Büyükşehir´in yatırımı Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı açıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarından biri olan Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı, düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir´in yatırımı Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı açıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarından biri olan Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı, düzenlenen törenle açıldı. İlçe merkezinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, "Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık projelerimizden özellikle canlı hayvan pazarı ve arkasından da canlı hayvan borsası ve arkasından da et entegre tesisleriyle bu zinciri tamamlamak üzereyiz" dedi. Konuşmasında Büyükşehir´in projelerini anlatan Keskin, sözlerini şöyle tamamladı: "3,5 yılda 200 bin metrekare alanda Ortadoğu´nun en büyük canlı hayvan borsasını inşa etmek üzereyiz. İnşaatımız yüzde elli aşamada. Ve bunları destekleyecek olan ilçelerde de şu anda 9 ilçenin dördünde tamamladığımız, beşinde de projeleri devam eden Köprüköy´deki gibi hayvan pazarlarımız var. Bunların toplam maliyeti bize 11.5 milyon civarında ve dış ilçelerimizde 6 bin 500 hayvanı günlük olarak satışa geçireceğimiz projeler Elhamdülillah hayata geçiyor. Öncelikle tarım alanında zirve şehir olan Erzurum´un bu alanlardan faydalanarak Erzurum ölçeğinde Türkiye´ye destek olmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ediyorum. Biz bu projelerin bir kısmını DAP ile beraber yürütüyoruz. Arkasından Bakanlıklarımızın, Büyükşehir Belediyemizin ve vatandaşlarımızın, ilçe belediyelerimizin Erzurum´un Türkiye´de zirve şehir olarak tescillenmesi de muradımızdır." Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli de, "Bugüne kadar ilçemize büyük hizmetler veren başta Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen beyefendiye canlı hayvan pazarı haricinde ilçeme prestij caddesi, su, kanalizasyon, yağmur suyu, köylerin asfaltlanması, mahallelerin parke kilit taşı yapılmasında hiçbir zaman bizi kırmayan, bizi geri çevirmeyen, hizmetlerini hızlı bir şekilde devam ettiren Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
"TÜRKİYE´NİN TEMİNATI EĞİTİMDİR"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de, Köprüköy´ün ülke tarihinde kıymetli bir yer edindiğini ifade etti. Başkan Öz, şunları kaydetti: "Değerli davetliler burası şehitler diyarı, burası çok sembol bir yer. Osmanlı Devleti ilk defa burada düşmanı durdurdu. O açıdan Köprüköy´ün bizim tarihimizde çok kıymetli bir yeri var. Bu bilinçte olan AK Parti Hükümeti başta Köprüköy olmak üzere Erzurum´un ilçelerine çok büyük yatırımlar yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanımız da buralara yapılan yatırımlara çok büyük ehemmiyetli destekler verdi. Huzurlarınızda Başkanımıza çok teşekkürler ediyorum. Yine Hükümetimiz eğitime de çok önem verdi. Erzurum´daki okullardaki sınıflardaki öğrenci sayısı ortalama 22´ye düştü. Bu dünya ortalaması standardının çok üzerinde AK Parti Hükümeti zamanında bu yapıldı. Ben bir öğretmen olarak bundan gurur duydum. Çünkü Türkiye´nin teminatı eğitimdir. Hükümetimiz eğitime çok önem veriyor ve bunun üzerine kafa yormaya da devam ediyor. O açıdan Hükümetimiz sadece hayvancılık alanında değil ulaşımda diğer hizmetlerde tarımda çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Ben bu güzel tesisin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyemize ve onun Kıymetli Başkanına değerli çalışanlarına ve emeği geçen herkese ve Köprüköy belediyemize huzurlarınızda teşekkür ediyorum."
"ERZURUM´UN ZENGİNLİĞİNİ GÖRMEMİZ LAZIM"
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı da, "1960´lı-70´li yıllarda Erzurum 67 il arasında onuncuydu. Neye göre onuncu İşte hayvancılık var. Ne olmuş hayvancılık yapan insanlar azalmış göç vermiş, destek görememiş azalmış. Şimdilerde Allah´a şükür şimdi göçün hızı azaldı belki tersine dönecek" dedi. "Erzurum´un zenginliğinin görülmesi lazım" diyen Parlamenter Prof. Dr. Ilıcalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum´un zenginliğini görmemiz lazım. Bu da devlet politikalarıyla olacak. Şimdi Allah´a şükür Tarım Bakanlığı destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi de buraya bir destek veriyor ´Hayvancılık canlansın´ diye İşte bütün bunlar göçü engelleyen maddi ve manevi yatırımlar. Biz burada ne kadar koordinasyonlu çalışırsak bu işler o kadar hızlı olacak. Bizim bu birliğimizi siyasette kıskananlar da olacaktır. Buradaki değerli hemşerilerimden istirhamım şudur ki birlik ve beraberliğimiz her şeyin ötesindedir. Son on beş yıla bakalım. Köprüköy´e bakalım neler yapılıyor, bir de on beş yılın öncesine bakalım. Biz milletin hizmetkârıyız. Cumhurbaşkanımız bize bunu söyledi.
Bu pazarın Köprüköy, Erzurum ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını diliyorum. Emeği geçenleri takdirlerin en büyüğüyle takdir ediyorum. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu tip hizmetler artarak devam etsin." AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de, "Ömrü hayvancılıkla geçmiş bir kardeşinizim. Mal otardım, davar otardım pazarlar diz boyu çamur olurdu. Mal alıp sattık. Hamdolsun ki güçlü ülkenin, güçlü iktidarların, güçlü belediyelerin yapmış olduğu hizmetler burada. Belediye Başkanımız yazmış ´Hep birlikte el ele. Daha iyi bir Köprüköy için´ hep beraber çalışacağız inşallah" dedi. Milletvekili Deligöz, şöyle dedi: "Türkiye´nin hayvan yetiştiriciliğinin yüzde 10´u Erzurum´da Meralarımızın da toplamda yüzde 10´u Erzurum´da Ama biz bunu layıkıyla gerçekleştiremiyoruz maalesef. Hayvancılıktan elde edilen karların yaklaşık yüzde 1´i Erzurum´a geliyor. Buna çözüm bulmamız gerekiyordu. Kırmızı et üretimi ve işlemeciliğinde iş birliği süreci analizi adlı proje var. Bu proje devam ediyor şuanda Aralık ya da ocak başında bitecek. Bu çalışma bittikten sonra nerede hatalarımız var. Üretim yapan hayvancılarımızın niye geliri az bu para nereye gidiyor, bu ortaya çıktıktan sonra inşallah daha modern bir hayvancılıkla kar payımızın yüzde 90´ı tüccara değil çiftçimize gidecek şekilde şuanda planlar yapılıyor. Değerli Köprüköylüler seneye inşallah doğalgaz gelecek Köprüköy´e 2018´de doğalgaz olacak inşallah 2023´te de hızlı tren geçecek buradan."
"KIRSALDA YAŞAM STANDARTINI YÜKSELTİYORUZ"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "İlimizde tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak ve kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla şehrimizde 3.5 yılda tarım ve hayvancılığın gelişimi için yoğun çaba harcamaktayız" dedi. "Tarım ve hayvancılığın merkezi olan Erzurum´da hayata geçirdiğimiz etkin projeler sayesinde 461 bin hektarlık tarımsal alanda bölgemiz ve şehrimizin kaynaklarını modern ve teknolojik yöntemlerle değerlendirmekteyiz" diyen Başkan Sekmen, şu değerlendirmeyi yaptı: "Tarımsal üretim değeri 3.6 milyar olan ilimizde Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projeler ve yapımı devam eden yatırımlarla çiftçilerimize önemli katkılar sunmaktayız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sürekli takdirini alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgili tabiri yerindeyse devrim niteliğinde projelere imza attı. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Hayvan Borsası, Canlı Hayvan Pazarları, Çiftçilerimize sıvat desteği, arıcılıkla ilgili eğitim ve lojistik destekle birlikte organik tarım projelerini hayata geçirdik. Erzurum´da tarım ve hayvancılık faaliyetlerini zirveye taşımak amacıyla her biri küçük bir baraj niteliğinde olan 151 gölet ve 159 sulama tesisi yaptık. İl genelinde 11 mobil, 6 adet de modüler mezbaha kurduk. Hayvancılık sektörü, tarımın diğer alanlarında ve ülke ekonomisinde gelişmeyi canlandırıcı etkiye sahip olması hasabiyle günümüzde en büyük stratejik öneme sahiptir. Şehrimizdeki potansiyeli artırmak, gıda ve tarım alanında; üretici ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak amacıyla Köprüköy ilçemize modern bir tesis inşa ettik. 2 bin metrekare alana kurulan Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı, inşallah çiftçimizin beklentilerini karşılayarak üretim ve pazarda sektörel büyümeye de büyük katkı sunacaktır. Kafeterya, mescit ve diğer sosyal unsurları da içerisinde barındıran Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı, yaz ve kış mevsiminde besicimize sürekli hizmet verecek." 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı´nın açılışını yaptı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli