Aziziye´den istihdama destek

Aziziye Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ileKüçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle ilçede girişimcilik kursu düzenledi.

Aziziye´den istihdama destek

 

 

Girişimcilik kursunda başarılı olan kursiyerlere belgeleri yapılan törenle verildi.
Programa Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TÜGVA Erzurum Temsilci Seyfullah Gülakar, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte davetliler katıldı.
Aziziye Belediyesi KonferansSalonu´nda4 gün boyunca süren 32 saatlik yüz yüzeeğitimde; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, İş planı kavramı ve öğeleri, iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konusunda kursiyerlere bilgiler verildi.
ÜRETİME VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK HER PROJENİN ARKASINDAYIZ
Üretim ve istihdama katkı sağlayacak her türlü projenin destekçisi olduklarını belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,?Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum Temsilciliği´nden kardeşlerimiz,girişimcilik kursu fikriyle bize geldikleri zaman, girişimciliğin ülkemiz ve bölgemiz açısından ne denli önemli olduğunu ve bu anlamda iş hayatına atılmak isteyen kardeşlerimizin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için öncelikle bu belgeye sahip olmaları gerektiğini ve bizimde bu projenin içerisinde yer almamız gerektiğini söyledik.
ÖNEMLİ OLAN GİRİŞİMCİLİK RUHUYLA HAREKET ETMEK
Önemli olan girişimcilik belgesini almak değil bu belgeyi aldıktan sonrada girişimcilik ruhuyla hareket etmek olduğunu söyleyen Başkan Orhan, sözlerine şöyle devam etti: ?İnşallah devletimizin sunmuş olduğu desteklerdenfaydalanarak, girişimcilerimizle birlikte bölgemizde yararlı olacak çalışmalara imza atacağız. Bu ve buna benzerprojelere kapımız her zaman açık. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Gençlerin önünü açan ve fırsat tanıyan çalışmaları nedeniyle Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum Temsilcisi Seyfullah Gülakar ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.?
KOSGEB BÖLGEMİZİN GÜZİDE KURUMLARI ARASINDA
Başkan Orhan, ?KOSGEB bölgemizde faaliyet gösteren güzide bir kurumumuz. Bu kurumumuzla birlikte güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Vermiş olduğumuz girişimcilik kursundan, özellikte yeni iş kuran girişimciler ve mevcut KOBİ´lerimizin olabildiğince fazla faydalanması bizim en büyük arzumuz. Dolayısıyla bu anlamda yerel yöneticiler olarak bizler üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Ekonomimize katkı sağlayacak, özellikle ilimizde ve ilçemizde istihdam alanı oluşturacak her türlü proje önceliklerimiz arasında yerini almaktadır. Bizimle bu anlamda işbirliği yapan veprojeye destek olan KOSGEB Erzurum Merkez Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Sertifika almaya kazanmış kardeşlerimize de hayırlı olsun dileklerimizi iletiyorum.? şeklinde konuştu.
 
Törende bir konuşma yapan TÜGVA Erzurum İl Temsilcisi Seyfullah Gülakar, Aziziye Belediyesi ve KOSGEB ile birlikte anlamlı bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Gülakar, girişimcilik anlamında yeteneği olan ve hayallerini gerçekleştirme imkânı bulamamış her kesime hitap eden kursun, bölgenin kalkınmasınave istihdam ile üretime önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti.
Gülakar, ?KOSGEB´ten alınan girişimcilik eğitimiyle birlikte, önemli de bir sermaye desteği sağlanacak. Kendi işinin patronu olmak isteyen kardeşlerimizin de bu anlamda önünü açmış olacağız. Bizimle birlikte bu projenin gerçekleşmesini sağlayan Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan ve KOSGEB yetkililerine teşekkür ediyoruz? dedi.


Anahtar Kelimeler: Aziziye istihdama destek

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false