Aydemir´den Kalkınmaya dair 4 teklif

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Kalkınma Bakanlığı nezdinde Erzurum´la ilgili 4 önemli beklentiyi gündeme taşıdı.

Aydemir´den Kalkınmaya dair 4 teklif

 

 

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Kalkınma Bakanlığı nezdinde Erzurum´la ilgili 4önemli beklentiyi gündeme taşıdı.

KALKINMA BAKANLIĞINDAN BAZI BEKLENTİLER

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kalkınma Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmeleri dolayısıyla Erzurum´la ilgili 5 teklifte bulunan Milletvekili Aydemir, Erzurum´da tarım Kampüsü kurulması, Erzurum özelinde tarımsal sanayiye yönelik alt yapı oluşumu güçlendirilerek organize tarımsal sanayi bölgesi tesis, Erzurum´da Hipodrom kuruluşu ve buna bağlı at yetiştiriciliği sürecinin başlaması, ilde tarım alanında faaliyet veren Aile işletmelerine özel destekler sağlanması taleplerini iletti.

ORGANİZE TARIMSAL SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI

Doğu Anadolu Bölgesi ve özelde de Erzurum´da kalkınma süreci içinde öncelikli sektörün tarım olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ?Bölgenin kalkınma önceliğinde ufuk oluşturan sektör tarımdır, biz bunu öteden beri söylüyoruz, tarım ve hayvancılık. Bölge yalnızca tarımsal saniyeye ham madde olan ürünleri yetiştirmekle kalmamalı, organize tarımsal sanayi bölgeleri kurularak tarımsal sanayi dönemi başlatılmalıdır. ? dedi.

ERZURUM İÇİN HİPODROM TALEBİ

DAP kapsamında aile işletmelerine özel destekler verilmesi gerektiğini ifade eden  Milletvekili Aydemir, ?Bu manada Erzurum´da hipodrom kurulması için at yetiştiriciliği konusunda özel bir planlama yapılmalı, bu tarımsal yatırım projelendirilerek hayata geçirilmelidir. Bunu biz çok uzun yıllar önce DOSİAD olarak da teklif etmiştik, bir kabul de görmüştü ama sonra inkıtaya uğradı, bunu bir daha kayda geçiyorum.´ kaydını düştü.

ERZURUM´DA TARIM KAMPÜSÜ

Erzurum´da Tarım Kampüsü kurulması yolunda daha öncede teklifte bulunduklarını hatırlatan Milletvekili Aydemir, KUDAKA tarafından bu projenin ilk etabının Bayburt´ta kaydedildiğini belirterek, ?Bayburt için açıklanan tarım külliyesi vari bir çalışma var ya, bunun Erzurum´da KUDAKA bölgesinde Erzincan ve Erzurum´u da içine alacak şekilde genişletilmesi hakikaten çok iyi olur. ? dedi.

HİBE VE DESTEKLER VURGUSU

Aydemir konuşmasının son bölümünde, ?Burada hayati bir şeyi daha not düşeceğim, çok çok önemli. Ben Erzurum özelinden biliyorum, KUDAKA hakikaten çok hayati kurum, çok teşekkür ediyoruz ihdas edenlere, ancak KUDAKA´yı özellikle 17-25 Aralığa kadar çok hoyratça kullanan bir FETÖ´cü bir yaklaşım vardı. Bunları çok ciddi bir mercek altına almak lazım öncesiyle, buralara-varsa- aktarılan kaynakları hakikaten çok ayrıntılı bir biçimde incelemek lazım. Eğer Varsa, bu neviden aktarımlar, faullü aktarımlar, bunların mutlaka -hukuki altyapısı nasıl olur bilmiyorum ama- geri alınması lazım. Hibe ve destekler salt milli iradenin olmalıdır.´ kaydını düştü.


Anahtar Kelimeler: Aydemir Kalkınmaya dair teklif

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı