Berat Albayrak o gece yaşananları anlattı

15 Temmuz FETÖ´Cü hainlerin darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın en yakınındaki isim olan damadı Bakan Albayrak, o gece yaşananları canlı yayında anlattı. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder

Berat Albayrak o gece yaşananları anlattı

 

 

15 Temmuz FETÖ´cü hainlerin darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın en yakınındaki isim olan Bakan Berat Albayrak, o gece yaşananları AHaber canlı yayınında anlattı.

İşte Albayrak´ın açıklamalarından satırbaşları;

O gece ilk olarak Başbakan ile konuştuk. Bahsettiğimiz insan Türkiye´nin gelmiş geçmiş en büyük siyasetçisi. 2006 danıştay krizi ile başlayan bugün de başka yöntemlerle devam eden sürekli darbe girişimlerine maruz kalmış bir hükümetten bir liderden bahsediyoruz. Cumhurbaşkanımız bu süreci de çok kontrollü ve sakin bir şekilde yönetti.

CUMHURBAŞKANIMIZ O GECE BESMELE ÇEKTİ VE?

Cumhurbaşkanımız o gece besmele çekti ve 2 rekat sefer namazını kıldı ve sonra o geceyi yönetti.

Birçok şey yaşadık bu süreçte ama benim aklımda kalan o gece haydi besmele deyip ve helikoptere binmemizdi.

3 TANE HELİKOPTER KEŞİF UÇUŞU YAPIYORDU

3 tane helikopter üzerimizde keşif uçuşu yapıyordu. Hasan Doğan bey de büyük bir kahramanlık gösterdi. Biz alternatifleri değerlendirdik. Hasan Bey´den o arada gerekirse sizi Yunan adalarına götürebiliriz diye bir teklif geldi ve Cumhurbaşkanımız bu duruma tepki gösterdi.

Biz Anadolu Ajansı ve TRT´ye görüntüleri ulaştırdığımızı düşünüyorduk ancak onlara ulaştıramadığımızı farkettik. Ardından Cumhurbaşkanımızın mesajı için ulusal kanallarla irtibata geçtik. İstanbul Emniyet Müdürümüz kahramanca bir duruş gösterdi.

CUMHURBAŞKANIMIZ BU KRİZİ DE DİĞERLERİ GİBİ ÇOK İYİ YÖNETTİ

Eş zamanlı birçok talimatlar verildi. Verilen bütün talimatlar liderliği ve bu liderlliğin ferasetle beslendiğini ortaya koydu. Cumhurbaşkanımız bu krizi de diğerleri gibi çok iyi yönetti.

Biz 4 tane yere alternatif oluşturduk. Uçak kalktıktan sonra Cumhurbaşkanımız nereye gideceğine karar verdi. Uçak havada belli bir süre gittikten sonra nereye gideceğini son dakika İstanbul´a gideceğini söyledi.

Liderlik riskli anlarda doğru karar verebilmek ve yönetebilmektir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu özelliğe sahip. Bunun temelinde halkın sevgisi ve desteği var.

CUMHURBAŞKANIMIZIN SADECE DİNLEDİ

Cumhurbaşkanımızın darbe girişimini öğrendiğinde ilk tepkisi gayet güçlü ve sakindi. Beklenildiği gibi bir tepki vermedi sadece dinledi.

Dün ve evvelsi gün Cumhurbaşkanımız röportajlarında bahsetti. Darbe girişimi ile ilgili gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını anlattı.

Tüm aile olarak gayet cesur ve rahat bir süreç geçirdik. Cenabı Allah´a hamd ediyorum bu süreci bu şekilde atlatabildiğimiz için. Buna muhatap olmakta ayrı bir muhabbet meselesi. Cumhurbaşkanımıza milyonlarca insanın muhabbeti var. Onların duasıyla atlattık.

Dün bir şehidimizin taziyesine gittik. Bir çift kahramanca kendini tankın önüne siper ediyor. Bunu yapanlar bu milletin ekmeğini yiyen insanlar bu destanı yazan hakiki millet bu millettir. Bu süreçte yaşananlar bu hainlerin ne kadar gözü dönmüş olduğunu ortaya koyuyor.

10 yıldır darbenin başka başka çeşitleriyle karşı karşıyayız. Ne kadar travmatik olursa olsun bu yaşananlar doğru ve yanlışı ayırt edebilme noktasında tüm Türkiye´ye önemli bir tecrübe..

Yeniden birlik ve beraberlik içinde olmak adına, bu virüsleri temizlemek adına bir süreç yaşıyoruz. Bugün tüm Türkiye´de yaşanan bu süreçleri anında anlayıp ve çok hızlı reaksiyon veren bir 79 milyonla karşı karşıyayız.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli