Bulutlar esnafla kahvaltıda buluştu

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yenişehir 1. ve 2. Marketler esnafıyla kahvaltıda buluştu müjdeyi verdi

Bulutlar esnafla kahvaltıda buluştu

 

 

1 VE 2. MARKETLERE YENİ İMAR DÜZENLEMESİ

Esnafla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, işyeri sahipleriyle aile olduklarını ve sorunlara birlikte çözüm aranması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Bulutlar şöyle dedi; ? Yenişehir 1. ve 2. Marketler esnafı ile ilgili sorunları bir bir takip ettik. En önemli sorunların başın da çarpık yapılaşma yani imar sorununu gördük. Bu sorunu çözmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Sekmen beyle istişareler de bulunduk. Bu istişarelerini ikinci kısmın da sizler le yapmak istedik. Biliyorsunuz hızla gelişen ve dönüşen bir Palandöken İlçesi var. Bu nedenle ilçemizi merkezi konumun da olan 1 ve 2. Marketler bölgesini daha da cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Şuan da mevcut imar yapısın da bulunan 1 katlı iş yerlerinize daha moderni daha düzenli imara uygun olması için bu bölgelerimize 2 katlı imar izni vermek istiyoruz. Bu konudaki düşünceleriniz almak için böyle bir kahvaltılı toplantıda bir araya gelmek istedik. Biz bir aileyiz. Sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz ve fikirleriniz bizim için çok değerli. Hep birlikte el ele vererek Yenişehir 1 ve 2. Marketleri Palandökene yakışır hale getireceğiz.? dedi.

 İLÇE KAYMAKAMLIĞI BURAYA GELECEK

Palandöken ilçe Kaymakamlığı ve kurumların birçoğunun Yakutiye İlçesinde olduğunu hatırlatan Başkan Bulutlar,? Palandöken İlçe ise o zaman kurumların bu ilçenin sınırları içerisin de olmalı. Bakıyorsunuz Kaymakamlık Yakutiye İlçesin de, ilçede olması gereken kurumlar yine Yakutiye ilçesin de böyle olmaz. Biz Palandöken Belediyesi olarak Yeni Hizmet binamızı yapıyoruz. Eski hizmet binamız sağlıksız yerini Kaymakamlığa veriyoruz. Kaymakamlık kendisine yeni bir hizmet binası yapacak. Konuyu İç İşleri Bakanımıza bizzat illettim kendileri de konuya sıcak bakıyor. İnşallah en kısa sürede Palandöken İlçesine Kaymakamlık gelecek. Tabi beraberin de diğer kurumlarda gelecek. Yine Trafik Şube Müdürlüğüne yeni bir hizmet binası yapacağız. Eski hizmet binasını yıkarak o noktaya çok güzel bir Nikâh Sarayı yapacağız. Yine Yıldızkent bölgesin de ikinci Kültür Merkezini yapacağız. Bu yapacağımız yatırımlarla Palandöken İlçemiz daha da gelişecek? diye konuştu.

KAHVALTILI TOPLANTIYA ESNAFIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ

Birlikte yapılan kahvaltının ardından Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediyece belirlenen esnaf sorunlarından bahsetti ve çözüm önerilerini sundu. Söz sırası esnafa geldiğinde, hemen hemen onların da sorunları belediyece belirlenen sorunlarla aynı idi. İş yeri sahipleri de kendi çözüm önerilerini dile getirdi, Başkan Bulutlar dinledi. Ramazan öncesi Esnafını rahatlatma adına ortak kararlar alındı. Palandöken´deki sorunların tek tek takibinin yapıldığını söyleyen Bulutlar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e desteklerinden dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli