi krizle boğuşuyor. Orada o yavruların denizde boğulması bizi kahrediyor. Biz 100 bin insanı kurtardık, diğerleri ise botları şişlediler. Burada boğulan sadece mülteciler değil tüm insanlıktır.

"AKDENİZ´E YAKIŞAN ADI GİBİ AK OLMAKTIR"

Akdeniz´e yakışan adı gibi ak olmaktır. Bu güzel coğrafya bereketle, dayanışmayla anılmalıdır. Bugün Suriye ve Irak´taki zulümden kaçan 3 milyon kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Bugün Türkiye en fazla sığınmacı ağırlayan ülke konumundadır.

"SADECE ALLAH´IN ÖNÜNDE RÜKUYA EĞİLDİK"

Biz bugün sadece Allah´ın önünde rükuya eğildik, başka yerde asla.

Ülkemizin kararlı ve istikrarlı yürüyüşü birilerini hem içeride hem dışarıda rahatsız ediyor. İşte gezi olayları, paralel yapı, bölücü terör örgütü bu amaca hizmet ediyor. Rusya´nın ülkemize karşı gösterdiği sert reaksiyonunda aynı amacı vardır.

Avrupa Parlamentosu´undaki açıklamalarda dilin sertleşmesinde de ülkemize karşı alınan kararlarda da aynı karın ağrısı var. 

"KİMSE SIRTIMIZI YERE GETİREMEZ"

Ama işler umdukları gibi gitmedi. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil. Çünkü biz bir kapıyı kapatan Allah´ın başka bir kapıyı açacağına inanıyoruz. Ahlakımızı ve inancımızı kaybetmediğimiz sürece Allah´ın izniyle kimse sırtımızı yere getiremez.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı