"Buna asla müsaade etmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kızılay ödül töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye´nin güneyinde kirli bir tezgah kurmaya çalışanlara seslenen Erdoğan, "Tüm dünyaya sesleniyorum. Türkiye´nin güneyinde bir devlet kurulmasına, bedeli ne olursa olsun a

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklamalarından satır başları;

Suriye´de Irak´ta Filistin´de her türlü yardıma muhtaç milyonlarca kardeşimiz var. Keşke imkan olsa da dünyadaki tüm gariplere ihtiyacı olanlara ulaşabilsek. Cömert verene değil verdiğine sevinene denir. Buradaki hayırsever kardeşlerimizin verdikleri için sevinenlerden olduklarına inanıyorum.

Bugün dünyanın 17. ekonomisiyiz 12 yıl önce yardım olarak verdiğimiz para 45 milyon dolardı bugün 45 milyar dolar yardımla dünyada 3. sıradayız.

Güney sınırımızda yaşadıklarımız ortada, Avrupa´nın duyarsızlığı da herkesin gözü önünde. Batı yanımıza geldiği zaman övüyor ama hadi sizde dediğimizde bir şey göremiyoruz. 

Mülteci teknelerinin batmasına göz yummakla kendi ülkenizi refahınızı koruyamazsınız. Batıda çöpe dökülen yemeğim miktarı Afrika´da açları doyuracak miktardadır.

"BUNUN BEDELİNİ ER GEÇ HEPSİ ÖDEYECEKLER"
Ama şunu unutmayalım, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bunun bedelini er geç hepsi ödeyecekler. Gelişmiş ülkeleri bu konuya daha hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Türkiye´nin Suriye ve Irak´ta yaşanan krizler konusunda sergilediği iyi niyet ve yaptığı fedakarlığı ortadayken içeride ve dışarıda bazı çevreler ısrarla farklı görüntü yaratma çabasında.

SİZDE HAYSİYET, ŞEREF VARSA...
Daha önce bir Kobani meselesi yaşandı. Suriye ve Irak´ın onlarca şehrinde, yüzlerce kasabasında süren çatışmalar, Kobani´de de yaşandı. Bu olayı bahane eden birtakım çevreler, 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye´nin pek çok yerinde olaylar çıkardılar. Şimdi yine aynı şehirde birtakım olaylar yaşanıyor ve aynı çevreler bunu bir kez daha Türkiye´yi ateşe vermek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor. Utanmadan, sıkılmadan ´Terörist Türkiye´ diye tweet atanlara sesleniyorum. Eğer sizlerde haysiyet, onur varsa, bu Kobani´den kaçıp gelenleri burada kamplarda barındıran ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz? Tweet atarak elde ettiğiniz dereceler sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çıkarmayacaktır

KOBANİ´YE YARDIM ELİ UZATAN TÜRKİYE´YDİ
Kobani´deki olayları bahane edenler 6-7-8 Ekim´de bir çok insanın ölümüne sebep oldular. Şimdi aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar.
Türkiye´nin ismini herhangi bir terör örgütüyle birlikte zikredenler en büyük iftirayı atıyorlar. Kobani, DEAŞ saldırısı altındayken oraya yardım eli uzan yine Türkiye´ydi. Bayırbucak Türkmenlerine giden yardımın yolunu kesenlerin kim olduları bugün daha net bir şekilde ortada. 

TÜRKİYE´NİN GÜNEYİNDE DEVLET KURULMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Tüm dünyaya sesleniyorum. Suriye´nin kuzeyinde Türkiye´nin güneyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun buna engel olacağız

Esed´in DEAŞ´ın ve Bölücü örgütün aynı çizgide yürüdüğünü görebiliyoruz.

TAKVİM


Anahtar Kelimeler: Buna asla müsaade etmeyeceğiz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli