BAŞKAN BULUTLAR BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, üç ayların başlangıcı ve Regaib kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN BULUTLAR BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

 

 

Başkan Bulutlar mesajında, ?Yardımlaşma ve dayanışma hislerinin, hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili´n de kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesini diliyorum. ?dedi.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, üç ayların başlangıcı ve Regaib kandili nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; ?Biz müminler için bütün günler ve aylar, Allah´ın rızasını kazanma amacıyla ve ubudiyet bilinciyle geçirilir. Ancak üç aylar olarak bilinen bu aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı bir mevsimdir. Bu ayların içinde bazı geceler ise bu coşkunun heyecana ve manevi zevke dönüştüğü müstesna zaman dilimleridir.

Regaib kandili de bu önemli gecelerden birisidir. Allah´ın izni ile bu Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece Regaib kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşayıp, bu gecenin feyzinden, bereketinden ve hayrından istifade edeceğiz inşallah. Böylesi mübarek gece ve kandiller, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Bu hayırlı gecenin, hepimizin günahları için bir bağışlanma, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimiz için deva, borçlularımız için eda vesilesi olmasını temenni ederim. Sevgili Peygamberimiz, bu geceye ulaştığında; ?Allah´ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur´ diye dua etmiştir. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın ve İslam âleminin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Allah´tan niyaz ediyorum.´´dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı