AZİZİYE´DE KONAKSIZ KÖY KALMAYACAK

Aziziye Belediyesi ilçe merkezinde olduğu gibi köylerde de hizmet rüzgarı estiriyor. Köylerin umumi ihtiyaçları birer birer gideriliyor. 69 mahalle statüsünde köyü bulunan belediye, bunlardan 16´sına köy konağı ve taziye evi yaptı.

AZİZİYE´DE KONAKSIZ KÖY KALMAYACAK

 

ERZURUM HABER 25: Aziziye Belediyesi ilçe merkezinde olduğu gibi köylerde de hizmet rüzgarı estiriyor. Köylerin umumi ihtiyaçları birer birer gideriliyor. 69 mahalle statüsünde köyü bulunan belediye, bunlardan 16´sına köy konağı ve taziye evi yaptı. 

Aziziye Belediyesi, mahalle statüsündeki köyleri birer birer köy konağına kavuşturuyor. Dadaşkent ve Ilıca´nın yanısıra 69 adet mahalle statüsündeki köye hizmet üreten belediye, ilçe merkezinde olduğu gibi köylerde de hizmet rüzgarı estiriyor. Köylerin tek tek umumi ihtiyaç envanterini çıkaran belediye, öncelik sırasına göre sorunları çözüyor. Muhtarlarla istişareli bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında 16 mahalle statüsündeki köy, taziye evi ve köy konağına kavuşturuldu.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, mahalle statüsündeki köylerin öncelikli ihtiyaçlarının başında köy konağı ve taziye evlerinin geldiğini ifade ederek, 69 köyden bir kısmının köy konağı ve taziye evlerinin bulunduğunu, olmayan köylerden 16´sının da bu ihtiyacının giderdiklerini ifade etti.

Aziziye´yi marka bir ilçe yapma hedefiyle yola çıktıklarının altını çizen Başkan Orhan, ilçeyi Dadaşkent ve Ilıca´nın yanısıra 69 adet köyüyle de kalkındırmakta kararlı olduklarına vurgu yaparak, ?Aziziye´yi marka ilçe hedefine taşımak için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz. İlçe merkezinde kentsel dönüşüm, park, bahçe, asfalt, yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi bağlamında önemli hamleler gerçekleştiriyor, mahalle statüsündeki köylerimizin de sorunlarını birer birer çözüyoruz. Buralarda öncelikli ihtiyaçlarının başında, köy konağı ve taziye evleri geliyor. Köylerimizle ilgili yaptığımız ihtiyaç tespitleri neticesinde 16´sının köy konağı ve taziye evi sorununu çözdük. Bunların yanında köylerin umumi ihtiyaçlarını giderme noktasında da çaba sarf ediyoruz. Bazı köylerimizde de kilitli taş çalışmaları yaptık. Belirli bir program çerçevesinde hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tutacak, görev süremiz boyunca köylerimizin tüm sorunlarını birer birer çözüme kavuşturacağız.? ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, Tınazlı, Yarımca, Ömertepe, Beypınarı, Kahramanlar, Kuşçu, Alaybeyi, Atlıkonak, Sarıyayla, Sakalıkesik, Demirgeçit, Aşağı Yenice, Özbilen, Kumluyazı, Kayapa ve Geyik mahallelerinin köy konağı ve taziye evlerinin tamamladığını sözlerine ekledi.  
 


Anahtar Kelimeler: AZİZİYE KONAKSIZ KALMAYACAK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false