Başbakan Yıldırım´dan Başkan Sekmen´e tam destek

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım´dan Başkan Sekmen´e tam destek

 

 

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i ziyaret etti.

Ağrı´nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı kırsalında terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerler için düzenlenen törene katılmak üzere Erzurum´a gelen Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Askeri Havaalanı´ndaki tören sonrası kentte tedavi gören yaralı askerleri hastanede ziyaret etti. Erzurum Valiliği´ni ziyaretin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne geçen Başbakan Binali Yıldırım´ı Başkan Mehmet Sekmen karşıladı. Kurum yetkilileriyle tokalaşan Yıldırım, daha sonra Büyükşehir Belediyesi´nin il genelinde yürüttüğü yatırım, hizmet ve projeleri hakkında Başkan Mehmet Sekmen´den brifing aldı.

 YATIRIM VE PROJELERE DESTEK SÖZÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, özellikle Palandöken Kayak Merkezi ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili Başbakan Yıldırım´a bilgi verdi. Erzurum´un dünyanın sayılı kayak merkezlerine sahip olduğunu ve önemli yatırımlar için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Sekmen, ?Kayak Merkezleri Büyükşehir Belediyesi´ne devredildi. Gerek yerli gerekse yabancı turistleri Erzurum´da ağırlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Burada turizmin gelişmesi sadece Erzurum için değil, tüm bölge için büyük önem arzediyor?dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tarihi gün yüzüne çıkardıklarını da ifade eden Başkan Sekmen, ?Şehrin dört bir tarafında kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Özellikle kent merkezinde gecekondu yapılarının arasında kaybolan Selçuklu ve Osmanlı eserlerini bu kapsamda gün yüzüne çıkarıyoruz. Bu çalışmalar için desteğinizi bekliyoruz?diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ELİMİZDEN GELEN TÜM DESTEĞİ VERECEĞİZ

Sekmen´in sunumundan sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım ise Erzurum´un Doğu Anadolu´nun merkezi olduğunu belirterek, ? Bu kadim şehrin gelişmesi ve dönüşmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Projeleri inceledim. İnşallah Erzurum´u kayağın merkezi haline getireceğiz. Yenilenen Erzurum´a desteğimiz artarak devam edecek?şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli