Aziziye'de Bir Rüya Gerçek Oluyor

Aziziye'de Bir Rüya Gerçek Oluyor

Aziziye

Erzurum Aziziye'de Ilıca'nın merkezini ilgilendiren 380 konut, 114 işyeri ve 800 kişilik cami projesi için start  verildi. 52 dönümlük alanda yapılacak projenin inşaat alanını gezen Başkan Orhan, İlçemizin dönüşümü için çok önemli bir adım.  Hayırlı olsun.” dedi.

 

Erzurum'un Aziziye ilçesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm hamleleri ile ilçe adeta kabuğunu kırıyor. Termal turizmin marka değerleri arasında yer alan Ilıca'nın merkezini ilgilendiren ve ilçenin çehresini değiştirecek dev kentsel dönüşüm çalışmasında ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yer teslimi yapıldı, inşaat başlıyor. 380 konut, 114 işyeri ve 800 kişilik caminin yapılacağı proje 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Ilıca'da Yeşil Mahalle Bölgesi'nde de kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülürken, Bahçelievler Mahallesi için de TOKİ ile ön protokol imzalandı. Dadaşkent 200 Evler Bölgesi'nin kentsel dönüşümü ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütülüyor.

BAŞKAN ORHAN İNŞAAAT ALANINI GEZDİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İlçe Kaymakamı Zafer Öz ile birlikte kentsel dönüşüm ihalesi yapılan ve inşaat süreci başlatılan Eski Mahalle'de incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden inşaat süreci ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Eski Mahalle bölgesinin Ilıca'nın merkezi ve kaplıcaların çevresini de içine alan bir proje olduğu için çok önemsediklerini kaydeden Başkan Orhan, Ilıca'nın kabuğunu kırması, gelişip güzelleşmesi adına bu proje çok önemli. Çünkü Ilıca'nın merkezini güzelleştirecek bu proje, kentsel dönüşüme de büyük ivme kazandıracak. Yeşil Mahalle ve ardından Bahçelievler'in dönüşümü burada üretilecek konutlarla daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

TERMAL TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA DEV ADIM

Eski Mahalle'de 52 dönüm alan üzerine 380 konut, 114 işyeri ve 800 kişilik oldukça büyük bir cami yapılacağını müjdeleyen Başkan Orhan, inşaat sürecinin başladığı projenin 2016 yılında tamamlanacağını vurguladı. Projenin gerçekleşmesi ile birlikte Ilıca'nın çarşısının da yıkılacağını ve esnafların yeni iş yerlerine kavuşacağını kaydeden Başkan Orhan,  İlçeye yeni bir çehre kazandıracak proje Ilıca için hayati bir öneme sahipti. Geçtiğimiz kasım ayında ihalesi yapıldı ve artık yer teslimi yapılarak inşaat sürecine girildi. Termal turizm merkezi olma yolunda bu çok önemli bir adımdır.  İlçenin merkezi değişerek modern konut ve iş yerlerine kavuşacak. Kaplıcalarımızın çevresi açılarak Aziziye özlenen ilçe görünümüne kavuşmuş olacak.” ifadelerini kullandı. Başkan Orhan, konutların Yeşil Mahalle'de dönüşüme hız kazandıracağını, Bahçelievler bölgesinde de dönüşümün bir an önce başlamasına vesile olacağını sözlerine ekledi.

200 EVLER DE DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA

Dadaşkent'te de dönüşümü tamamlanan Gezköy'de proje çalışmasının sürdüğünü ve 200 Evler için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelere başladıklarının altını çizen Başkanı Orhan,  Ilıca ve Dadaşkent'te birlikte dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Ilıca'da inşaat süreci başlarken, Dadaşkent'in şu anda kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgesi olan 200 Evler'de dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimlerimizi sürüyoruz. Erzurumlu olan bakanımızın Sayın İdris Güllüce'nin de desteğiyle inşallah 200 Evler'de de kısa sürede hedefe ulaşacağız. diye konuştu.

BAŞKAN ORHAN: HALKIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE YÜRÜYORUZ

Kentsel dönüşümü, ilçe halkıyla, muhtarlarla ve sivil toplum örgütleriyle el ele vererek gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Orhan, şunları söyledi: ”İnsan odaklı hizmet anlayışıyla, katılımcı ve şeffaf bir yönetim sergiliyor, hiçbir hemşehrimizin mağdur olmaması için gayret sarfediyoruz. Bu nedenle göreve başladığımız ilk günlerde yaptığımız ‘Önceliğiniz, önceliğimiz' anketleriyle hemşehrilerimizin görüş ve önerilerini alarak hizmete koyulduk. Yaptığımız her çalışmada olduğu gibi kentsel dönüşümde de hemşehrilerimizle el ve gönül birliği içerisinde çalışıyoruz. İlçemizin çehresini yine el birliğiyle değiştireceğiz. Biz bu noktada hemşehrilerimize güveniyoruz. Onların duası ve desteğiyle de hedefe yürüyoruz.”

Başkan Orhan, kentsel dönüşüm çalışmalarına desteklerinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye, hükümete, Erzurum Milletvekillerine, TOKİ Başkanlığı'na ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli