Bahçeli´den kongre taktiği

MHP´de muhalifler noter eşliğinde parti genel merkezine 543 imzayı teslim ederek olağanüstü kongre talebi sürecini başlatıp, Genel Merkez´in atacağı adımı beklerken, MHP Lideri Devlet Bahçeli´nin muhalifleri tek hamlede mat edecek müthiş bir planı devreye

Bahçeli´den kongre taktiği

 

MHP´de muhalifler noter eşliğinde parti genel merkezine 543 imzayı teslim ederek olağanüstü kongre talebi sürecini başlatıp, Genel Merkez´in atacağı adımı beklerken, MHP lideri Devlet Bahçeli´ninmuhalifleri tek hamlede mat edecek müthiş bir planı devreye soktuğu ortaya çıktı.

 BAHÇELİ´NİN BİTİRİCİ HAMLESİ: RESMİ KONGRE TAKVİMİ BAŞLADI

Genel Merkez´e yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, MHP lideri Bahçeli, partisinin 9 Ocak´ta Kızılcahamam´da yaptığı kampta resmi kongre sürecini başlattı. Kızılcahamam´da, partinin ilçe kongrelerinin 9 Ekim´de başlaması kararı alınarak, muhaliflerin elindeki imza kozu da etkisiz hale getirilmiş oldu. Genel Merkez´e yakın kaynaklar, resmi kongre süreci başladıktan sonra bu sürecin durdurulamayacağına dikkat çekerek, muhaliflerin topladıkları imzaların da bu açıdan herhangi bir anlamının bulunmadığını belirtiyorlar.

İMZA ATANLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE!

Öte yandan, olağanüstü kongre için imza atanları da ilçe ve il kongrelerinde saf dışı bırakılma tehlikesi bekliyor. MHP´nin daha önceki kongre tecrübelerine bakıldığında, muhalifler lehine imza veren delegelerin zaman içinde tasfiye edildiği biliniyor.

MUHALİFLER, GRUP TOPLANTISI SONRASI MAHKEMEYE GİDECEK

Muhalifler ise, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin sağlığına kavuşup koltuğuna tekrar oturmasını bekliyor. MHP liderinin Genel Merkez´deki makamına gelmesiyle tekrar harekete geçecek olan muhalifler, mahkeme sürecini başlatmayı planlıyorlar. Muhaliflerin, Bahçeli´nin 9 Şubat Salı günü parti grubunda yapacağı konuşmayı bekleyerek, kendilerine yönelik mesajını dinleyip, mahkeme sürecini başlatmayı düşündükleri de edinilen bilgiler arasında.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Bahçeli kongre taktiği

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı