Bahçeli, AK Parti-MHP koalisyonunu zora sokuyor

AK Parti´nin yer almayacağı bir hükümetin kurulamayacağının ortaya çıkması AK Parti-MHP formülünü öne çıkardı.

Bahçeli, AK Parti-MHP koalisyonunu zora sokuyor

AK Parti´nin yer almayacağı bir hükümetin kurulamayacağının ortaya çıkması AK Parti-MHP formülünü öne çıkardı. Ancak Bahçeli´nin bir gazetede, Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan´a yönelik sözleri infiale neden oldu. Bahçeli´nin bu tavrı tekrar seçim ihtimalini yeniden ilk sıraya çıkardı.

Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) kesin sonuçları açıklamasının ardından Ankara´da koalisyon trafiği yoğunlaştı. Partiler arası henüz resmi bir temas kurulmazken, arka bahçe diplomasisi hızlandı.
En çok CHP tarafından dillendirilen CHP-MHP-HDP formülünün imkansızlığı net bir şekilde ortaya çıktı. MHP´nin her fırsatta dile getirdiği ?HDP ile asla" yaklaşımını CHP de artık kabul etti. AK Parti´nin içinde yer alamayacağı bir hükümetin kurulamayacağının ortaya çıkmasının ardından en çok konuşulmaya başlanan formül AK Parti-MHP koalisyonu oldu. Bazı çevrelerin ve uluslararası odakların ısrarcı olduğu AK Parti-CHP formülü ise ters tepti.

AK PARTİ TAVRINI BELİRLEDİ

Ankara´da konuşulan senaryoların birer birer gerçekliğini yitirmesi tekrar seçim ihtimallerini yeniden gündeme getirdi. Koalisyon için en gerçekçi formül olarak konuşulan ve önemli ilerlemelerin sağlandığı kaydedilen AK Parti-MHP formülünde ise çözüm süreci, Cumhurbaşkanlığı ve 17-25 Aralık soruşturmalar en kritik aşamayı oluşturuyor. AK Parti bu üç konuda tavrını belirledi.

BAHÇELİ RAHATSIZLIĞI

AK Parti´nin koalisyon görüşmeleri için tek kırmızı çizgisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. AK Parti, koalisyon görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığının asla masaya getirilmesine izin vermeyecek. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli´nin dün bir gazetede yer alan röportajındaki sözleri AK Parti´de büyük rahatsızlığa yol açtı. Bahçeli, olası bir AK Parti-MHP koalisyonuna şartlı evet derken, ?Cumhurbaşkanı Çankaya´ya dönsün, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları açılsın. Yani ´Bilal´i ver iktidarı al.´ Çözüm süreci sona ersin. Bunları bize verdikten sonra Erdoğan´ın AKP´si mi kalır" sözleri olası bir koalisyona sıcak bakan AK Parti´de infiale neden oldu. Bahçeli´nin bu tavrı erken seçim ihtimalini yeniden birinci seçenek haline getirdi.

YOLSUZLUK DOSYASI MECLİS´İN İŞİ

AK Parti´nin diğer iki konudaki tavrı ise net. 17-25 Aralık dosyaları koalisyonun değil, Meclis konusu. Çözüm sürecinden ise asla taviz verilmeyecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı