ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ´NDE BİR DEVRİN SONUNA GELİNİYOR!

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE KÖTÜ BAŞLAYAN BİR FİLMİN KÖTÜ SONUNA GELİNİYOR.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ´NDE BİR DEVRİN SONUNA GELİNİYOR!

 

ERZURUM HABER 25: Atatürk Üniversitesi iyiden iyiye Rektörlük seçimlerini konuşuyor. Yaşar Sütbeyaz sonrasında göreve gelen ve iki dönemdir bir türlü başarı gösteremeyen Rektör Koçak ve ekibi kötü başlayan bir filmin kötü sonu diye nitelendiriliyor. 

Atatürk Üniversitesi Rektörlük seçimlerine doğru yavaş yavaş yol alıyor. Eski Rektör Yaşar Sütbeyaz sonrası göreve gelen ve iki dönemdir gerek bilim adına gerekse kampus bazında başarısızlıklarıyla gündemden hiç düşmeyen Prof. Dr. Hikmet Koçak ve ekibi önümüzdeki günlerde yapılacak olan Rektörlük seçimlerinde her ne kadar da bağlı oldukları Kırkıncı Hocaefendi cemaatinden aldıkları güçle aralarından bir Rektör Adayı çıkarmayı düşünseler de, özellikle Mevlüt Said Keleş ve Ömer İrfan Kürvecioğlu´nun etkin olduğu, Ömer Çomaklı, Mehmet Takkaç ve Mehmet Sadi Çöğenli´nin destek verdiği bu ekip, akademisyenler tarafından büyük eleştiri alıyor. 

Haber Merkezimizle temasa geçen pek çok akademisyen, bu dönemde yanlı pek çok alımın yapıldığı, Atatürk Üniversitesi kadrolarında aile şirketi misali bir çok bölümde öğrencilerin dahi soyisim benzerliklerinden ötürü isim karışıklığı yaşandığı, Üniversite içerisinde Ocu-Bucu tartışmalarının artık ayyuka çıktığı yönündeki iddialar her geçen gün yerini korurken, birçok muhafazakâr öğretim üyelerinin başka yerlere gitmek zorunda bırakıldıklarını dile getiriyorlar.

Rektörlük seçimlerindeki oy dağılımının da şimdiden ayarlandığına vurgu yapan pek çok üniversite kaynağı, buna rağmen mevcut ekibin şansının olmadığını belirtiyorlar.

Prof. Dr. Hikmet Koçak´ın ekibinden olduğu bilinen Mevlüt Said Keleş isminin Kırkıncı Hoca cemaatine yakın olduğu, cemaatin desteklediği lakin, şehir ve Üniversite birlikteliğine dair bugüne kadar hiç bir başarı gösteremediği dile getirilirken, Mevlüt Said Keleş isminin Paralel Yapı mensuplarının kamufle olabilmek için yaslandığı isim olduğu dile getiriliyor. 

Ayrıca Rektör Yardımcısı Mevlüt Said Keleş´in, siyaset atağına geçip Ak Parti´den aday adayı olduğu lakin bu aday adaylığının kabul görmediği biliniyor. Siyasi atakta başarı gösteremeyen Prof. Dr. Hikmet Koçak ve ekibinin şimdilerde, Rektörlük seçimleri için AK Parti´li yetkililerle sıkı kulisleri içinde oldukları iddia ediliyor.

Yeni Rektör belirlenmesinde oy dağılımının da gözetildiği ve Üniversitede etkin olan Kırkıncı Hoca Cemaati ve Kültür Eğitim Vakfı´nın Rektör Hikmet Koçak´ın ekibinden birisini desteklemediği ve bu ekipten birilerinin şanslarının olmadığı üniversite kaynaklarınca vurgulanıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli