Başbakan: Onlara artık `CHDP` diyeceğiz

Seçim mitinglerine hız kesmeden devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün de Bitlis ve Adıyaman`da vatandaşlarla buluştu.

Başbakan: Onlara artık `CHDP` diyeceğiz

Konuşmasında `Seçimde ne netice alınırsa alınsın çözüm süreci kararlılıkla sonuca erecektir`` mesajı veren Başbakan özetle şu mesajları verdi: Türkiye`de öylesine yanlış işler yapıldı ki. CHP ile HDP neredeyse ikiz kardeş haline geldi. İkisi birden Diyanet`e karşı çıkıyor, ikisi birden imam hatipe karşı çıkıyor. CHP döneminde, tek parti döneminde bu toprakların öz evlatlarının dilleri, örfleri, lehçeleri, kültürleri yok sayıldı. Bir ret politikası takip edildi, 12 Eylül`de bu takip edildi. Biz bütün bu ret politikalarını tarihin çöplüğüne attık. OHAL`i kaldırdık. Türk - Kürt kardeşliğini ebediyete kadar sürdüreceğiz.

Kendilerince Alevi vatandaşlarımızı memnun edebilmek için yarışa girdiler. Geçmişte Kürt kardeşlerimizi istismar ederek siyaset yapmaya çalıştılar, şimdi de Alevi vatandaşlarımızı. CHP ile HDP bir ruh ikizi gibi.
Ne HDP ne CHP bu milletin tarihiyle barışık değildir. Onlara artık CHDP diyebiliriz, ruh olarak farkları var mı? Allah Kürtçe bilmiyor mu diye bir soru sorulabilir mi? Bediüzzaman`ın Şam hutbesini okusalardı İslam`ın birliğini anlarlardı.

Bütün bu kıskaç hareketlerine karşı, CHP, HDP ve paralele karşı, eski Türkiye`nin sözcülüğünü yapan MHP`ye karşı yeni bir Türkiye doğuyor deyin.

Bitlis Ermeni zulmünden çok çekti. HDP Eş başkanı gidiyor yurtdışında Bitlis`i Ermenistan haritasının dahil olduğu haritalar önünde konuşuyor. Dedelerimizin soykırım yaptığı iddialarına destek verenlere bu topraklarda oy verecek misiniz? Papa ne diyorsa bunlar aynısını söylüyor. Ermeni diasporası ne söylüyorsa bunlar da aynısını söylüyor. Türkiye`ye karşı kurulmak istenen kıskaca karşı hep birlikte duracağız.
Bölgede biz çözüm süreci derken, hem demokrasi hem ekonomik kalkınma dedik. Türkiye ayakları üzerine kalkmışken birçok tuzaklar kurdular. Gezi, 17-25 Aralık, daha sonra 6-7 Ekim olaylarını yaymaya başladılar. Bütün bu tuzaklara yeni bir ders vermeye var mısınız? Ekonomik kriz bekleyenlere rakamlar gerekli cevabı verdi. Bugün sanayi yatırımı açıklandı. Yüzde 4 büyümüşüz.”
SEFERBERLİK

Başbakan`dan 2 milyon eve mektup
AK Parti İstanbul Teşkilatı, 17 Mayıs Pazar günü Maltepe Meydanı`nda yapılacak büyük İstanbul mitingi için seferberlik başlattı. Teşkilat, 2 milyon haneye miting daveti ile Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun mektubunu ulaştıracak. Binlerce teşkilat mensubunun katılımıyla 39 ilçede aynı anda başlayacak dağıtım organizasyonu 2 gün sürecek. Kampanyayı İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve İstanbul milletvekili adayları bugün Küçükçekmece`den başlatacak. AK Parti`nin geçtiğimiz ağustosta Maltepe`de yaptığı mitinge 2 milyon kişi katılmıştı.


BİTLİS`E HAVAALANI MÜJDESİ VERDİ
Bitlis Havalimanı etüt çalışmalarının yakın zamanda başlayacağı müjdesini veren Başbakan Bitlis`i kavşak şehirlerden biri haline getireceğiz. Hızlı feribot seferi başlıyor. Marmara`da ne varsa Van Denizi`nde de aynısı olacak” dedi.

TÜRKİYE GAZETESİ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli