BÜYÜK USTA DADAŞ´A SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara´daki terör saldırısında güvenlik zaafiyeti olmadığını iddia eden İçişleri Bakanı´na sahip çıktı.

BÜYÜK USTA DADAŞ´A SAHİP ÇIKTI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara´daki terör saldırısında güvenlik zaafiyeti olmadığını iddia eden İçişleri Bakanı´na sahip çıktı. Erdoğan´ın istifa isteyenlere "seçim kaybeden partinin lideri istifa ediyor mu" karşılığıyla Dadaş´a sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısından 5 gün  sonra Sıhhiye meydanına gelerek karanfil bıraktı. 

Erdoğan´a Türkiye´de bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö da eşlik etti.

Karanfil bırakmasının ardından alandan ayrılan Erdoğan 97 kişinin öldüğü saldırıda güvenlik zaafiyeti olmadığını iddia eden  İçişleri Bakanı Selami Altınok´a sahip çıktı.

"SEÇİM KAYBEDEN PARTİNİN GENEL BAŞKANI İSTİFA EDİYOR MU?"

Saldırı ile ilgili devlet denetleme kurulunu görevlendirdiğini ifade eden Erdoğan önceki akşam Ak Saray´da Finlandiya Cumhurbaşkanı ile düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Bu tür her olayda hemen istifa mekanizmasını çalıştırma anlayışı doğru bir yaklaşım değildir. Siz hemen istifalarını versinler, yaklaşımı ile yaklaşırsanız burada bir şey ortaya çıkar. Biz devlet yönetiyoruz ve insanız. Hepimizin hatası olabilir. Eğer bunu söyleyenler kalkıp da istifa mekanizmasını bu kadar kolay çalıştırıyorlarsa; bir siyasi partiye genel başkan neden olunur? O siyasi partiyi iktidara taşımak için olunur. Ama siz bir siyasi partiyi iktidara taşıyamıyorsanız size birileri hadi istifa et dediği zaman niye istifa etmiyorsunuz? Bunlar için hiç istifa söz konusu değil ama orada yüzde yüz başarı bekliyor. Yüzde yüz başarılı olmayabilir."

Erdoğan´ın bu sözleri Meksika´da yaptığı konuşmayı akıllara getirdi.

Erdoğan, "Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken ´Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın´ diye veriyor." ifadelerini kullanmıştı.

MELTEM HABER 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli