Atatürk Üniversitesi´nde Mezuniyet Sevinci

Prof. Dr. Ömer Çomaklı: ?Güzel Bir Gelecek Bizleri Bekliyor?

Atatürk Üniversitesi´nde Mezuniyet Sevinci

 

 

Rektör Çomaklı: ?Güzel Bir Gelecek Bizleri Bekliyor? 

Yeni YÖK vizyonu ışığında başlatılan ve ülkemizin yükseköğretim ilkeleri doğrultusunda ilerleyen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, mezun öğrencilerin destekleri, akademik ve idari personelin emekleri ve çabalarıyla Atatürk Üniversitesinin önünde çok güzel bir geleceğin olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 4 yıllık eğitim ve öğretimin sonunda yetişen öğrencilerimizin en büyük mimarının öğrencilerin kıymetli aileleri ile değerli akademisyenlerimiz olduğunu vurguladı. 

Rektör Çomaklı akademisyenlere hitaben şu şekilde konuştu: ?Üniversitemize geldikleri günden mezuniyetine kadar ilmik ilmik işlediğiniz öğrencilerimizin mesleki ve sosyal hayatlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler yetiştirmenin ve yönlendirmenin gurur içerisindesiniz, onlara sadece mesleki eğitim bilgileri değil, bir birey olarak topluma karşı görev ve sorumlulukları bilincini de kazandırdınız bu sebepten dolayı sizlere teşekkür ediyorum.? 

Öğrencilerin, 62 yıllık köklü bir üniversiteden mezun olduklarını hatırlatan Rektör Çomaklı genç sanatçıların; mesleğin bütün gereklerini ve donanımlarını kazandıklarını, bu birikimle Atatürk Üniversitesini Türkiye´nin ve Dünyanın her bölgesinde en güzel şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi. 
?Sanat, Toplumların Emniyet Supaplarıdır? 

Mezun olan öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Erzurum Valisi Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi ve mezun ettiği öğrencileri ile gurur duyduklarını dile getirdi. Üniversitenin, Erzurum´un en önemli markası olduğunu vurgulayan Vali Memiş, göreve başladıktan sonra ziyaret ettiği ilk fakültenin Güzel Sanatlar Fakültesi olduğu bilgisini paylaştı. 

Sanat olgusunu oldukça değerli bulduğunu ifade eden Memiş, bir ülkenin ekonomik krizle batmayacağını ancak; kültürel, sanatsal ve öz değerler açısından sorun yaşandığı takdirde ülkenin büyük bir tehlikeye gireceği değerlendirmesinde bulundu.

Sanatın herhangi bir dalından eser icra etmenin çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Vali Memiş, aynı zamanda bir çiftçinin iyi bir hayvan yetiştirmesini ya da bir çalışanın mesleğini doğru bir şekilde ifa etmesini de sanat olarak değerlendirdiğini belirtti. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli