Bakanlık´tan kritik uyarı! Bu kişilere dikkat

Ekonomi Bakanlığı, işadamlarına, kendilerini Beninli ve Ganalı iş adamları olarak tanıtan ve uzun süreli ticari anlaşma vaadiyle, ?yurt dışında hesap açacağız bahanesiyle´ 1000 ila 3 bin dolar arasında da hesap işlem parası talep eden dolandırıcılar konus

Bakanlık´tan kritik uyarı! Bu kişilere dikkat

 

 

Ekonomi Bakanlığı´nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´ne ve birlik tarafından da tüm oda ve borsalara dün gönderilen yazıda, Afrika ile ticaret yapan firmalar uyarıldı. Oda ve borsalara gönderilen uyarı yazısında şu ifadelere yer verildi:

?Kendilerini Benin´de yerleşik işadamı-şirket olarak tanıtan bazı kişilerin Türkiye´deki işadamlarımızla internet ortamında temas ederek, iyi fiyatla ve bazen uzun süre devam edecek sözleşmeler ile muhtelif ürünler satın alacaklarını iddia ettikleri, kimi zaman bu alım işlemlerinin uluslararası bir kuruluş veya banka tarafından finanse edildiklerini belirttikleri, bu şekilde irtibat kurdukları iş adamlarından para talep ettikleri belirtildi.
Türk firması adına gümrüğe, ticaret odasına kayıt yaptırmak , yurt dışı banka hesabı açtırmak, v.s. bahaneler altında genelde bin ila üç bin dolar arasında değişen işlem parası talep ettikleri bildirilmektedir.

Söz konusu dolandırıcılık faaliyetlerinin zaman zaman firma isimleri kullanılarak ya da doğrudan ülkedeki mevcut şirketler tarafından da yapılabildiği ifade edilmekte ve firmalarımızın şüphe uyandıracak bu gibi durumlarda Kotonu Büyükelçiliğimize başvurmalarının önem arz ettiği aktarılmaktadır.

Yine zaman zaman kendilerini Ganalı iş adamları olarak tanıtarak ticaret ve iş birliği yapmak amacıyla Türkiye´den yerleşik firmalar ile temasa gençlerin olduğu, ancak bu durumun her zaman gerçeği yansıtmayabileceği, bu kişilerin sahte kimlik ve adres bilgileri ile dolandırıcılık girişimlerinde bulunabildikleri bildirilmektedir.

Söz konusu dolandırıcılık girişimlerinin sahte sözleşmeler, değerinin üstünde kesilen faturalar karşılığı para transferi talepleri, pazar değerinin altında altın satışları, ihaleyi ya da satışı sonuçlandırmak için avans ödeme talepleri şeklinde gerçekleştiği iletilmektedir.

Ganalı iş adamlarını olarak kendilerini tanıtarak benzeri taleplerde bulunan firmaların sundukları belgeleri Gana´nın Ankara´daki Büyükelçiliği´ne ileterek, görüş alınmasının faydalı olacaktır.?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli