BİNGÜL KARDEŞLER ÖZEL DEĞİL ÇOK ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ

Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül Kardeşler, Verilen "Gelecek Vadeden Otizmli Sporcular Kupası"nı Afrin Şehitlerine Hediye Etti.

BİNGÜL KARDEŞLER ÖZEL DEĞİL ÇOK ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ

 

 

Polonya´da, Uluslararası Özel Sporcular Spor Federasyonu (INAS) tarafından düzenlenen Dünya Kayak Şampiyonası´na katılan ve dünyada milli sporcu olarak kayak müsabakalarında yer alan tek otistik ikizler olmayı başaran Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül kardeşler, şampiyona sonrası kendilerine verilen "Gelecek Vadeden Otizmli Sporcular Kupası"nı Afrin şehitlerine armağan etti.

Zakopane kentinde 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde düzenlenen şampiyonada Bingül kardeşler, özel sporcularda yaş ve engel kategorisi yapılmadığı için kendilerinden en az 10 yaş büyük rakiplerine karşı mücadele etti. Bingül kardeşler, yaş farkına rağmen fiziki olarak baş etmeleri zor olan müsabakalarda Küçük ve Büyük Slalom ile Süper GS (en uzun pist yarışı) kategorilerinde yarışarak Türkiye´yi temsil etti.

Yarışlarda, Süper GS´de Aliye Zeynep dünya 7´ncisi ve Avrupa 6´ncısı, Muhsin Murat dünya 13´üncüsü ve Avrupa 8´incisi, Büyük Slalom kategorisinde Aliye Zeynep dünya 7´ncisi ve Avrupa 6´ncısı, Muhsin Murat dünya 12´ncisi ve Avrupa 7´ncisi, Küçük Slalom´da ise Aliye Zeynep dünya 6´ncısı ve Avrupa 5´incisi, Muhsin Murat da dünya 12´ncisi ve Avrupa 7´ncisi oldu. Dünyada milli sporcu olarak kayak müsabakalarına katılan tek otistik ikizler olmayı başaran Bingül kardeşlere "Gelecek Vadeden Otizmli Sporcular Kupası" verildi.

Yarışların ardından, "Ne mutlu Türk´üm diyene" ve "En büyük Türkiye" şeklinde sloganlar atan Muhsin Murat ve Aliye Zeynep´in, kupa töreninde "Afrin´deki şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun." ifadelerini kullandıkları ve kupayı Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit düşen askerlere armağan ettikleri belirtildi.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, yarışmalar boyunca ikiz çocuklarının yanında bulunarak onlara destek verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false