Başbakan Davutoğlu`ndan taşeronlara müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ?Kılıçdaroğlu taşeron işçilerden bahsediyor. Bilmiyor ki biz geçen sene taşeron işçilerle ilgili bütün yasal tedbirleri aldık. Asil işçilerin haklarını taşeronlara tanıdık. Ama şimdi seçim sonrasında yapacağımız ilk iş taşeronlar

Başbakan Davutoğlu`ndan taşeronlara müjde

Seçim sonrasında yapacakları ilk işlerden birinin taşeronların sorunlarını kökten çözmek olacağını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ?Kılıçdaroğlu taşeron işçilerden bahsediyor. Bilmiyor ki biz geçen sene taşeron işçilerle ilgili bütün yasal tedbirleri aldık. Asil işçilerin haklarını taşeronlara tanıdık. Ama şimdi seçim sonrasında yapacağımız ilk iş taşeronların sorunlarını kökten çözmek olacak" dedi.

12 ile 25 yaş arasındaki gençlerin yüzde 30 indirimli seyahat edeceklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Bugün gençlerimizle birlikteydik. Gençlerimiz ile birlikte Türkiye`nin geleceği üzerine konuştuk. Bakınız aziz gençler. Biz iktidara geldiğimizde bir gencin üniversite bursu sadece 45 liraydı, biz onu 330 lira yaptık. Yüksek lisans bursu 660 lira, doktora bursunu 990 lira yaptık. İşte devlet bu. Aynı şeklide yurtdışına çıkan gençlerimiz, 12 ile 25 yaş arasında gençlerimiz yüzde 30 bilet indiriminden istifade edecekler. Biletin sadece yüzde 30`unu ödeyip bütün Rumeli`yi, Avrupa`yı, Balkanlar`ı dolaşabilecekler. İnşallah önümüzdeki dönemde bütün bu sosyal yardımları daha da geliştirerek sürdüreceğiz.?

Seçim sonrasında yapacakları ilk işlerden birinin taşeronların sorunlarını kökten çözmek olacağını söyleyen Davutoğlu, ?Kılıçdaroğlu taşeron işçilerden bahsediyor. Bilmiyor ki biz geçen sene taşeron işçilerle ilgili bütün yasal tedbirleri aldık. Asil işçilerin haklarını taşeronlara tanıdık. Ama şimdi seçim sonrasında yapacağımız ilk iş taşeronların sorunlarını kökten çözmek olacak.

Bakın Kılıçdaroğlu`nun düştüğü zavallı duruma. Bugünlerde CHP Genel Merkezi önünde birileri protesto yapıyor. Kim biliyor musunuz? CHP yönetimindeki Sarıyer Belediyesi`nde hakkı yenen taşeron işçiler, CHP`yi, Kılıçdaroğlu`nu Ankara`da protesto ediyorlar. Allah aşklına kendi belediyesindeki taşeron sorununu çözemeyen birisi Türkiye`nin sorununu çözebilir mi? Bana 4 yıl verin diyor. Allah aşkına 4 dakika verir misiniz? Neden 4 yıl diyor biliyor musunuz? Aynen SSK olduğu gibi. Baktı ki milletin hazinesi dolu. Baktı ki biz 4 yıl içinde gelecek bu hazineyi boşaltıp tekrar bırakıp gidecek.

Biz ona bu emaneti verir miyiz? Biz bunu kolay toplamadık. Biz bunu alın teriyle Edirneli çiftçimizin, işçimizin, iş adamımızın, 81 vilayetteki vatandaşımız emeği ile inşa ettik ülkeyi. Bırakır mıyız?

Yine emeklilerimizi istismar etmeye çalışıyor. Emeklilerimize özellikle sesleniyorum. SSK emeklisi biz geldiğimizde 257 lira alıyordu en düşüğü şimdi bin 77 lira alıyor. 4 misli. Bağ-kur, tarım emeklisi şimdi 856 lira alıyor. 12 misli. Bütün emeklilerimiz için 4-5 misli, 10 misline kadar artış sağladık. Ama esas 2 ay önce 100 lira seyyanen zam aylığı ne demek biliyor musunuz? 12 ayda bin 200 lira demek. 12 ayda bin 200 lira demek bir emeklinin maaşı 800 liraysa 1 buçuk ek maaş demek. Zaten biz bunu 1 Temmuz`dan itibaren emeklilerimize vermeye başlıyoruz. Kılıçdaroğlu yeni yeni öğreniyor. İnşallah seçim sonrasında da bin 100 liranın üstündeki emeklilerimiz için gerekli tedbirleri alacağız. Ama Selimiye`nin Edirne`nin, başkentimizin huzurunda söylüyorum ne emeklimizi, ne çiftçimizi ne işçimizi ne de esnafımızı enflasyon ya da diğer ekonomik krizler karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz Allah`ın izniyle? diye konuştu.

haber 10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı