ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ ARIYOR!

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ ARIYOR!

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ ARIYOR!

 

Yaklaşık 2 dönemdir Üniversiteyi yöneten Rektör Hikmet Koçak ve ekibinin gösterdiği başarısızlık, Üniversite camiasını yeni arayışlara yöneltti. Siyasilerin ve herkes tarafından Rektör Hikmet Koçak ve Ekbine yakınlığıyla bilinen Kırkıncı Hoca cemaati de Rektör Koçak ve ekibinden desteğini çektiği dilden dile dolaşırken, şehir kamuoyunun da, yeni isimleri konuşmaya başladığı belirtiliyor.

 

Atatürk Üniversitesi yeni rektörünü arıyor. Hikmet Koçak, Mevlüt Sait Keleş, Ömer Çomaklı başta olmak üzere Koçak´ın yönetim ekibine başarısızlıklarından dolayı büyük tepki var.

İlk başta Kırkıncı Hoca cemaati ve Kültür Eğitim Vakfı´nın desteğini arkasına alarak 7 Haziran seçimleri öncesi İstifa etmesi an meselesi olarak beklenilen Hikmet Koçak, cemaatten aldığı güçle AK Parti Genel Merkezine Sağlık Bakanlığı sözünü almak şartıyla Aday olacağını duyurdu. Sonra İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala´nın Erzurum´dan Aday gösterileceği ve İçişleri Bakanlığı görevine getirileceğini öğrenince Milletvekili Adayı olmaya razı oldu. Hikmet Koçak bu seferde Oltu´lu olması münasebetiyle Listelerde AK Parti Oltu Adayının Efkan Ala gösterileceğini duyunca ikinci kez hüsrana uğradı. Sonrasında ekip halinde Mevlüt Said Keleş´i AK Parti´den Aday olması için destekleyen Hikmet Koçak ve yönetimi, bunda da başarı gösteremeyince değişik arayışlara yöneldi.

Yanlı kadrolaşmalar, adam kayırma, şehir üniversite birlikteliğini sağlayamadığından dolayı büyük eleştiri alan Hikmet Koçak´ın ekibinden birilerine, Rektörlük yarışında şans tanınmıyor.

1 Kasım Seçimleri öncesi Erzurum´un manevi kanaat önderlerinden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi´nin fikir ve manevi desteği ile kurulan ve bölgede eğitim, öğretim alanında hizmet veren Erzurum Kültür Eğitim Vakfı tarafından yapılan duyuru da, Mehmet Kırkıncı Hocaefendi´nin İsminin siyasete alet edilmesine karşı oldukları belirtilerek Kırkıncı Hoca Cemaatinin de Üniversite Rektörlük seçimlerinde de etkin olmayacağı sinyalleri verildi.   

Siyasi iradenin de Hikmet Koçak ve ekibinden birilerini desteklemeyeceği  bilinirken, özellikle şehir kamuoyunun da desteğini Koçak ve ekibinden birilerinin üzerinden çekip, yeni düşüncelere girdikleri haber merkezimize gelmeye başladı.

Geçen dönemde iyi bir performans sergileyemeyen Hikmet Koçak ve ekbinin, geri kalan zamanlarına emekli oluncaya kadar Öğretim Üyesi olarak devam edecekleri görüşleri dillendiriliyor.

Adaylar yavaş yavaş ortaya çıkarken, Kırkıncı Hoca Cemaatine yakın bir isim olarak bilinen, Aslen Erzurumlu Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Üstün Özen´in her ne kadar da Adaylığı konuşulsa da Kırkıncı Hoca Cemaatinin desteklemediği söyleniyor.

Yine, Kırkıncı Hoca Cemaatinin Atatürk Üniversitesi´ndeki en çok öne çıkardığı isim olarak bilinen Mevlüt Said Keleş´in Rektör Hikmet Koçak´ın ekibinden olması ve başarısızlıklarla dolu 2 döneminin baş aktörü olarak tanınmasının ardından Akademisyenler tarafından sevilmediği ve istenmediği Tüm Atatürk Üniversitesi tarafından dillendiriliyor.

AK Parti´nin kuruluşunda aktif rol almış, Erzurumlu bir isim olan İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Mustafa Ağırman´ın adaylık kulislerine başladığı ve öğretim üyelerini ziyarete devam ettiği haber merkezimize geliyor.

İsmini Tüm Türkiye´ye başarılarıyla duyuran Serdar Sevimli ise; Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için çalışmalara aylar öncesinden başlamış bir isim. Üniversite içerisinde her kesim tarafından sevilen ve istenilen isim olarak karşımıza çıkan Serdar Sevimli, şehir kamuoyunda da tanınan, şaibeye bulaşmamış ismi ile bilinen en güçlü rektör adaylarından olduğu vurgulanıyor.

Üniversite kaynakları, yeni seçilecek rektör ve ekibinin işinin çok zor olduğu, zira Rektör Koçak ve yönetiminin gösterdikleri kötü performansın, restore edilmesi için epey bir zamana ihtiyaç olduğunu dile getiriyorlar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false