AYDEMİR: 2003'TEN ÖNCEKİLERİN GENÇLERE BAKACAK YÜZLERİ Mİ VAR

Erzurum'un meşhur ‘Yağmurlar yağdı, yarıklar mı kapandı' sözünü hatırlatan Aydemir, ‘ Başörtülülere zulüm çektirip gözyaşı döktürenler, onlara zulüm yaşatanlar halkın önüne çıkıp mukaddesat nutukları atıyor. Oysa bilmiyorlar ki, herkes unutsa halk unutmaz

AYDEMİR: 2003

AYDEMİR'İN TESPİTLERİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Erzurum Eğitimde ufuk şehri oldu. 1071'den 1923'e Medreseler Şehri olan Erzurum, 2023'e Üniversiteler Şehri olarak girme sürecinde. Bu Erzurum'un eğitim vizyonunun yanı sıra, Dadaş Efkarının yüksekliğini ortaya koymaktadır' dedi.
AK TÜRKİYE MANZARASI
Üniversite kapılarında gençleri bekleten, onları umutsuzluk girdabına terk eden zihniyetlerin, AK Parti iktidarları döneminde tarihe terk edildiğini, ülke ve bölgenin olduğu gibi Erzurum'un da yüksek öğretim kurumlarının ışığına kavuşturulduğunu ifade eden Aydemir, ‘Yıllarca halkı avutup, gençleri çaresizlik içinde bırakan, yüksek öğretim hakkını önce seçkinler sonra da imkanı olanlara tanıyanlar, bu ülkeyi 2003'e kadar eğitim ve özellikle yüksek öğretimde geri bırakanlar, bu gün her şehrinde üniversite olan Türkiye manzarası karşısında utanmalıdır. ‘ diye konuştu.
2003 ÖNCESİ VE SONRASI
2003 öncesiyle bugün arasında değişen tek unsurun, ülkeye hakim olan pozitif enerji ve AK sinerji olduğunun altını çizen Aydemir, ‘AK Parti iktidarı öncesinde bu ülkeyi üniversitesiz, gençleri yüksek öğretimsizliğe mahkum edenler nerede? Aynı imkanlar vardı dün de. Onlarda her şehri bir yüksek öğretim kurumuna kavuşturabilir, onlar da gençlerin umutlarına yol çizebilirdi. Ama yapmadılar. Yapmadılar çünkü umutsuz gençleri siyasi istismarlarla oy deposu olarak gördüler. Nerede sorun çıkarırlarsa, nereyi hizmetsizliğe mahkum ederlerse, bu onlar için oy kaynağı demekti. AK Parti iktidarları bu akıl tutulmasına, bu çağdışı anlayışa son vererek, aynı imkanlarla ülkenin her şehrine bir yüksek öğretim kurumu sundu. Artık gençlerimiz Üniversiteye nasıl girerim hesabını değil, hangi üniversitede okumalıyım tercihini yapıyor. Bu AK Parti'nin diğerlerinden farkıdır' dedi.
ÜNİVERSİTELERİN ÖNEMİ
Üniversitelerin yalnız eğitim ve öğretim veren kurumlar olmadığı, aynı zamanda istihdam ve ekonomide belirleyici rol üstlendiklerini kaydeden Aydemir, ‘Her kurulan üniversite ile binlerce düşünen, üreten akademisyenimiz bilimsel araştırma ve çalışma için fırsat buldu. Şehirlere başka illerden gelen öğrenciler ekonomik destek oluşturdu. Edirne'den Kars'a kadar öğrenciler, şehirler kaynaştı, buluştu. Bu da bir birlik ve beraberlik ambiyansı oluşturdu. AK Parti öncesinde iktidar olanlar ise bu hakkı şehirlerimize, gençlerimize çok gördüler. Şimdi onların bu bapta ne söyleyecek sözleri, ne de gençlere bakacak yüzleri var.' dedi.
ERZURUM VE İKİNCİ ÜNİVERSİTE AÇILIMI
2003 öncesinde hükümet edenlerin Erzurum'a ikinci üniversite kurulması düşüncesini hiçbir zaman taşımadıkları ve böyle bir endişelerinin asla olmadığının altını çizen Aydemir, ‘Erzurum'da, Türkiye Yüksek Öğretiminde bir abide olan Atatürk Üniversitesi'nin yanında şimdi Türkiye'nin 7'inci Teknik üniversitesi var. Erzurum Teknik üniversitesi, ETÜ var. Yıllarca İTÜ, ODTÜ, Yıldız, KTÜ'de teknik yüksek öğretim görerek hayallerine erişmeye çalışan gençlerimiz artık bu imkanı Erzurum'da buluyor. Bu kurumun İl'e taşıdığı, ekonomisinde yol haritasının çizildiği Araştırma Geliştirme ufku da ayrı bir nimet. AK Parti iktidarları döneminde bu şehre armağan edilen, müstakil bir üniversite gibi proje üreten ve hayata geçiren ATA Teknokent'imiz var. Üçüncü üniversitemiz proje aşamasında. Bir de kurulma aşamasındaki vakıf üniversitesi var. Bu yatırımlar Erzurum'u tarihe Medreseler Şehri olarak kaydettiren muazzez ecdadımıza vefa, bu ülkenin gençlerine armağan, bu şehrin geleceğine yol haritasıdır.' ifadelerini kullandı.
ERZURUM'UN YÜKSEK ÖĞRETİM VİZYONU
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum'un eğitim vizyonunu ifade eden başta Atatürk üniversitesi ve ATATeknokent olmak üzere yüksek öğretim kurumlarını ziyaret ederek, akademisyenler ve çalışanlarla istişarelerde bulundu, görüş teatisi gerçekleştirdi. Yüksek öğretim kurumlarını ziyaretlerinde, Erzurum'un eğitimde geleceği adına gurur veren gelişmeleri paylaştığını söyleyen Aydemir, ‘Vicdan ve insaf sahibi herkesin hakkını teslim edeceği gibi, AK Parti vizyonuna bir kez daha şükran besledik' diye konuştu.
ÖTEKİLEŞTİRME YOK, KUCAKLAŞMA VAR
Üniversiteyi hemen her ziyaretinde, 2003 yılı öncesine kadar, hafızalarda kara delik oluşturan başörtüsü zulmünü hatırladığını belirten Aydemir, ‘AK Dava yalnız üniversiteler kurmakla yetinmedi. Buraları inancı gereği başını örten kardeşlerimize açtı. Ötekileştirme devrine son vererek, inanç önünde oluşturulan setleri yıktı, zulüm zincirlerini kırdı. Gözyaşları dindi, başörtülü kardeşlerimizin, inançlı gençlerimizin kırılan umutları yeniden hayat buldu.' dedi.
ERZURUM'UN MEŞHUR SÖZÜ
Erzurum'un meşhur ‘Yağmurlar yağdı, yarıklar kapandı' sözünü hatırlatan Aydemir, ‘2003'ten beri zulmet ufku yerini AK ufka terk edince, bu ülkenin gençlerine yüksek öğretim kapılarını kapatanlar, başörtülülere zulüm çektirip gözyaşı döktürenler, inançlıları fişleterek kamudan dışlatanların zulmü hiç olmamış gibi, tüm bu ayıpları ve çileleri yaşatanlar halkın önüne çıkıp mukaddesat nutukları atıyorlar. Oysa bilmiyorlar ki, herkes unutsa halk unutmaz. Halk unutsa Allah unutmaz' vurgusunu yaptı.
28 ŞUBAT TAŞ DEVRİNDE BİLE YAŞANMADI
Başörtülü genç kızların üniversite kapılarında bekletilmelerinin yalnız inanç noktasında değil, aynı zamanda fikir özgürlüğü ve teşebbüs hürriyeti noktasında da ülkeye acı kayıplar yaşattığını kaydeden Aydemir, ‘Taş Devrinde bile yaşanmayan zulmün mimarları 7 Haziranda bu halkın feraseti karşısında bir kez daha tarih olacaklardır.' dedi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli